Nejste přihlášen/a.
Dobrý den potřebovala bych poradit - mám dvě docela dobrý kamarádky ale byly jsme stanovat a byla jsem tam jak pátý kolo u vozu bavili se skoro jenom spolu i když jsem se snažila zapojit... když jsem někam šla tak se mnou ani jedna nešla, ale když šla jedna z nich tak to šly najednou spolu takže jsem tam seděla na dece většinou sama s mým psem (ještě že jsem ho tam měla jinak bych se asi unudila) byla tma takže mě nikdo neviděl že brečim... koukala jsem do ohně a jedna na mě co mi je že sem jak zhulená... :/ když jsem něco řekla tak byly takový protivný nebo co jako kdybych jim překážela. Ani dárek co jsem jí dala k narozeninám tak se jí asi moc nelíbil to mi bylo líto protože jsem ho dlouho vybírala a dala si záležet. Tomu co jí dala ta druhá se dlouho smály. Už jsem tohle zažila u hodně mých kamarádek takže se bojim že o ně přijdu .. dělala mi to i moje nejlepší kamarádka dokonce i v dětství kdy jsem seděla za oknem, koukala na ně a brečela mamka mi řekla že je falešná. Pak mi to udělala znova asi před dvouma rokama a to jsem celý prázdniny proseděla doma protože jiný kámoše jsem neměla.Ale odpustila jsem jí.Poraďtě, mám dělat že se nic nestalo nebo jim to vyčíst?
Stručně řečeno, nemáš dvě docela dobrý kamarádky. A snažit se sebe i je přesvědčit, že je to jinak, tak to je pořádná ztráta času a v horším případě je to i dost frustrující. Takže s nima neztrácej čas a dělej to, co tě baví a dřív nebo později narazíš na někoho, kdo má podobné záliby a chování a dá se s ním mluvit. A ejhle, základ pro přátelství je tu. Hledání přátel všemi silami a za každou cenu, z toho nikdy nic být nemůže.
Ahoj Jakub.Píšeš,že máš docela dobré kamarádky,ale to není pravda.K opravdovým kamarádkám mají hodně daleko.Navíc jste 3 a to nedělá nikdy dobře.Protože každá se snaží,aby náhodou nezůstala ona ten ocásek a tak začne té druhé podlejzat a na vše ji kývne i kdyby to byla hovadina, nevim jaká.Snaží se tu třetí odrovnat,zesměšnit.No a tak jsi dopadla ty.Já bych holkám nic neříkal,ale měly by u mne utrum.Opravdový kamarád vypadá jinak.A většinou nejlepší kámoš je ten o kterého nikdo moc nestojí,třeba proto,že je mlčenlivější,nebo se tak lehce nedokáže s kamarádit,nebo,že nemůže jen tak někde courat,není atraktívní,nemá na každém prstě 5 kluků,jak se většina holek chlubý.Nebo nemá značkové oblečení.Některé holky jsou jak slepice-kvočou,kvočou,ale zlaté vejce nesnesou.Pokus se najít jinou kamarádku,třeba je někde kolem tebe taková,která by dala vše za pravou upřimnou kamarádku,ale nikdo z vás si ji ještě nevšiml,nebo ji ignorujete.Ty třeba bulíš kvůli falešným holkám a ta druhá zase ,že nikoho nemá.A o tom dárku,víš není to z mé hlavy,ale je to pravda:Kdo nedokáže poděkovat za málo,nedokáže poděkovat ani za mnoho.To třeba může i znamenát ,že si neváží malého dárku ze srdce,ale obdivuje dárek třeba dražší,ale od falešného člověka.Vybodni se na ně nestojí pro slzy.Držím ti pěsti, at najdeš opravdovou kamarádku,které budeš moci říci všechno a ona tobě a budete si důvěřovat a vystačíte si spolu.Jakub
Veroniko, nic jim nevyčítej. Jde o to, že jste na stanování byly celkem tři holky. Je to tak? A trojka nikdy nejde dohromady, vždy to dopadá tak, že se baví jen dvojice, a ten třetí jim dělá křena. Takže si z toho nic nedělej, to není tebou, ale těmi holkami, které jsou asi opravdu falešné. Zvláště, když ti kamarádka dokázala do očí říct, že dárek, cos jí věnovala, se jí nelíbil. Toto se totiž ve slušné společnosti nedělá. Je slušnost dárek přijmout, poděkovat, ale jeho hodnocení si nechat pro sebe. Co bys měla dělat? No, já nevím, ale s takovými falešnými holkami bych např. já nevydržela a raději bych byla sama nebo s pejskem. Jenže ty si asi nějaká kámošky moc přeješ, takže jim pak i ledacos odpustíš. Což ony moc dobře vědí a pak se k tobě chovají, jak se chovají. Dej jim trošku najevo, že je moc nemusíš a nevnucuj se jim. A nebreč, to k ničemu nevede a fajn kamarádku si tím nepřivoláš.
