Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Multifokální čočky

Od: jindrac* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, máte prosím někdo zkušenosti s multifokálními čočkami? Nosím brýle na čtení, ale chtěla bych zkusit čočky, přestože na dálku vidím dobře. Všichni známí mají bifokální - na dálku. V optice jsem se již informovala, ale zajímají mě zkušenosti těch, kdo je již mají. Děkuji. Jindra

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jindro, mozna si pletete pojmy. Kdysy jsem delal it v optice a myslim si, ze pojem bifokalni znamena sklo, ltere je rozdeleno na dve casti, jedna je na dalku a druha na cteni, takovy ten maly mesicek dole. Multifokalni jsou take rozdeleny na blizko a na dalku. rozdil je v tom, ze je rozdeleni plynule, ale nekomu se pri zvednuti oci muze treba tocit hlava. Cocky takove neznam a pred 5 lety snad ani nebyly. Nejak mi nedje do hlavy, jak by se zajistilo spravne natoceni v oku

jindrac*
hodnocení

Pojmy s dojmy si možná někdy pletu, ale ne v tomto případě. Obešla jsem pár optik i vyšetření u očního lékaře a opravdu se jedná o multifokální a bifokální kontaktní čočky. Jejich konstrukci nechám na odbornících, mě jen zajímalo, jestli s nimi nemá někdo osobní zkušenost.

jabraka*
hodnocení

0x

Také mám leta brýle i bifokální jsem nosil.Ovšem zvyknout jsem si na ně nedokázal.Do optického systému na dálku je vložena část s kratší ohniskovou vzdáleností na čtení.Hrance je vcelku ostrá.Čočka je tam vlepená optickým tmelem.

JABRAKA

eulalie*
hodnocení

0x

Multifokální čočky? Já má multifokální brýle, používám je pouze v práci na počítač, jelikož byly drahé jak cosi. Mám v nich dioptrie do dálky a na blízko, a multifokály jsou to proto, že nejde na tom plastu poznat, kde je přechod mezi dioptrií do dálky a dioptrií na blízko. Moje zkušenost - bylo třeba si zvyknout, ale šlo to hladce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]