Nejste přihlášen/a.
Dobry den,potrebovala bych nazor ostatnich,jestli jednam spravne,popr.poradit.
S manzelem jsem 5let,mame 3-leteho kluka a 5 mesicni holcicku.Nez se mala narodila,bylo vsechno fajn,ale pak zacal ten pravy kolotoc.Manzel si domu nastehoval kolegyni z prace-pry ji udajne vyhodil pritel z bytu a ona nema kam jit.Tudiz jsem svolila,s tim,ze jsem pocitala jen o par dnech,nez si neco najde...Z par dni se vyklubalo 8 mesicu...Byla jsem hloupa...Z kolegyne se vyklubala milenka a ja zjistila ze to spolu tahnou uz skoro rok...Takze jsem polozila manzelovi "nuz na krk"-a rekla-at bud odejde OKAMZITE ona nebo oba...Kdyz se mala narodila,ani se mnou nebyl...byl s ni v praci...Kdyz jsem se vratila z porodnice,nic nenaznacovalo tomu,ze by se madam stehovala,ale manzel me stale a dokola ujistoval,ze uz to mezi nima skoncilo a ze si porad hleda bydleni...To uz jsem psychicky nevydrzela a po par tydnech jsem odjela ke kamardce,pak k rodicum..Bohuzel jsem zjistila,ze mi porad lhal...Porad si s ni uzival a me mel jen jako sluzku-uvar,uklid,postarej se o deti...Mym odchodem se to ale dost zmenilo.Slecna se odstehovala,manzel sel bydlet k otcovi(bydleli jsme do te doby v podnajmu).A ja bydlim u nasich.Doted si piseme,on za nama jezdi,dokazuje mi ze nas miluje,ze vsechno skoncil ALE ja uz proste nejak nemam silu mu verit.Ano,musim uznat ze se hodne zmenil,ma o nas velky zajem,ale me stale stve to,ze spolu porad pracuji.A navic,ONa je dosti manipulujici clovek,tak se bojim toho,aby mi porad nelhal a jezdil za nama jen aby videl deti.Je sice pravda,ze si hleda nove zamestani,ale do te doby,nez si ho najde,se asi zhroutim.Proste mi stve,ze maji spolu cca 5-6 smen do mesice..(i kdyz predtim to byly vsechny smeny)...Ale proste mi to neda...A ja ted nevim,jestli se k nemu mam vratit a zacit od znova a nebo to proste hodit za hlavu a zacit zivot od znova s jinym tatinkem.Porad ho miluju,ale zaroven mu nikdy neodpustim to,co mi vsechno provedl...a strasne se bojim toho,ze kdyz to udelal jednou,udela to znovu... Ja proste nevim,jestli se mam k nemu vratit
Moc ho miluji,chybi mi,ale zaroven jsou dny,kdy uz nemuzu-porad na to musim myslet-proc mi to udelal,proc...
No chtela jsem pomoci...ja vim,byla jsem hloupa.Ted si myslim,ze si uvedomil,o co muze prijit a snazi se.Ale zase...nevim co tam dela,kdyz tam nejsem.
Je tedy pravda,ze vecer,kdyz mam klid si pisem pres skype,je videt ze mu chybime.Ja jen doufam,ze se poucil a zanechal vseho.Chtela bych mu dat jeste jednu sanci,i po tom vsem.A myslim si,ze kdyz ho cela rodina kvuli tomuhle zavrhla,tak by to SNAD neudelal znovu...no nevim...
Chápu, že je to pro Vás strašně těžké být na všechno sama, ale myslíte si, že když se byl schopen chovat tak jak se choval - a to v době Vašeho těhotenství a i potom, tak že se změní? To musí mít hodně silný žaludek, když si dovolil nastěhovat milenku domů...Obávám se, že povahu člověka nezměníte. Je možné, že když se k němu vrátíte, tak že bude chvíli sekat latinu a až bude mít jistotu, tak že si zase někde nějakou milenku najde. Sice teď třeba myslíte, že pro Vás i pro děti bude lepší, když budete fungovat jako kompletní rodina. Ale za jakou cenu? Neustálé nervozity, nedůvěry, hádek a vyčítání? Není lepší překonat za pomoci všech blízkých období, kdy na všechno budete sama a začít nanovo s někým, kdo si Vás bude vážit? Každopádně Vám držím palce, ať už se rozhodnete jakkoliv.
