Nejste přihlášen/a.
Zdravím
Jel jste někdo v poslední době na blink do Chorvatska,popřípadě máte nějakou radu.
ivi, jedu letos a poprvé. Rada? To nemám, ale sdělím co dělám já. Od ledna čtu, ukládám články, z idensu, psal jsem do Chorvatska chorvatsky, nastudoval předpisy, a stále nevím kam jet, kde spát, atd... ještě je čas, měsíc.
Jediné co vím již přesně, jedu v sobotu dopoledne, přes Slovensko, do maďarských lázní BUK, tam se ohřeju, vyspím a prohlédnu město, po obědě jedu do Chorvatska přes Lendavu...
ale kam nevím... po 14 dnech jedu zpět a zase přes lázně Sarvár... na Slovač a do Branné...
Nějak to dopadne jedu na blint...
doplněno 21.07.11 19:03:Ivi, ve kterých lázních?
Buk či Sarvár?
V těch lázních se vám bude líbit,akorát je to samej čech.Jinak skvělí a veliký.
doplněno 22.07.11 09:31:V Buku
Jinak než na "blink" bych nejel. Nemám rád moc organizace - to je nuda. Beru to tak jak to přijde. Rada? Nevím - chtělo by to trochu zkonkrétizovat. Napadá mě rada nakupovat v supermarketech u silnic. Jsou ceny až 3krát menší než v marketech ve městech. Další rada - tankovat až tam - PHM jsou tam levněší.
Dovolím si oponovat, absolvovala jsem výlet na "blind". Je to už hodně let, pořádali jej naši vesničtí dobrovolní hasiči. Připraveno nebylo vůbec nic, jen JZD v sousední obci zapůjčilo autobus se řidičem. Brzy ráno se na návsi nalodili hasiči se slavnostně vyšňořenými manželkami. Ti šťastnější bez nich. Řidič se otočil od volantu s otázkou: Tak kam? Velitel hasičů napřáíhl roku mocným gestem Jana Žižky a poručil silným hlasem: TAM! Ř idič pokrčil rameny a jelo se, kam chtěl on. Autobusem začaly kolovat láhve tvrdého alkoholu nejrůznějších značek. Řidič se vyznal, pochopil, že se od hasičů nic nedoví a tak nás z vlastního rozhodnutí dovezl na hrad Bouzov. Nastaly protesty. Asi 5 hasičů tvrdilo, že už tam byli a že to je do kopce, tak že radši počkají v hospůdce dole. Ostatní šli na hrad. Pak následoval zámek Náměšť na Hané. Tam už "prý byla" aspoň polovina hasičů. Zbytek zase šel. Pak bychom byli rádi poobědvali. Žádný oběd ale zajištěn nebyl a kde se honem "na blind" usadí celý autobus lidí? Rozestavili jsme se podél zdí do plně obsazené jídelny restaurace, jako hladoví vlčáci. Jakmile se někdo zvedl ze židle, už tam byl náš člověk. A tak jsme se všichni asi po dvou hodinách konečně naobědvali. Paní velitelová hasičová prohlásila, že by chtěla na zámek Úsov. Jelo se tedy. Dorazili jsme tam v 15,30. A protože zámek se uzavíral v 16 hodin, už nás na prohlídku nevzali. Žádná škoda, většina hasičů by ji stejně už mohla absolvovat leda tak na invalidním vozíku. Jelo se k domovu. Prý se ale ještě musíme zastavit na večeři. Zastvili jsme v Zámecké restauraci ve Slatiňanech. Tam se jeden z účastníků po telefonu dozvěděl /mobily nebyly/, že se mu před 2 hodinami narodila druhá dcera. Tkže kromě večeře byla zahájena i oslava miminka a hasiči i některé manželky byli zdevastováni jak Drážďany po náletu. Nakonec se skončilo asi 3 km od našeho bydliště, konala se v té vísce posvícenská zábava. Někteří chtěli domů, někteří zůstat na zábavě, každý stál za svým a tak se to všechno popralo jako psi.
Od té doby NIKDY NIC NA BLIND. I když přehnaná organizace mi také není milá, je potřeba vyřešit aspoň to základní. Když někdo někdy řekne "na blind", vždycky mi před očima vystoupí zájezd našich hasičů. Jaga.
Apartmán se tam sežene snadno. Ale připravit si trasu, jak dlouho asi pojedete, zda se budete střídat v řízení, nebo delší přestávky... A taky si ujasnit do které oblasti pojedete /nemusí to být přesné místo, ale zhruba/. Jinak se tam budete motat, popojíždět, vracet se a zbytečně ztratíte kus času, kdy se ostatní už budou houpat na vlnách.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.