Nejste přihlášen/a.
Při grilování s přáteli na mém pozemku najednou příjela policie a začala všechny přítomné legitimovat, a psát si registrační čísla parkovaných vozidel. Prý jsem si já telefonicky stěžovala, že se mých hostů nemůžu zbavit, což vůbec nebyla pravda. Podobné výmysly prezentuje už mnoho let moje sousedka. Má policie právo zjišťovat totožnost mých hostí na soukromém pozemku, navíc nebylo ještě 22 hodin, oslava probíhala zcela v klidu, nebyl ani zpěv, ani křik, pouze smích a běžná řeč.
Děkuji.
Policie je dle me nadrazena nejakym soukromym pozemkum. Pokud ma podezreni, muze legitimovat kdekoli kohokoli. To by melo byt v jeji pravomoci. Policie je verejny cinitel, ktery je opravnen vstupovat treba do bytu.
Martino, tak to není, a je to správně. Nemůže policie vstoupit do bytu, jedině při ohrožené života...
ani na soukromý pozemek bez povolení nesmí...
Aha ja mela za to, ze verejni cinitele maji opravneni vstupovat do bytu... treba exekutor, ale ten ma prave asi to povoleni od uradu, ze?
V tom pripade se omlouvam za spatnou odpoved.
Ano. Soukromí může porušit jedině soud. Policie pouze ve vujmečných a vyjmenovaných případech.
policie smí vstoupi na soukr.pozemek pouze je-li důvodné podezření z páchání tr.činu,přestupku-jinak potřebuje povolení...Je otázkou dokazování v rámci stížnosti jak dalece bylo "odůvodněno" jejich "podezření"...Ale stížnost bych si podal...asi těžko budou mít záznam-když byl klid a nic se nedělo,jak říkáte...,A to vás krom poštovného nic stát nebude-i policie musí respektovat zákony (je jasný,že to byla asi trošku "truc buzerace")-když už tam na podnět "hodné" paní sousedky dorazili...
Opravduto tak proběhlo jak píšete? na soukromém, nemo na soukromém, veřejně přístupném pozemku?
" příjela policie a začala všechny přítomné legitimovat,"bez vysvětlení?
doplněno 21.07.11 21:44:doplněno 21.07.11 21:52:Policisté mají _ podle zákona o Policii České republiky _ právo otevřít dům, byt či jiný prostor, vstoupit dovnitř a provádět tam potřebné zákroky a opatření, jestliže je obava z ohrožení života či zdraví osob anebo když hrozí větší škoda na majetku (také když má být uvnitř mrtvola). Stačí důvodná obava či hrozba. Některá obdobná oprávnění mají i obecní strážníci.
Tééééda,vy máte sousedku.To byla určitě naštvaná,že jste ji nepozvala.Máte ji dát kousek masa a byl by možná pokoj.Ale určitě bych jí pěkně poděkoval!Něco podobného má moje babička,ale ta nežaluje,ale pořád radí,nebo vleze k babičce do zahrady a něco si přivlastní(mrkev,bylinky,ovoce).Plot opravujeme,ale za chvíli je tam díra zase.Jestli víte,že to dělá milá paní sousedka,tak to vás lituji.
To by bylo na dlouhé povídání. Je to magor, i její syn, který s ní žije. Neustále někam píší stížnosti, já se pak zpovídám, že to není pravda, pouze výmysly,měla jsme propíchané pneumatiky u auta, rozbitá okna,vajíčko na štítě...trvá to tak 15 let a už jsem z nich úplně hotová. Prodávali barák, já všude vylepovala jejich inzerát a nic. Jsou tu pořád, inzerát na netu zmizel. Ach jo.
tyhle věci mají jediné řešení-tzv.oplatit stejnou micí,ale podstatně "vyšší" hodnoty...Protože u nás se domoci nějaké ochrany ze strany státu je velká naivita a člověk si musí stejně pomoci sám...Pokud vám dělají takové naschvály-třeba známý řešil "příjemné" sousedy odpovídajícím typem hmyzu(ted už nevím zda štěnice,šváby nebo co)-nepozorován nasadil pár kousků do sousedního domu oknem-po týdnu jen tak prohodil-"co dělají noví nájemníci (boučci)...?" A že jestli nepřestanou otravovat,jsou i mnohem "příjrmnější" nájemci...No a funguje to dodnes(a to už je pár let zpět)...Pravda sice někteří si asi nedají pokoj dokud jim "nelehne barák popelem"-ale to už je extrém(to je jen úvaha-né návod),ale prostě zapojte invenci-něco odpovídajícího vymyslíte- když to nejde silou-půjde to ještě větší silou...jak se říká akorát velký pozor,žádné násilí(abyste neskončila s tr.oznámením třeba z vydírání...)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.