Nejste přihlášen/a.
Ahoj jem mi 20 let ,je možné mít legálně sex s 15 letou dívkou?
Tobě je 20 a jí o 5let mladší.Ona to chce taky?To nemůžete zatím spolu jen chodit a užívat si jinak?Vždyt je ještě moc mladá a asi ty zkušenosti moc nebude mít.Nevím,ale ona by ještě mohla tak ,aspon 2roky počkat.A co když se s ní pak rozejdeš?Ty si už můžeš dělat co chceš.Ale ona ještě není plnoletá a musí poslouchat rodiče.A jen se vyspat s holkou a pak jí nechat ,to by bylo fér?Nevím,jak to s ní myslíš vážně a jak dlouho spolu chodíte.Ale asi moc dlouho né.A co když ona bude jen souhlasit,aby tě neztratila a nic z toho nebude mít.Nezlob se,já bych ale počkal.A pochybuji,že bere nějakou antikoncepci,tak malá holka.5 let není velký rozdíl,ale u ní ještě jo.Asi jsem blb,promin.Budou tu jiní rádcové,kteří to vidí jinak a tak ti poradí.
Jak to myslíš že by to nebylo fér? Přece když se dva lidi spolu vyspí, tak oba zažijí něco krásnýho. Takže z toho oba mají krásný zážitek. Samozřejmě čím víckrát tím líp, ale lepší aspoň jednou než vůbec ne? Naco čekat to fakt nechápu.
Ty třeba prožiješ něco pěkného,možná jsi již sex měl.Ale co ona?měla již sex,nebo to bude uplně poprvé.A lepší jednou než vůbec?Pro tebe možná,ale jestli ji potom pustíš k vodě,uvědomuješ si co bude prožívat?Bude to vypadat jako,že jsis užil a víc od ní nechceš.A co když ona od tebe bude očekávat víc?Budeš jí to moc dát?Nebo tě omrzí a najdeš si někoho k sobě věkem.Třeba ti křivdím,ale 15 letá holka si myslí,že jsi ten jedinej.Ona půjde ještě do školy další 3-4 roky.Možná ty také ještě budeš studovat.A třeba každý budete někde jinde,jak často se uvidíte?Je to ještě malá holka,která věří v lásku a bude ti věřit,že ty ji dáš.Holku na jeden sex si vždy najdeš.Ale třeba to ona ani tak brát nebude.Bude jí to šumák, jestli ji pak necháš.Ale hodně holek si pak vyčítá,že dala klukovi , do kterého se zaláskovala a on jí pak dal kopačky.Ale možná jsi jiný a tak se omlouvám.
Tak když se mi to s ní bude líbit, jako že bude, tak ji přece nepustím k vodě? Když mi bude stát zato, abych ji balil, a dokážu to a vyspí se semnou, tak bych musel být blbej abych ji druhej den pustil k vodě ne? Takhle přece musí uvažovat každej ať je o kolik chce starší?
Třeba mě to omrzí, ale tak až za 50 let :D
Co bude prožívat? Nevím, ale řekl bych, že přitom prožije krásnej orgazmus, a pak na to bude mít krásné vzpomínky. Jako třeba na krásnou dovolenou. I když už se znovu třeba nebude opakovat.
Tak dám jí co bude chtít, proč ne? když to nebude nad moje síly nebo finanční schopnosti Když budu vědět že mi zato dá příště už kdykoliv bez keců tak pro ni udělám cokoliv.
Věří v lásku? Já sem zase někde četl že láska je pro starý co už se musej vdávat a tak, a mladí si chtěj užívat ne?
Tak jasně, když budem každej někde jinde tak si najdem každej někoho jinýho, i kdybysme se milovali nevím jak tak by to asi nemělo smysl, když bysme se vídali jednou za tejden..
Ale furt nechápu tu myšlenku: Vyčítá si , že dala klukovi.?
Tak dala užila si a zažila něco krásnýho, tak by měla být ráda že to zažila? Ale vyčítat si to? Ani kdyby mě nějáká (aspoň trochu hezká) znásilnila, tak si to nebudu vyčítat, ale budu rád.
Myslí si že sem jedinej? Tak proč jí rodiče nevysvětlili, že penis mají všichni kluci a tudíž nikdo není jedinej?
