Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, loni jsem se provdala, nahlásila změnu na všech potřebných místech, ale teď jsem si uvědomila, že jsem nenahlásila změnu příjmení u řidičského průkazu, protože jej sice mám, ale asi sedm let neřídím. Mohu za to dostat pokutu a v jaké výši? Je to někde napsáno? Kde najdu tuto informaci?
Zajisté je to nutné, ŘP již přece není na vás, totéž OP, pas, a j. Všude tam, kde je třeba jméno, příjmení. Pokuta možná je, je to na úředníkovi, zda uloží. Na to máme zákony...
Viz informace na dopravnich odborech mestskych uradu, sekce reseni zivotnich udalosti.
Snad nebude tak zle...
Sankce a způsob jejich uplatnění v případě nedodržení předepsaných povinností:
Nebude vydán řidičský průkaz.
V případě při nedodržení lhůty - 5 pracovních dnů - pro nahlášení změn údajů, které jsou zaznamenány v řidičském průkazu, přestupek se sankcí do 30.000,-Kč.
Mě by upřímně zajímalo, proč si občan musí všechny úřady oběhat, proč mu při svatbě rovnou starosta nedá nové doklady.
Proč se to týká jenom že, proč si muž taky nemění doklady. Tomu stačí jen občanka - opravit ženatý. Žena má toho víc, protože se jí mění příjmení.
Naco jsou potřeba mít doklady ve formě nějaké karty, když všechno mají úředníci v databázi, ať ty data sdílejí a ušetří se peníze za jejich tisk a sníží se možnost padělání veřejné listiny.
? Protože to není v kompetenci starosty. Pak by tam musel bydlet a po... by se z toho jak by úřadoval u kdečeho. Prodavač aut také neprodává maso.
michale-jednoduchá,a bohužel smutně reálná,odpověď-protože kdyby to bylo takhle zjednodušené-a to na obě strany,tak by něměli úřadové činnost,tudíž by nezatěžovali rozpočet a velká část z nich by byla nucena tvořit-ať již duševně nebo manuálně a hlavně by nesli za vytvořenou činnost zodpovědnost(jako my ostatní),ne jako doposud...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.