Nejste přihlášen/a.
Tak Vás zase zdravím po pár dnech...
Nevím, jestli je to náhoda, blbý žert někoho nade mnou anebo tím, že na místě mého pracoviště býval keltský hřbitov, ale jak jsem si tady nedávno stěžoval na klíště po 23 letech, tak mě teďko kouslo hovado. Tedy jako ovád myslím Nejsem si jistý, jestli to nebylo něco jiného, jenom jsem to "sejmul" a nevěnoval pozornost. To bylo v neděli. Teď od pondělí mám celé lýtko jako balón, mám nohu jako elefant. A nevím proč. Co byste mi poradili? Nákaza? Borelióza snad ne, ta má delší dobu, než se projeví... že by fakt ten ovád?
Jestli mate jeste problemy s nohou,zkuste ten zyrtek a do rana namazat tvarohem a lehce zaparit,melo by to vytahnout.
Já bych řekla že je to tím. Jestli máte doma něco na alergii, analergin, diazepam, vemte si prášek, nohu si zabalte do ručníku namočeného ve studené vodě a mělo by se Vám ulevit.
Děkuji za odpověď, fakt je, že cítím dost pnutí, jak je kůže natáhlá... Bohužel jsem teďko v práci, takže budu muset něco vymyslet až ráno... tyto léky, které jste jmenovala, jsou volně na předpis?
U Diazepanu si nejsem jistá, ale stejně je to prášek, po kterým se chce spát. Já ho nemusím, jen v případě nouze. Analergin je volně určitě, mám ho vyzkoušený, nebudete o něm ani vědět. Stojí i pár kaček.
Jestli v práci můžete, tak si dejte tu nohu alespoň nahoru. To se Vám taky uleví.
Díky díky, zítra tam ráno naběhnu. Jinak v práci mám nohy na stole pořád Ale mě to nebolí, jenom prostě cítím to pnutí, to je celé... A to víte, trošku strach, co to může být
Tohleto jsem měl,při sečení mne hryzla pipka,malá muška,byl jsem s tím týden na neschopence a léčili mi to penisilinem.Na noze mi zůstal flek,který občas svědí na zbláznění.
Mohl to být ovád, včela, vosa... Někdo je na to citlivý - pamatuju si, že moje máma měla po štípnutí včelou dlaň jak balón a později po dalším štípnutí i nohu takovou...
Myslím, že žádná nákaza nehrozí a borelióza se objeví později a taky bych řekla, že trochu jinak. Jste prostě citlivý na štípnutí hmyzem a pokud máte nohu jen nateklou, ale ne např. úplně "mrtvou", tak bych dělala jakoby nic... Dávejte si octové zábaly (popř. mažte octanem), ono to splaskne
Takže děkuji všem za odpovědi,
noha už je docela splasklá, takže to snad bude ok. Ale vzhledem k tomu, že jdu za pár týdnů na krev, tak požádám doktora i o vyšetření na boreliózu a vůbec mu o tomhle řeknu, plus nadhodím můj příspěvěk o klíštěti, které jsem si rozdrbal A ať se vyjádří on...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.