Tak já nevím, tohle je řeč jako rozprávka. Prokazuješ vysoký stupeň nezralosti, a to by ml být důvod počkat, jenže on to asi spíš bude důvod. proč čekat nebudeš. Tady je každárada marná, ale možná by sis měl něco o tom všem přečíst a zkusit o tom přemýšlet. Víš, ona ženská psychika je trochu jiná než mužská a v takhle nízkém věku obzvlášť.
doplněno 24.07.11 13:10:Tohle je samozřejmě pro Peta01. Ono je to jasné z návaznoosti, ale raději to napíšu explicitně, aby náhodou nedošlo k nedorozumnění.Tazatele Bambuchu mohu, ve shodě s Hejkalem, jen pochválit.
ahojte, tohle je celkem zajímavé téma, a víte co by mě zajímalo? Co přesně znamená nezralost, a podle čeho se pozná kdo je "zralý" a kdo ne?
Já osobně využiji každé příležitosti k sexu, někdo mi kvůli tomu nadává že sem lehká (hlavně můj kluk), ale já to neřeším.
Jezkovy voci... dej mi cislo na slecnu, ja ji prectu tuhle tvoji slataninu, protoze jestli je do tebe chudak zamilovana a povazuje te za dospeleho rozumneho cloveka, tak zazije tezky sok.
Treba az jednou dorostes, zjistis, ze to, zda ti nejaka "dala" nebo "nedala", opravdu neni to hlavni ve vztahu, notabene pro patnactilete dite. Svym natlakem, aby jsi uz mohl konecne "smocit" ji muzes naopak cely sex znechutit, notabene kdyz myslis jen na sebe, nikoli na VAS.
A jeste ke vsemu mas velmi naivni predstavu, buhvijak to nebude pro patnactiletou holku poprve uzasne.
Tak teď mi teprve to secvaklo. Ty jsi vnuk dědy Čibuka! A já pořád žasla, nad Tvými neuvěřitelně zralými úvahami, s pořihlédnutím k Tvému věku. Někde jsi psal, že je Ti kolem dvaceti, a já stále bádala, kdo asi jsi. Tak tak, je vidět, že jsem se nemýlila, když jsem se s Tebou "setkala" poprvé.
Tohle je pro Jakuba. Ono to poskočilo níž.
cituji:
Soulož s osobou starší 15 let není trestným činem a není možno za to nikoho stíhat či trestat. Výjimku činí pouze tzv. stav závislosti (týká se učitelů, vychovatelů, skautských vedoucích, sbormistrů apod.) Pokud tedy dotyčná dívka není k vám v podobném stavu podřízenosti, kterého byste mohl zneužít, nemusíte se ničeho obávat. Také případné těhotenství se pochopitelně nikam nehlásí a je plně na rozhodnutí této dívky, zda si těhotenství ponechá a dítě porodí, nebo požádá o umělé přerušení těhotenství. V tomto případě však je rozhodnutí o interrupci až do 16 let vázáno na souhlas rodičů a až do 18 let se až po vykonaném potratu podává zpráva rodičům nebo zákonným zástupcům.
MUDr. Radim Uzel
bambucho, líbí se mi, že jsi se zeptal, máš v sobě trochu zodpovědnosti...věřím, že ta zodpovědnost zahrnuje i antikoncepci...nebyl by jsi a nebudeš ani první ani poslední v tom poměru 20 : 15 let... ať se Vám to vydaří...
poznámky pro peta01 chtěl bych jen doplnit kartagince včera 22:12... stupeň nezralosti, abych řekl pravdu, u tebe mi to připadá, že jsi ještě úplně zelený, že teprve snad někdy za určitý čas začneš zrát...