Já bych tedy utíkala, co by mi nohy stačily. Svého manžela milujete, nebo jen se bojíte samoty? To je podstatný rozdíl. On se k vám zachoval jako ke kusu hadru na podlahu. Nevěřím tomu, že se změní k lepšímu. Možná na chvilku, ale jak mu otrne, hnedka začne znovu. Nebo že by to u vás dopadlo jako v pohádce a všechno dobře skončilo? Vážně jste tak naivní? Je pravdou, že i dobré konce v životě bývají. Víte, poradit vám, ať jdete od manžela pryč, je velmi ošemetné. Vy sama si musíte uvědomit, co jste ochotná ještě tolerovat, na co si troufnete a pod. Protože vy budete žít svůj život, a nikdo jiný.
Možná by bylo dobré,kdyby jste oba navštívili poradnu,kde by s vámi vše probral psycholog.Přeji vám hodně sil.
Tak toho už zpátky nebrat! Pokud manžel ujede jednou jedinkrát třeba na večírku v opilosti, není to samozřejmě nic moc, ale dá se to odpustit.
Ovšem pokud si milenku nastěhuje domů, nehodlá ji vystěhovat a má jen kecy, tak je úplně jedno, že se nakonec tváří, že se změnil - udělal to jednou, udělá to znovu a to, jak s vámi jednal a jak se k vám choval, je neomluvitelné.
Nemám právo,zde psát svůj názor na toto.Nemám zkušenosti.Ale stejně něco napíšu.Vy jste udělala kravinu,že jste souhlasila,že ta ženská, tam může u vás bydlet.A od vašeho chlapa to byl podraz a od ní ještě větší.A že nebyl ani u vás,když jste rodila,tak to je grázl.A jestli má o vás velký zájem a že se změnil?A co dělá když není u vás?Nechodí zase za ní?Mluvit může co chce.Vy ho milujete,ale odpustit mu již nedovedete a nevěříte také.Tak to nemá ani cenu,aby jste znovu začali.Musíte sama vědět, zda by jste dokázala mít s ním ještě sex ,nebo né.
doplněno 22.07.11 13:34:A také jestli by jste jen nežila v manželství podezříváním a sledováním.To by byl hotový horor a nebyla by jste štastná.Jakub
No, Jakube, já úplně nesouhlasím s tím, že "udělala kravinu, když souhlasila, aby u nich bydlela ta ženská" - já bych asi taky souhlasila, lidi si mají pomáhat a když svému manželovi věřím, tak by mě vůbec nenapadlo v tom hledat nějaký podraz a sice bych nebyla nadšená, ale na pár dní bych souhlasila... po bitvě každý generálem a tehdy to nikdo nemohl tušit, že je to podraz...
Ale teď už bych mu taky nevěřila a nechtěla bych ho. S dvěma dětma to nebude lehké, to je jasné, ale stejně...
Jak tu někdo psal, kdyby to byl jednorázový úlet, to se odpustit snad dá, ale 8 měsíců sprostého lhaní do očí!...
pro mindu. Jo pomáhat ano.To je jasné.Ale ona nepotřebovala pomoc,už to táhli spolu rok,podle tazatelky.Takže to bylo od jejího chlapa pěkné křiváctví.A jak by se tvářil její manžel,kdyby si ona přivedla kolegu domů,že nemá kde bydlet?Už ho vidím,jak by jí hned podezříval a určitě by tam nebyl 1rok,ale po pár dnech by musel vypadnout.Pomoc se dá i jinak.Mohl jí zatím ubytovat u jeho rodičů.Proč zrovna domů,když mají děti.A místa tam určitě také neměli tolik.A jsou i jiné místa ,kde by zatím mohla být.Ale když jí chtěl pomoci,tak poprosit rodiče,určitě by neodmítli.Nebo její rodiče.Jenže od něho to byla jen vyčuranost.Je něco jiného pomoc, opravdu od srdce a něco jiného, pomoc jen abych měl milenku u sebe.Paní to asi hned nevěděla,ale po pár dnech bych manželovi řekl,at jí něco pomůže najít.Ona by se to stejně dozvěděla,ale nemusela by to mít přímo doma.A věřím,že by kamarádovi nepomohl.Domů by si ho určitě nevzal a možná by se ani nenamáhal mu nějak pomoci.Tohle bylo učelově.
