Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nějaký anonym mne pomlouvá - jak se bránit?

Od: vladimir2* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,
jsem podnikatel. Nějaký anonym mne pomlouvá na diskuzním fóru portálu centralniregistrdluzniku.cz, kde je vedena i databáze podnikatelů dle IČO (nehledě na to, jestli dluží či nikoliv ). Kdokoliv může kohokoliv na tomto fóiru pomluvit, samozřejmě že po vyhledávání IČO se ve výsledcích vyhledávání objevuje právě i odkaz do této diskuze, což mne dle mého názoru poškozuje. Autora komentáře kontaktovat nemohu, jelikož je anonym. Kontaktoval jsem tedy provozovatele těchto webových stránek, aby situaci vyřešil (cca. před měsícem), ten však vůbec nezareagoval - také se nedivím, jelikož tento portál není důvěryhodný - provozuje jej www.cerd.cz, údajně nějací manželé. CERD a spojené projekty jsou i podle bank nevěrohodné a nemají žádnou váhu.
Nevíte kam se obrátit?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ency*
hodnocení

0x

Jak říkáte, pakliže to nemá žádnou váhu tak si toho nevšímejte. Pakliže se cítite poškozeni a má to vliv na Vaše podnikání, obraťte se na Policii. I anonym je dohledatelný.

vladimir2*
hodnocení

Váhu to nemá, ale samozřejmě mnoho lidí na to dá, když si skenuje podnikatele na internetu, přičemž nehledí na to, jestli je vůbec informace objektivní nebo portál věrohodný...

buss
hodnocení

0x

Zjistit, zda vůbec jsou oprávněni tyto údaje zveřejňovat, zda jsou jako podnikatelé registrováni a s čím, pak P ČR, UOOU, či soud. Tady se hřeší na to, že obyčejný člověk se nevyzná a nekoná.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]