...Mě je 16, a právě neměl sem sex až doteď , a ten život díky tomu nestál za nic. Jen protože sem musel poslouchat rodiče kteří mi říkali že je důležitější učení. A teď zjišťuju, že mládí mi uteklo a vůbec sem si ho neužil. ...Co bude prožívat? Nevím, ale řekl bych, že přitom prožije krásnej orgazmus, a pak na to bude mít krásné vzpomínky. Jako třeba na krásnou dovolenou. I když už se znovu třeba nebude opakovat. ...Každej kvůli tomu musí čekat a mít zkažený dětství, tak proč s tím už někdo něco neudělal? ...Mě je 16, a právě neměl sem sex až doteď , a ten život díky tomu nestál za nic. Jen protože sem musel poslouchat rodiče kteří mi říkali že je důležitější učení. A teď zjišťuju, že mládí mi uteklo a vůbec sem si ho neužil. ...Jo ale jak rozum souvisí se sexem? Na sex je potřeba rozum? A co se jako stane člověku když ho bude dělat a nebude mít rozum?...
právě kvůli takovým, jako jsi ty, a podobní s tvými názory a zkušenostmi, společnost zavedla určitá právní, morální a další kritéria...
mládí ti ještě pomalu ani nezačalo, tvoje tělo sice může vypadat jako mládenecké, ale myšlením jsi ještě někde na konci dětství...do teď jsi neměl sex (už tu někdo psal o rozdílu mezi sexem a milováním) ale píšeš o krásném orgasmu... jasně, amatér + panna, tak to teda bude krásný orgazmus - spíše asi ejaculatio praecox... plus nějaký ten malér, když tam vedle rozumu bude chybět i antikoncepce...
dnes se ti tu každý v duchu ušklíbá, jsou tu mezi námi takoví, kteří dosáhli krásného orgasmu až po delším soužití, jsou tu i takoví, kteří ho ještě stále nedosáhli, a všichni víme, že to třeba umět, že to není šup sem šup tam a orgazmus jak ... na sex třeba fyzické předpoklady a vybavení, to snad máš, ale na milování a orgazmus obou a pokud možno společný, na to třeba i a hlavně rozum...
ty to do teď odděluješ, na tvé otázky ti už druzí svoje napsali... nebudu je opakovat, mají pravdu...
jen tak si představuji, jak by se cítil otec nebo matka tvé budoucí souložnice, kdyby četl tvoje názory... moje dcera nebo vnučka by asi dostala pás cudnosti...
mám dojem, že tvoje mládí už je v zadeli, tak teď už tě čeká jen chmurná budoucnost stárnutí... zaváhal si, neužil, tak teď ten zbývající čas použij na čtení, vzdělávání, přemýšlení, dalo by se toho napsat více, ale to by jsi přišel o další drahocenný čas...
zkus navázat kontakt s jakubem od deda čibuka... jste ve stejném věku, mohl by ti pomoci... on to bude umět lépe, jak my staří... má sice méně zkušeností, ale vypadá to, že mu to myslí...
bylo to myšleno pro peta01, ale kdo chce, ať si počte...
doplněno 24.07.11 11:45:stofi, je to hned v druhém odstavci...
doplněno 24.07.11 11:45:stoffi, omlouvám se za jedno f...
já to četl až od šedivého, nechal jsem se zlákat... moje chyba
jo jo, to se musí cvičit, cvičit a zase cvičit. Prvně se naučit udělat si orgazmus sám, třeba ti kluk (holka) bude pomáhat po telefonu nebo po chatu, dneska to jde ještě líp po webkameře. Tu kdybych tenkrát měla když mi bylo 12, tak sem mohla mít sexuální život ještě mnohem lepší. Uděláte se prvně po webce, když se to nepovede tak se nic neděje, stejně se nejspíš s tím druhým v reálu nepotkáte tak nehrozí ostuda kdyby ses neudělal..
Na tvojí úvaze nechápu tohle: Stane se nějaký ten malér.. Já sem byla těhotná v 15, všichni to považovali za "malér" a dodneška nechápu proč. Tak se to dalo do boxiku na parchantiky a je to ne? Ale proč tomu říkat malér, jako kdybych nejmíň přišla o ruce nebo o nohy? O nic sem tím nepřišla, sem pořád stejná tak jaký malér?
Bambucha: To by mě zajímalo, co vás ve škole ohledně sexuální výchovy učili... Tohle by měla být základní znalost u dospívající osoby. Ale ano, sex je povolený od 15 let a legální to bude v případě, že to i tvoje holka bude chtít dobrovolně a ty ji neznásilníš. Ale je dobré, že ses zeptal, alespoň vypadáš zodpovědně narozdíl od svého kolegy Peta01.
