Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zkušenosti se syrovátkou vs hubnutí

Od: magdalenka* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli máte někdo zkušenosti se syrovátkou v prášku jako pomocník při hubnutí? ... Dočetla jsem se, že obsahuje hodně bílkovín, po kterých pří sportu rostou svaly, což nechci :( ... a dá se syrovátka připravit nějak chutněji než jen s horkou vodou? ... děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

stafan*
hodnocení

0x

Kdysi kdo choval dobytek (krávy) tak si vyráběl tvaroh doma. Syrovatka je odpad při výrobě (lisování) tvarohu a jelikož se nehodila k ničemu, tak se lila do kanálu nebo prasatům. K tomu chci jen podotknou, že naši předci nebyli blbí. Dalši nechám na Vás.

ladinpraha*

Přesně jak píše Stafan, syrovátka se dávala prasatům a pochybuji že proto, aby jim pomohla zhubnout.

lidka*
hodnocení

0x

Jednou jsem v rámci zdravé výživy zkoušela pít syrovátku. Ale dlouho jsem to nevydržela - prostě jsem jí nemohla přijít na chuť. Ale zde jsem našla rady, že je lepší vychlazená a třeba i namixovaná s ovocem. To by mohlo být chutnější. :-P

sportuj.com/...

jabraka*
hodnocení

0x

Syrovátka je odpad při výrobě sýrů.Základ je kyselé mléko.Po sražení bílkoviny(kasein) zbude jen voda a kyselina mléčná.Vzniká zkvašením mléčného cukru(laktoza),takže v syrovátce budou i mléčné kvasinky jako zdroj vitamínů řady B.

Osobně si na studené syrovátce občas docela pochutnám.Ale jde pít i samotné kyselé mléko(kyšku)

Ovšem je problém v dnešní době kyšku získat,mléko z krabic zkvasit nejde bez přídavku živých kvasinek.Používám proto kupovanou originál "Valašskou Kyšku" z Kauflandu,Tu rozdělím do čistých kelímků od téhož výrobku na čtyři díly a doleju mlékem polotučným,nebo plnotučným z krabice a zamíchám.Přikryté plastovým víčkem od jogurtů a zastíněné staniolem proti sluníčku kelímky nechám na teplém okně dva dny kvasit.Důležité je dodržení absolutní čistoty kelímků.Pak si pochutnám na dobře vychlazeném nápoji.

Kyška je výtečný prostředek proti poruchám žaludku a střev,také obnovuje mikrofloru po antibiotikách a zdroj mléčné bílkoviny u lidí,s alergií na laktozu.Čerstvé mléko jim způsobuje průjmy.

Neznám nic lepšího v parných dnech,jako studenou kyšku,teplý chleba z domácí pekárny s máslem a zapíjet kyškou.

JABRAKA

geomino
hodnocení

0x

Ruce pryc od syrovatky, to je jen dalsi blud pro lidi, kteri si mysli, ze zdrave zhubnou bez kvalitni zivotospravy a pravidelneho pohybu. Tim, ze do sebe budete lit tento polotovar plny laktozy, tak si pri hubnuti vazne nepomuzete. A jinak sportovci nepouzivaji syrovatku, ale jiz finalni proteinove pripravky pripravene pro finalni konzumaci a zbavene napr. onoho mlecneho cukru (pokud se jedna o proteiny ze syrovatky).

kecal

já bych to taky nepil.Kdoví co do toho průmyslová mafie cpe.Jako skoro do všech houfně vyráběných výrobků.Ale lid je hloupý,sežere všechno,hlavně když se nemusí moc namáhat .Lepší je kozí mlíko nebo biomlíko.To je stejné jako když plno hlupáků kupuje odtučnělé mléko.Známý,co je u toho,říká,že by to nepil,když vidí,co tam do toho cpou za sračky.

Pro Kecala: Syrovátku taky nerada, ale jak píšete o tom kamarádovi, který tam dělal, tak to bychom vážně nemohli jíst nic. Mám několik takových známých, jedna dělala v pekárnách, od té doby jí s nechutí pečivo a raději si občas chleba upeče doma v troubě. Nebo paní z mlékáren - nejí jogurty, kdybychom prý viděli...Snad nejsugestivněji to popisoval známý kuchař, který se v rámci učňáku účastnil praxe v masokombinátu. Jeho barvité popisování výroby paštik - jak a z čeho - to mě doslova nutilo zakrýt si pusu rukou a utíkat na záchod. Ani o tom nemohu psát. Jenže: co oči nevidí, to srdce nebolí. /anebo žaludek nebolí/.

Kdybychom měli možnost tyto všechny provozy projít a dobře se dívat, asi bychom pak hubli i bez té syrovátky, protože bychom nemohli pozřít vůbec nic. Jaga

elda*
hodnocení

0x

Musím říci, že mně syrovátka pomohla s problémy se zažíváním. Jelikož mi její chuť není nepříjemná, dávám si jí do kávy místo mléka či smetany...

janakotrbova
hodnocení

0x

Mě se nejvíc osvědčila BIO syrovátka Amálka. Je chuťově vylepšená (zbavená solí, které normální syrovátka obsahuje) a existuje s příchutí jahoda, banán a vanilka. Je fakt dobrá. Kupuju si jí pravidelně. Mají ji za dobrou cenu třeba tady slimshop.cz/... . Dokonce tam mají i hořické tubičky Amálka se syrovátkou s čokoládovou náplní.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]