Tak jsem si to všechno hezky přečetla, a zjistila, že kdybych v tuto chvíli napsala cokoliv, bylo by to jen opakování toho, co už bylo řečeno. S mnohými názory se ztotožňuji. Tak jenom dodám, spíše pro odlehčení situace, že ten pán si vymyslel docela chytrý, a zákony nenapadnutelný zoůsob, jak si pohodlně žít v bigamii. Páni, osm měsíců v jednom bytě! Kdyby to byl alespoň nějaký baráček. A kde ta slečna spala? Ovšem smím-li se optat. Snad ne všichni v jedné ložnici. Nebo snad s dětmi? Vůbec si takovou situaci nedovedu představit. Ano, dalo by se to vydržet v třípokojovém bytě pár dní, ale takovou dobu? A Vy jste si nikdy ničeho nevšimla? No nevím, je to skoro až neuvěřitelná historka. Vida, vida, co všechno je dnes možné. Jinak ještě dodám, kdybych se už jednou rozhodla odejít k rodičům, tak bych se k němu nevracela. Asi. Ono to zase tak jednoduché určitě nebude. Člověk se někdy nestačí divit, čeho všeho, je v určitých situacích, najednou schopen.
Bydleli jsme v podnajmu,kde ona mela svuj pokoj.Prislo mi divne jeji chovani,se mnou se tvarila jak nejvetsi kamaradka,ale kdyz se manzel bavil se mnou,najednou se urazila a sla do svyho pokoje.Prislo mi to vsechno divne,ale ona mi tvrdila ze jsem jeji kamardka,ze by mi tohle nikdy neudelala,a z manzelovy strany to byly chvili i hadky kuli tomu,jak jsem paranoidni a vse mozne...Proste mi obcas vynadal za moje podezrivani-ze si neco takovyho vubec muzu dovolit myslet...No a kdyz jsem mela 100% dukazy svedcici o jejich pomeru,tak se nezmohl ani na slovo...
Jo,jo, tak to opravdu někdy bývá. "Nejlepší kamarádka", fujtajxl. A ještě na Vás zřejmě žárlila, když uraženě odcházela. A jestlipak přispívala na bydlení? Alespoň. Buďte ráda, že je to za Vámi. Problém ale je, že už nenajdete asi sílu, znovu uvěřit, že to už nikdy neudělá. Zkuste vydržet co nejdéle. Buďto za čas zjistíte, že už Vám zase tak moc nechybí, a možná, že si najdete někoho jiného, anebo usoudíte, že bez něho nemůžete žít a vrátíte se k sobě. A navíc, máte své děti a rodiče, nejste sama! Tak hodně štěstí, Suzy.
S předešlými příspěvky naprosto souhlasím. Člověk, který vám má být největší oporou a důvěrnou osobou vám plive do xichtu 8 měsíců a ještě se vám vysmívá a osočuje vás, že vám přeskočilo... S prominutím, ale tohle si nedělají snad ani zvířata. A ještě se zastávat uražené primadony, se kterou provádí kdovíco, když vy jste v práci, či na procházce s dětmi. Je to otřesný příběh. Zatím to má nejlepší možný konec pro Vás. Máte podporu ve své rodině a to je moc dobře. On si vás nezaslouží, třeba se s ním ta cou.ra rozešla sama, tak teď nemá zase do čeho píchnout... ale že by se nadobro a navěky změnil, když už jste mu jednu šanci dala! A on vás zase zesměšnil a zase lhal... Dát se dohromady můžete, ale počítejte s tím, že on se nikdy nezmění a JEDINÝ, do se bude trápit jste VY a pravděpodobně ještě vaše děti, protože jim tohle dělá pěkný guláš v hlavě. Mějte svou hrdost, máte svou cenu a jistě krásné dětičky, tak si toho važte a tohoto lháře nechte jiné svini, podobnou té, co si našel prvně, se kterou si budou rovni.