Peta01: Nad tebou mi teda zůstává rozum stát. Je vidět, že ty chceš holku jenom na sex, ale citové pouto ti vůbec nic neříká. Ale dejme tomu, že ti je 16 a spoustě klukům ve tvém věku to nic neříká a myslí jenom na sex, na nic jiného. Pokud nějaká holka je stejného případu jako ty, že chce jen sex a nic víc, tak si to samozřejmě nebude vyčítat. Ale takových holek je málo. Většina holek touží po takovém tom "princi na bílém koni", kdy chtějí sice i sex, ale i LÁSKU! A pokud bys nějakou takovou holku po sexu pustil k vodě nebo ji třeba i podváděl, strašně bys jí ublížil, protože ona ti věřila, že jí miluješ a ne že se s ní jenom vyspíš, a pak odhodíš jako kus hadru. Cítila by se zneužitá, napálená a jakoby "prázdná" a proto by toho litovala, že ti dala. A taky nechápu, proč píšeš, že každej musí mít zkažené dětství kvůli tomu, že je sex a od 15. Většina dvanáctiletých na sex ani moc nemyslí a když jo, tak by 90% případů z nich nebyli schopní ho zrealizovat, protože představovat si sex a provozovat ho je dost jiná záležitost. Na tu reálnou by si troufl málokterý špunt a myslím, že ty bys mezi ně taky patřil. A právě naopak, plno lidí si zkazilo dětství tím, že mělo sex dříve, než jim bylo 15. A jsou i tací, kteří toho litují i v 15. A taky píšeš, žes ještě neměl sex a život díky tomu nestál za nic. A jak můžeš vědět, jak moc kvalitní je život po sexu, když si ho ještě neměl? Je vidět, že si ještě nevyrostl... Promiň, ale na tohle jsem si nemohla odpustit nic nenapsat.
No já nevím s tím citovým poutem... Jeden mě miloval a byli sme spolu dlouho, tenkrát mi poslal tuhle písničku:
A pak se tak i ke mně choval (skoro) a vyžíval se v tom a myslíš že sem ho odkopla? Ne protože byl tak dobrej v posteli že si to mohl dovolit..
Tohle se mi ale taky nikdy nestalo, že bych se cítila zneužitá nebo prázdná.. Kámošky třeba z toho byly hrozně nešťastný když sem jim přebírala pořád kluky ale já sem si nemohla pomoct mě to bavilo. Ale nikdy sem je nepochopila proč sou na mně tak hrozně naštvaný... říkala sem jim - to byla jen sranda, já ti zítra (jako na udobření) půjčím zase svýho kluka, ale oni nechápaly.
Tak já třeba sem měla první pravej sex ve 14, a musím říct že sem měla zkažené mládí, protože sem to musela dělat tajně a dokázala bych to klidně mnohem dřív ale rodiče mě štvali že mě pořád hlídali, a dodneška jim to nemůžu odpustit.
A prosímtě, jak si podle tebe může někdo zkazit dětství tím, že měl sex dřív než v 15? (teda za předpokladu, že byl dobrovolný). To opravdu nechápu. Nejhorší co se může stát je že se neuděláš, ale i tak za pokus to stojí ne?
To, jak kvalitní je život po sexu, sem poznala hned po tom, co sem se poprvé vyprstila. To mi poradil jeden starší chlápek (zřejmě úchyl) ale sem mu za to moc vděčná. On úplně cizí chlap mě naučil to nejkrásnější na světě, kdežto rodiče se vůbec neobtěžovali, naopak dělali všechno pro to abych byla zaostalá a nevěděla o tom jak se to dělá.
hanicka 20-No, ale víš jak si ted ničíš život?Víš kolik kluků a chlapů bys měla za tu dobu co tady píšeš?Nejmín 20.Od včerejška, kdy jsi začla tady psát,nějak kolem 23 hod.i během noci,jen během dne tě zastoupil peta01.( To jsi asi šlapala.)Proč se omezuješ v sexu.Budou ti chybět čárky v notesu.Od rodičů ty kecy o morálce poslouchat nechceš a tady trůníš zase celé odpoledne, místo toho ,abys vydělávala sexem,tak tady o morálce čteš.
Jak je vidět, tak patříš nejspíš taky k těm holkám, kterým jde, když to řeknu hnusně, jen o sex...
