Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Můžu jet jen na občanku do Chorvatska?

Od: klesti odpovědí: 12 změna:

Máte s tím někdo skušenosti? jedem 15 srpna a já sice pas mám ale tchýně a švagr nemá pas tak mě zejímá jestly ho musí mít nebo ne díky za odpovědi

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jlk
hodnocení

0x

Myslím, že mi někdo vysvětloval, že tam je rozdíl jestli se jede po zemi nebo letecky. Z Chorvatska jsem přijel dnes v noci a pasy jsme měli všichni. Dost to kontrolují. Dokonce nás prověřovali skrze počítač. Bez pasu bych nejel.

hodnocení

0x

Stačí na občanku. Kamarád tam byl s přítelkyní taky bez pasů.

Viz i tady: chorvatsko.cz/...

flekies*
hodnocení

0x

Tak nas ceka cesta do Chorvatska v zari a v Ck nam doporucili,ze mame mit pasy.Na platny OP vas nemusi pustit.

buss
hodnocení

0x

Na co dohady nemusí pustit a pod. Jsou v €U? Další otázka je Schengen...

hodnocení

0x

Poslední tři roky tam jezdíme 2x do roka ve čtyřech lidech,a všichni máme pouze OP,nikdy nebyl žádný problém:)

hodnocení

0x

Klídek, stačí občanka.

Je tu snad někdo koho tam nepustili na občanku?

fircon*
hodnocení

0x

Já bych si to zjistila na příslušných úřadech. Chorvatsko není v EU.

hankaa
hodnocení

0x

Na OP do Chorvatska můžete, taky sme tam byli jen na OP a v pohode. Oni sice nejsou v EU, ale aby si zachovali silny CR apod. tak pousteji na obcanku, maji vyjimku. U ostatnich zemi co nejsou v Eu pas byt uz musi.

lidus*
hodnocení

0x

Jak píší ostatní, ano můžete ale Chorvati jsou nepříjemní zvláště když má službu nějaký aktivní blb. Letecky ne, to vás nepustí už naši celníci.

stirecek*

Už vás pustí i letecky;)

polinek*
hodnocení

0x

už se naši umoudřili jo ,,na občanku se může

sasanka*
hodnocení

0x

Podle informaci ministerstva je to opravdu mozne:

mzv.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]