Nejste přihlášen/a.
dobrý den všem chtěl bych se zeptat na váš názor. je my 25 tvrdě pracuju ale od vánoc jsem začal dost pít, ne káždý den jen v pátek jenže čím dál víc a vjetší množství už třetí měsíc chodím domu v pjet hodin ráno a nechám na zábavje dost peněz. potom celuo sobotu prospím tak žemám z víkendu jen jeden den, začínám zjištovat že si pátek neumím bez chlastu představyt začínám s tím mít problém.snážim se na to nemislet ale stejně skončí ožralej, chdím ze psem na procházky abych se odreagoval nebo se projedu na motorce.tak vám nevim co mám dělat
Myslim ze vim o cem mluvis, takovymto obdobim si projde vetsina z nas. Po case te to zacne stvat, (uz se stalo), zjistis ze ti to nic nedava, spis bere, nikam te to v zivote neposune. U vetsiny se to vyrazneji zmeni az s partnerkou, se kterou se ten zivot da naplnit mnohem lepe. A nemusi to byt take uplne nasucho . Zkus to piti omezit a na zabavach se vic nez do sklenicek divat, zda se po tobe nejaka nekouka. Ver, ze takovy piti vetsinu holek odradi.
Tak proč si nenaplánujete každý týden nějakou akci?Nebo jet k rodičům,aby jste nebyl sám a nelákalo vás to pít.Ale asi by byla nejlepší přítelkyně,ale která nepije,jinak budete chlastat oba a to je na houby.Máte motorku,tak každý týden někam vyrazit.A hlavně bych se obloukem vyhýbal hospodám,žádnou zábavu,žádné kupování alkoholu domů.Vy se nudíte,jste sám,tak pak jdete do hospody.Nebo když nedokážete si říci dost,tak jít opravdu se léčit.Než do toho bahna zapadnete a pak to půjde těžko se z toho dostat.Takhle si žádnou přítelkyni nenajdete,nebo zase jen ožralku.
Ahojky, taky jsem měla takové období, kdy jsem si nedokázala představit pátek bez alkoholu a to nejenom pátek, ale i sobotuVše se změní postupem času. Co si myslím,že je zaručený recept změny každého je partner/ka. Doporučuji si k pejskovi ještě najít přítelkyni a uvidíš, jak vše přehodnotíš
Pak budeš rád za večer s ní doma u tv, nebo u nějakýho dobrýho vínka. A taky tě bude mít kdo případně koordinovat
V tomto věku ještě nejsi zralý.Musíš jen tvrdě pěstovat silnou vůli.Já mám doma různě uložené láhve s alkoholem a nenapadne mě ani jednou měsíčně některou otevřít a napít se.Když přijdou přátelé,tak se za večer vypije i dva až tři litry,především vína.Pak se ho nedotkneme i po půl roku.Prostě jde o to,umět si poručit.Když už je poškozeno zdraví,pak je pozdě bycha honit.
JABRAKA
Když už si neumíš něco bez chlastu představit a musíš ho mít, je to na pováženou. Chce to léčit a tvrdě. Ambulantní léčba je na nic, přijdeš tam, řekneš, že nepiješ, oni Tě pochválí, dáš jim 30 Kč a jdeš se třeba i napít. Vím o čem píši, můj příbuzný tím procházel. Budu mu říkat třeba Pepa. Řítil se do pekel, bylo to čím dál horší, až doktorka, kam chodil na ambulantní léčbu, striktně nařídila ústavní. Za 2 dny jsem ho vezla na detox. Byl tam týden, prý nejhorší v jeho životě. Bylo to na psychiatrii, vzali mu vše - holení, nožík, ostatní blázni se chovali depresívně, snědli mu ze stolku všechno, co si dovezl /jogurty, sušenky.../. Na pokoji s ním byl i vrah /v alkoholickém opojení zabil matku/. Hrůza. Ale pak už to šlo. Pepu převezli do známé Želivi, pobyl tam půl roku a světe, div se, líbilo se mu tam. Byl tam sice tvrdý režim, ale okolo krásná příroda, chodili často se sestrami na vycházky, dělali jednoduché práce hlavně ze dřeva a textilu, kterými si ústav trošku přivydělával. Je to zvláštní, ale na ten pobyt dodnes vzpomíná rád. Je to už 4 roky a dodnes nevzal do úst alkohol. Chce to jen pevnou vůli a zároveň i velké pochopení a podporu rodiny. Bohužel, podle všude známého hesla "nejsou na to peníze", byla léčebna v Želivi zrušena. Je to škoda, pacienti se nejen léčili, ale v tom prostředí /a prý moc dobré jídlo/ to pro ně bylo tak trochu jako dovolená.
Tak se toho neboj, jsi chlap a jinak se z toho sám nedostaneš. Jen když TY budeš chtít. Jen tak na okraj, měla jsem kamaráda, moc milý a hodný kluk, chytrý, vystudoval VŠ ekonomickou, měl rodinu, 2 dcery a chlast ho připravil o všechno. O práci, o rodinu, o bydlení a nakonec o život. Letos 15. září by měl oslavit padesátiny. Už neoslaví.
Tak se do toho obuj, jsi přece snad chlap, ne? Jaga.
Proboha prober se,jsi na nejlepsi ceste stat se alkoholikem.Obrat se o pomoc na nejblizsi DETOX,urcite ti poradi.Hlavne v tom piti nepokracuj,sama ziji s muzem ktery je alkoholik,je to peklo.Ver mi.Zacni s tim hned neco delat,dokud je cas,a urcite ti psycholog poradi jak z toho ven.Je moc dobre,ze sam si tu spatnou situaci uvedomujes,a chces s tim neco delat,aby sis nezkazil zivot.Drzim ti palecky.
Boha jeho, jakej detox? Jednou za týden po tvrdý makačce zformátovat harddisk je celkem normální a nemá to nic společného se závislostí. Od 15-ti jsem seděl každý den v putyce - 5 až 10 piv 12° Gambáňa, v těch pětadvaceti na sobotní zábavě bylo15 - 18 kousků běžná norma. Leč přišli jiné zájmy, práce, kamarádi se poženili a dnes? Jdu jednou za měsíc na pivo, dám pět desítek a mám jí. Závislák nejsem, na zdraví a na rozumu se mě to taky nepodepsalo. Doufám. Takže, jak napsali někteří, může to vyšumět a u některých jedinců bohužel ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.