Je sice hezký, že tě bavilo přebírat svým kamarádkám kluky, ale myslíš si, že to bylo vůči tvým kamarádkám fér? A byla si pro ně po tomhle kamarádkou i nadále?! Ani se tě nedivím, že tě nechápaly. Proč by si jim měla půjčit svýho kluka, když ony ty své milovaly a k tomu tvému nic necítily?! Zřejmě si měla kamarádky z těch holek, co chtějí sex spojený s láskou a ne jen tak si užívat... Dovolila bych si o nich i říct, že ony jsou zralé (jak si se na to ptala). Jsou rozumnější a přirpavenější na nějaký vztah-myslí to vážně, narozdíl od tebe, která ty kluky jenom střídá, aby si užila. Nechci tě urazit, ale to je můj názor.
A tvé rodiče bych ROZHODNĚ nevinila za to, že se tě ve 14 letech snažili hlídat. Měli o tebe starost a víš, kolik problémů pak může vzniknout díky nechtěnému početí?!
Taky by bylo možná trochu zapotřebí si uvědomit, že tvým rodičům třeba nemusí být zrovna příjemné mluvit s vlastní dcerou o sexu. Může jim ta situace připadat trapná...On úplně cizí chlap mě naučil to nejkrásnější na světě, kdežto rodiče se vůbec neobtěžovali...To vyznělo jako kdyby si chtěla po svých rodičích, aby tě naučili, jak se vyprstit...
Myslím, že tvým rodičům ale trochu křivdíš. Určitě to s tebou nemysleli špatně, abs nevěděla, jak se to dělá. Spoléhali třeba jen na jiné zdroje. Určitě jste se o tom museli učit na základní škole, kde se to bere hned ve třech ročnících (né-li ve víc). Také sis mohla něco o tom přečíst... V době interentu se takové informace nacházejí lehce.
A aby sis nemyslela, že tohle píše nějaká čtyřicetiletá žena, která žila v jiný době než ty a proto tě nechápe, tak chodím na střední školu...
Vše za předpokladu, že sex je dobrovolný.
doplněno 23.07.11 13:49:A těch 15 je dvršeno, tedy ani o den dřív.
dobrovolný nedobrovolný, to se asi špatně dokáže holka sice řekne že to chce, pak jí nekoupí tričko za litr a má to
Stejně to nechápu proč někdo vymýšlí takovýhle divný zákazy, aby byl sex zakázanej jen proto že nato člověk nemá věk.
Každej kvůli tomu musí čekat a mít zkažený dětství, tak proč s tím už někdo něco neudělal?
Peto, já nevím, kolik je let Tobě, ale co to povídáš? Zkažené dětství, protože nemůžeš souložit? A co jako myslíš tím, že by s tím měl někdo dělat? A s čím vlastně? Nějak to asi nemáš srovnané. Tobě je méně než patnáct, (dohaduji se), a sex už je pro Tebe až tak důležitý?
Mě je 16, a právě neměl sem sex až doteď , a ten život díky tomu nestál za nic. Jen protože sem musel poslouchat rodiče kteří mi říkali že je důležitější učení. A teď zjišťuju, že mládí mi uteklo a vůbec sem si ho neužil.
Proč by měl být sex zakázaný zrovna do 15 let? Když někoho by třeba bavil už ve 12. To se mi zdá nepochopitelné.
prosímtě, tohle "myslet vážně" mi vysvětli, co to znamená?
Přece když dva lidi mají sex, tak oba zažijí něco krásného. Takže by měli být oba rádi že to zažili, bez ohledu na to co bude potom?
Nebo jak to chápeš ty?
To je jako kdyby tě třeba kamarád pozval s sebou zadarmo na luxusní dovolenou, a ty byses ptal jestli to myslí vážně, jestli tě příště vezme zase? On by řekl: Ne to bylo jen teď jednou, že sem měl druhý poukaz zadarmo a jinak by mi propadl. Ty řekneš: Jo tak to s tebou nikam nepojedu, když to semnou nemyslíš vážně?
Tohle uvažování nechápu.
Tak tobě je šestnáct a mládí ti uteklo mezi prsty. To je smutné, víš co jsme my dělali v šestnácti? Hráli fotbal, běhali, prováděli různé lumpárny a učili se. Byl to takový fofr, že jsem se zastavil až na vojně.
