Nejste přihlášen/a.
Dobry den,vsem sikovnym a napaditym lidem .Syn dostal za domaci ukol,prez prazdniny ,vytvorit maly domek,z materialu,ktery je mozny pouzit i v realu.Rozhodli jsme se,ze budeme stavet z kaminku a strechu asi dosky.Jenomze jsme trosku antitalenti a nevime,cim by bylo nejlepsi spojovat a sparovat mezi kameny?vzhledem k tomu,ze se jedna o dite,chvili pile mu to da,tak prvni napad spojovat cementovou maltou hodne rozmyslim.Radeji bych uvitala nejakou hmotu nebo pryskyrici,ktera tvrdne dele a v pripade nezdareni dila se mohlo treba jeste poopravit.porozebrat.Neznam materialy pro takovou vytvarnou praci. Tesim se,ze budem tvorit spolecne.,ale bez rady to nepujde.Krom tohoto bych jeste poprosila cim nalepit na desku,asi pouzijem preklizku a z kaminku vytvorime i chodnicek,dvorecek.POradite nekdo prosim?moc dekuji.
Jsem prekvapeny, ze to tu jeste nezaznelo, vzhledem k tomu, ze po staleti se tak stavelo a na hodne mistech zase brzo bude. Proste to lepte hlinou, temer jakoukoli. Idealne nakopejte na zahrade, nechte pod strechou, vetranem miste vyschnout, prosijte od hrubsich kamenu, zalezi jak velky ten domecek ma byt, to jste nikde nenapsala. Ja si predstavuju neco prtaveho a takovy jsem z hliny a kamenu ze srandy stavel. Ta hlina drzi paradne, kdo nezna, tak je velice prekvapeny. Na kvalite hliny opravdu nezalezi. Nemusite ani prosivat, susit, jak jsem psal, to jsem jen popisoval idealni stav. Proste vemte jakoukoli hlinu, redte vodou tak, aby se s tim dalo mazat kaminky a placejte jeden na druhy, jakobyste pracovali napr. s maltou. Jak velky ten domek ma byt? Protoze ja bych volil kompletne hlinene zdi, nez se lepit s kaminkama. Ty bych dal jen do zakladu nizkou vrstvu. Pak jen placat hlinu na sebe, je to za chvili hotovo, oproti pracnemu lepeni. Ve velkem se to dela takto hlinenydum.cz/...
ahoj Neone,to si celou dobu nechavam v zaloze,jelikoz jśem se trochu bala,ze se to treba jednou rozdroli.Mame tady jilu az hruza a stavela jsem venku zidky z kamenu.Bylo by to nejlevnejsi.Myslis ,ze by bylo dobre to dat vypalit jako modelarskou hlinu,nebo jen necht uschnout volne,ci na slunicku?ja ty odkazy prostuduji,jen co najdu vic casu.dik
Nic se nerozdroli, nebude na to prset, foukat apod. to musi vydrzet desetileti Ono se to tezko vetsinou predstavuje, dokud si clovek nezkusi nechat hlinu zaschnout, v nejakem uhlazenem tvaru. Doporucuju klidne ihned jako pokus vytvorit jakykoli tvar, kulicku, kostku, hezky ji rukou vyhladit a nechat zaschnout. Bude tvrda jak sutr, po nekolika dnech. Mensi problem pak je, pokud ma praskliny, ale takhle se dobre pozna ta smes. Pokud je jich hodne, jsou velke (ty praskliny), tak je hodne jilovita a je potreba od oka pridat pisek. Pri tvorbe te kulicky se taky ta jilovita moc lepi na ruce. Pro takovy domecek to staci vsechno od oka. Pokud se naopak droli, nedrzi tvar kulicky, tak je moc piscita a je treba pridat jilovitou slozku. Nechci to moc komplikovat, ale ono je to stale velice jednoduche - da se udelat zed i z te jilovite, ona teda bude po zaschnuti mit praskliny a pak po zaschnuti se aplikuje na povrch vrstva vice piskovita, proste takova omitka/fasada. Hezky se s tim pracuje, hladi do prasklin, srovnavaji prohlubne a pak zas nechat zaschnout a je to nadherny povrch, ktery si stale vice lidi vybira i do modernich domu - hlinene omitky proste. Nechat tedy vyschnout nejlepe na slunku, podle tloustky to trva i nekolik tydnu, ale pokud je to stena tlusta treba 2-5 cm, tak je to rychle suche i za 2 tydny. Ten odkaz neni nic moc sloziteho na prostudovani. Dal jsem odkaz jen na video, kde s tim clovek pracuje jak s maltou, nic moc extra informativniho. Ono prave neni potreba nic studovat, proste ihned jit a z te hliny cokoli udelat. Je to super zazitek, drzet v ruce hlinu namisto nejake chemicke latky, ktera rozezira pokozku, plice apod.
