Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problémy s dcerou

Od: romek* odpovědí: 2 změna:
Mám 17 letou dceru se kterou žiji ve společné domácnosti bez matky(zemřela).Dcera přesto že dochází na střední školu do 2 ročníku chce odejít z domu a bydlet na internátě.Po mě vyžaduje výživné přesto že pobírá sirotčí důchod 4255kč.Doma má veškeré zázemí,tak nevidím důvod k odchodu.Má na to právo po mě chtít výživné?A jak mám v tomto případě postupovat?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Nemůže přeci chtít výživné když jí máte v péči! A pokud znám české zákony tak do 18 let jste zodpovědný za ní,protože není plnoletá a tudíž pravidla určujete vy!
(jen tak mimochodem tohle kdyby o mně požadovala moje dcera tak tak jí asi vylepším fasádu,je vidět jak si vás neváží)
romek*
Dcera si to představuje tak že od 1 července tohoto roku dokonce srpna bude bydlet u svých sester na privátě a někde si najde nějakou brigádu.A od školního roku se přihlásila na internát.Po mě požaduje abych ji dal celý sirotčí důchod a že má nárok na výživné.Řekl jsem jí,že pokud se odstěhuje dám jí ten důchod.Dcera bude mít 18let tento rok 31 října.A žemusí se odhlásit z trvalého bydliště a pak pokud by zažádala bych ji musel dávat stanovené výživné.Jinak dokud bude přihlášená v mém bytě žádné výživné nedostane.Je to přesně jak píšete,nemůže chtít výživné když jí mám v péči.Ale jak jsem se informoval pokud bude studovat a dovrší 18let může požádat soudně o výživné.Potvrdili mi to na sociálce.Nic to nemění na tom že je vidět jak si mě neváží.I kdybych jí vyčinil tak stejně uteče z domu a výsledek bude nulový.Byl jsem s ní u psychologa a ten konstatoval že si za problémy může sama a pokud teda chce odejít natrvalo z domu musí se odhlásit z trvalého bydliště a potom si může soudně požádat o výživné.Nevím jak tuto situaci řešit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]