Držím palce a přeji pevnou vůli!
Když za Rakouska nebo za I.republiky se manželé pohádali a žena utekla s dětmi k rodičům, rodiče jí řekli, že ji ze své penze neuživí-a žena se musela vrátit. Na hrdost tehdejší žena prostě neměla materielní prostředky, to bylo něco, co si ani nemohla dovolit. V dnešní době může mít žena hrdosti přímo na vagony-rozvod-jaképak ciráty. Ale před svatbou-prověřila jste si ho? Přistupovala jste k svatbě s maximální odpovědností, s vědomím, že je to napořád a že zmýlená neplatí? A že na Váš případný omyl nedoplatíte jenom Vy, ale i Vaše děti? Jestli je takový, není možné, aby se už před svatbou neprojevily z jeho strany varovné příznaky. Dneska si chce každý jen užívat, ale zodpovědnost nechce nikdo, natož aby nad ní jen uvažoval. "Láska je chleba, víno a sůl". Dnes chce každý jen to víno. Uměla byste si říci:JÁ jsem se zmýlila a moje děti na to nesmí doplatit.JÁ jsem ta zodpovědná, která neutíká do rozvodu, zkusím to znovu. (Nedávno v jednom rozhovoru jedna starší paní říká:Neznám ze svého okolí jedinou ženskou, která by si rozvodem pomohla). Čekáte nový vztah, prince na bílém koni? Z pohádek jste už jistě vyrostla. Řekněte mu, že jenom kvůli dětem mu dáte ještě šanci. A že jestli si ho máte někdy vážit i Vy, tak jedině, až se naučí zodpovědnosti ke své rodině. Protože ta mu naprosto chybí.
Jak jsem zde psala jiz mnohokrat, snazit se o zachranu vztahu jen kvuli detem je nebetycna pitomost. Nejhorsi mozna varianta jak pro zklamaneho partnera, tak pro deti. Deti nejsou tak hloupe a velmi brzy poznaji, ze ve vztahu rodicu je neduvera, napeti, hadky, nevyrcena zlost atd. A to je pro dite daleko horsi nez zustat s jednim rodicem, kde ma klid.
Ja naopak znam dost lidi, kterym rozvod pomohl. I jejich detem.
Nepoučil! Narodil se mi syn, když mu bylo 14 dní manžel mi oznámil, že se zamiloval a jde. Máme spolu ještě téměř 3 letou dceru. Tak šel.Byli jsme manželé 10 let. Okamžitě chtěl rozvod, nechal mi byt výměnou za to, že budu splácet půjčku na chatu. Následoval kolotoč naschválů, zvytečných hádek (neprobíhalo to jako u vás, že si píšete) ve finále mi při jedné hádce zlomil ruku na chodbě, když mi vracel dceru po víkendu u něho a jeho přítelkyně. Podotýkám, že jeho vysvětlení proč opouští rodinu bylo, že měl málo sexu. Asi po osmi měsících se zjevil, že se rozešli a sliboval jak se o nás bude starat atd. cítila jsem z něho faleš na sto honů. Chodil ke mě do bytu hlídat děti a já měla aspoň trochu volna. Ale s jeho návratem, natož nastěhováním jsem nepočítala, protože na něm bylo vidět, že si to v hlavě ještě zcela nesrovnal. Asi po měsíci jsem zjistila, že své bývalé stále píše a volá a přemlouvá jí k návratu. Ještě jsem chtěla napsat, že přítelkyně ho opustila, protože se nechtěla starat o jeho dceru a protože jí také fyzicky napadl.
Takže nebrat, nebrat, nebrat! Bude to nikdy neustávající kolotoč a vy se budete jen trápit
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.