Ale dřív sme spolu chodily normálně ven a bylo to v pohodě... na ten dárek mi enřekla že se jí nelíbil ale dala jsem jí k tomu i takový vtipný přání a ona si to přečetla a řekla ironicky hahaha a obě se smály :/
Aha. Ber to tak, že najít si opravdovou kamarádku je někdy veliká dřina. Holky všeobecně dokážou být falešné, pomlouvačné, závistivé a provází je to celý život. Takže i jako dospělá v zaměstnání můžeš klidně pak narazit na falešnou kolegyni, kterou mylně považuješ za svou kamarádku a ona tě bude za zády pomlouvat u šéfové. Tak to v životě chodí a nic na tom nezměníš a ty se jen zbytečně trápíš.
Ahoj Verunko, chápu, jak je tahle situace pořádně nepříjemná. Přesto ale za tvý slzy nestojí! To se někdy stává, holky jsou takový, že se rády spolčují, a to pak když se zrovna ocitneš na té druhé straně (ta odmítaná), můžeš dělat cokoli, a jen je v tom budeš podporovat. Takže něco na radě Tvé mamky je, některé holky jsou "falešné" (Ale spoustu jich taky není! Opravdu dobré kamarádky jsou, i když to někdy může dát fušku, nějakou takovou si vybrat či najít). Když se ptáš, co máš v tuhle chvíli dělat, tak i když se Ti to v první chvíli může zdát těžký, tak nejlepší co můžeš udělat, je rozhodně jim nic nevyčítat, ani nedělat jakoby nic. Jednoduše - nejlíp se na ně "vykašlat"! Protože jednak za Tvé kamarádství nestojí, a za druhé - to je ta nejlepší cesta, jak si Tě postupně začnou víc všímat ony samy. Když jste byly spolu stanovat, byla jsi zrovna ve složité situaci - s nikým jiným než s nimi se nebylo možný bavit. Ale doma se můžeš poohlédnout po úplně nových kamarádech. Nevím kolik Ti je a co Tě baví, ale kamarádi se dají potkat na nějakých kroužcích, teď v létě třeba u vody, a vlastně úplně všude . Určitě neseď doma, tím si ničím nepomůžeš. Máš psa, tak ho začni venčit někde, kde se dá na kamarády narazit. A pak stačí se dát do řeči, to nijak neplánuj, věř mi, že to už pak půjde samo
. A když jsi tohle zažila, že se k tobě chovaly holky takhle nepěkně, pouč se z toho v tom, že když budeš mít někdy příležitost se chovat stejně (spojit se s nějakou kamarádkou proti jiné), tak Ty se tak nechovej - nebuď stejná "potvora", nepomlouvej, nikoho neodstrkuj. Věř mi, že čím budeš starší, budou i kámoši kolem Tebe rozumnější a poznají čeho si na lidech vážit, a to Tě pak čeká spoustu těch opravdových kamarádu, kteří na Tebe nedají dopustit. To ale bohužel poznáš až časem, ale uvidíš sama
. Takže teď přestat smutnit, těchhle holek si aspoň na chvíli přestat úplně všímat, a vyrazit někam ven, kde jsi třeba ještě ani nebyla a můžeš tam potkat někoho nového.
Vite, tohle neni kamaradstvi, ackoli si to tak predstavujete. Ony Vas evidentne moc v lasce nemaji, protoze super kamaradsky vztah muze byt i ve trojici, ale musi to tak chtit vsichni. Ta, co se ji nelibil Vas darek, je skutecne falesna, a Vy jen dolezate a trapite se. Evidentne ji bavi se nad Vas povysovat. Stoji Vam to za to? Kvuli takove "slipce"? Seberte zbytek hrdosti a vykaslete se na ne, opravdu dobre kamaradky se takto proste nechovaji. A nezapomente, ze doma za oknem nejake nove kamarady potkate stezi - vyrazte ven, na koncert, divadlo, trhy, letni kino, vystavu, nebo jen se sem do parku, na prochazku ci zmrzlinu. Uvidite, ze takovych bloudicich dusi je povicero a nejdete nove kontakty, z nichz se mohou stat dobri pratele
P.S.: Ani nic nevycitejte, ani se nechovejte, jako by se nic nestalo. Nikam s nimi nechodte, obcas se s nimi pobavte, ale uz zadne stanovani takto ve trech, jenom se budete dal trapit. To je lepsi fakt sedet doma sam, nez byt okate prehlizeny a navic.
Tak sup sup ven na nejakou akci a seznamovat se
To znám. Pokud jste ve věku, kdy je možné se normálně bavit o vážných věcech, tak se normálně zeptejte jedné z nich, v čem je problém. Ale pokud je už jasně vidět, že jste už dokonce šestý kolo, vzdejte to, nemá to cenu. Ukažte jim, že vše zvládnete i bez nich a že je k tomu nepotřebujete. Hezky se bavte, užívejte si, najděte si jiné kamarádky, pravé. A uvidíte, jak se vám za čas ozvou...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.