asi 30-40cm krat nevim,jak se to vyvrbi,ale tak nejak,strechu nejak z proutku a treba zpevnit hlinou.Zkousela jsem na ten odkaz.moc me mrzi,ze mi neslo zpustit video,byl slyset jen klepani pri praci a obraz nic.Vsak myslime,ze to zvladnem z vasich rad,pripadne bychom se na vas jeste obratili,jestli narazime na nejaky problem.tahle varianta se nam zamlouva nejvice a syn uz zkousi,jen co bude malinko casu pustime se do dila.Dekuji moc
Ahoj, já dělám letadla (polystyren) a když chci něco slepit, použiju epoxyd. Dá se sehnat různá variace (rychleschnoucí - až 3-4 min, nebo klidně i 1 hodinu), budeš mít jistotu že bude držet jak židovská víra :D. Nebo můžeš zkusit nějaké expanzní (vypění) lepidlo. V tom doporučuji zvolit za stavební materiál dřevo a lepidlo Soudal 66A. Je opravdu šikovný a slepí to pořádně a ještě budeš mít jistotu že so dostalo všude. Při použití Soudala doporučuji oblepit spoje např.: papírovou páskou (taková ta žlutá z papíráku, tenká asiu 25Kč), jelikož opravdu hodně "nakyne". Jinak jestli chceš ty kamínky a epoxyt doporučuji se domluvit s nějakým modelářem z okolí aby Ti to objednal z HobbyKing.com jsou to sice číňani, ale já mám veškerý příslušenství od nich, ta cena je opravdu perfektní. Tady stojí Epoxyd (asi 45 min schnutí) přes 200Kč a na HobbyKing 4 - 6 min schnutí $0,89 (15 Kč). Takže přeju hodně štěstí a kdyžtak se na něco zeptejte kdybyste nevěděl. Ondra
Ahoj,budu pouzivat ty kamink a lepit k preklizce,nebo nejaka drevena deska,takze co bude lepsi,moc se v tom neorijentuji.Epoxyd pouzivas na polystyren,Soudal je na drevo? a budou drzet kameny?Prosim jeste o vysvetleni,vubec jsem s tim nepracovala.ono se jiste najde lepidlo,ale porad si lamu hlavu cim spojovat kameny,treba existuje nejaky tmel,me napada.
Nechte si udělat u truhláře nebo vybaveného kutila kompletní domeček z překližky nebo sololitu s otvory oken a dveří, i se střechou.Stavět domeček přímo lepením z kamínků je pracnější, než se laikovi zdá. Kamínky se pak nalepují na stěny.Kamínky seženete v lepší pískovně, kde prodávají více druhů vytříděného štěrku, vyberete si vhodnou velikost.Od zedníka si koupíte 1 kg lepšího(flexibilního) lepidla na obkládačky-(prášek). Rozmícháte na hustší kaši-hustota jako máslo-a tím budete lepit. Lepidlo pomalu tuhne, mám čas vše opravit, posunout.Až to trochu zatuhne, štětečkem upravíte spáry. Cementovou kaši nepoužívejte-přílíš rychle tuhne a špatně se s ní pracuje.
Juglans,Vyráběl jsem domečky pro panenky z polystyrenu.Lze z něj vyrobit i nábytek.Vnučky mám velice šikovné a pomocí zbytků tapet zhotovily bydlení,které bych uvítal i v reálu a jak rád!No,když jsem viděl i knihovnu s knihami,chtělo se mi i brečet.Vděčný to materiál!Lepit se to dá akryl tmelem z tuby.
JABRAKA
jabrako,musi to byt nadhera,jenze my musime pouzit material jako v realu pri stavbe domu,maji to tak zadane,skoda.
Slyšel jsem, že polystyrén se v reálu dá taky použít jako hlavní stav. materiál. Kdybych já dostal tento úkol - zvolil bych si dřevo - dokáže to každý, není to moc nákladný,... No a pokud bych chtěl udělat nějakej super domek, tak bych někde sehnal pár prasklých tvárnic z ytongu a z toho si to lze krásně všechno vyšťourat. Jen tak si modelovat. Práce s kamínky mi příjde celkem obtížná a výsledek velmi těžký.
A nemůžete to dělat ze špejlí.To by šlo rychle.Nějakým lepidlem na dřevo a pěkně na sebe.Kde budou okna tak špejle zkrátit.Střechu také ze špejlí.Ale lepidlo nevím jaké,aby vám to neschlo rychle.Nebo modelářskou hlínou a pak nechat vypálit.Jakub
ucitelka rikala ze se muze s prouti a treba z hliny,snad by sly i ty spejle,ale uz jsme se nejak rorhodli,pro nas snazsi,Dekujem ale za napad.o te modelarske hline popremyslim,jestli by sli spojit kameny a pak vypalit,nemam ale s vypalovanim zkusenost.prave nejaky podobny material shanim,aby se nechal tvarovat jako modelina a do tohoradu kaminku vzdy vmacknout.
Když se to vezme kolem a kolem,tak vyrobit z jílu malé cihličky,dostatečný počet by se dal zvládnout za chvíli.Vyválet placku a nožem nakrájet tvar a na sluníčku nechat ztvrdnout.Místo malty použít nařídko rozmíchaný jíl a dřevěné třísky použít na vazbu a stropy.Uvnitř polepit tapetou a okna z plastové folie-celofánu.Podlaha z kousku lina,celé podložit nějakou deskou(OSB.sádrokartonem).
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.