Já měl první sex, když mi bylo 19 a vůbec se za to nestydim. Teď je mi 24 a žádná třicítka mi neodolá, tak to vidíš, žádný že máš mládí pryč, to nejlepší tě teprve čeká...
jo jo, stydět se třeba nemusíš, ale to nelituješ těch promarněných roků, kdy sis mohl užívat, a místo tohos jenom přežíval?
já jsem na nějaký "užívání" nikdy nebyl. Místo toho jsem se učil, dělal si na zahradě, chodil do školy... a teď? Ve 24 zarabam těžke love, mám jistotu, že 100% budu mít práci až do konce života, o ženský nouzi nemám (ale to neznamená, že jdu s každou), díky vzdělání s tebou na úřadech nemluví jak s debilem... a co ty, co si v mládí "užívali"? Jedna brigáda za druhou, práce podřadná (i když někomu se může líbit dělat ve skladu, nebo natírat fasádu, já si však radši posedim v teple a mam klid), život v 2+1, žití z vejplaty do vejplaty. Někomu to třeba stačí, mě teda NE.
No jo, ale ta tvoje úvaha má jednu chybu. Ty sis asi nikdy neuvědomil, že zítra můžeš klidně umřít viď? Můžeš dostat infarkt, může tě přejet auto atd... Já bych ti přála, aby se ti to stalo hned jak si tu školu dodělal. Co bys pak z toho života měl? Kdežto já kdybych umřela v tom věku, co ty si končil vysokou, tak bych mohla umírat s klidným svědomím že sem si ten život užila.
Haničko, je vidět že jsi mladá a nezkušená. Viděla jsem pár lidí, kteří umírali. Ani jeden neumíral s klidným svědomím, že chce odejít, protože si "užil".
doplněno 24.07.11 17:00:Haničko, budu Ti moc přát, aby jsi dozrála. Koleduješ si o dost problematický život. To myslím vážně.
Já sem sice nikoho neviděla umírat, ale jednou sem málem umírala sama. Když mi dal kamarád jednu drogu, a asi sme to přehnali, tak já sem asi měla klinickou smrt, to mi bylo 15 (panna sem už nebyla) a bylo to hrozně krásný a už se mi vůbec nechtělo zpátky. Ale on mi pak dal cosi adrenalin nebo něco takovýho a tím mě zachránil. Všichni se smrti bojí ale já ne.. Smrt je nepříjemná jen dokud nepříjde, ale pak je krásná to se dostaneš ven z těla a můžeš lítat kde chceš, tady v těle je to mnohem horší.
No nevím, ale jediný kdo mi dělal problémy byli rodiče. V čem myslíš problematický? Je mi 25 kdyby něco, a (teď zpaměti nevím přesně) ale kluků sem měla kolem 90 zatím. Mohla bych to najít přesně dělám si čárky :D
Tak se pochlub kolik ty? Kdo z nás je zkušenější?
O čem to mluvíš? Jaké promarněné roky v v sedmnácti letech? Co budeš říkat ve třiceti, a pak dál? Bože, o čem to je vlastně řeč? Přežívat? V sedmácti už přežíváte? Je mi vás líto! Ale asi je to nějaká recese, nebo co. Není možné, aby takto vůbec někdo uvažoval.
Já sem to dělala poprvé ve 14, prstila sem se poprvé myslím ve 12, a dodneška lituju toho, že sem na to nepřišla dřív a že vlastně ty roky kdy sem to nedělala vůbec, tak byl promarněný život. To tě nikdy nenapadlo?
Třeba teď si vedu deníček kolik sem měla kluků a jaký to s něma bylo, a říkám si : škoda, kdybych začla dřív, mohlo tam těch kluků být třeba o pár desítek víc, a tím pádem i skvělých zážitků
Ve třiceti nic, těch promarněných (=prožitých bez sexu) roků už doufám přibývat nebude takže už v ničem nebude rozdíl.
Peta01 píšeš, že Ti je 16, ale je vudět, že tvá inteligence moc velká není, protože co je dobré pro tebe nnemusí být dobré pro toho druhého, měl by ses vůbec zamysle nad svým vyjadřováním a urovnat si v hlavě rodzíl mezi sexem a láskou! Protože ty o tom víš uplný kulový a píšeš strašné blbosti! Ale je to tvá věc ty si děláš ostudu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.