Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kouření - jak přestat

Od: jiristransky® odpovědí: 47 změna:

Dobrý den,

jsem silný kuřák a už mě to nebaví. Nebaví mě kupovat krabičky, leze to do peněz, je to nezdravé... ALE JSEM ZÁVISLÝ. Jak s tím zkoncovat? Zkoušel jsem přestat tak, že jsem si 3 dny nekoupil krabičku. 4. den co se nestalo - koupil jsem si krabičku. Takhle se to stalo už několikrát. Před chvílí jsem nedokouřil ani půlku cigarety a vyhodil jsem jí, protože už nevím jak přestat. Co pomohlo Vám? Čím jste to svinstvo nahradili? každé rady si cením

47 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Gratuluji k tak razantnímu rozhodnutí. *pusa* Už jsem to tady sice psala, ale napíšu znovu. Na odvykací skupině nás bylo 25. 23 přestali kouřit. Takže ten člověk, který to vedl, měl pravdu. Řekl, že člověk je na nikotinu závislý asi tak týden. Pak už se jedná o závislost na obřadu. Tedy tělo bojuje týden, ale hlava hodně dlouho. :D V první řadě je potřeba to celé v hlavě otočit. Ne že nesmím, ale nechci! Dal nám příkaz : Na kartičku napsat výrazně: ROZHODL JSEM SE NEKOUŘIT a dát to na místo, kde bývaly cigarety. ;) Ujasnit si naprosto přesně, proč chci přestat kouřit. Napsat to a dát si to na viditelné místo. ;) Do skleněné nádoby, každý den dát obnos, který by shořel s cigaretami. Na dno na kartičku napsat, co si za to koupím. Já jsem měla vázu a opravdu jsem si koupila hříšně drahý parfém a kartičku proč jsem se rozhodla přestat kouřit, jsem ještě roky nosila u dokladů.. :D Pozorovat kuřáky, jak vyjdou odněkud a šmátrají po kapsách, hledají cigarety a s prvním nádechem vystouplé žíly na krku. Otroci, kteří musí! Hhrdost na to, že já nemusím. ;) Kouřila jsem 38 let, mnohokrát jsem se snažila přestat. Povedlo se to až v roce 2.004, na skupině, kterou vedl člověk s příhodným jménem pan Dymáček. Ještě dlouho mi lékaři psali"nekouřící kuřák" :D Jednou, bylo horké léto, jsme seděly s kamarádkou, psy a orosenými sklenicemi piva, na zídce u hospody. Ona kouřila a já jsem po polovině piva byla silná. Řekla jsem si o cigaretu. Překvapilo mě, jak to nebylo dobré. Pamatovala jsem si to jako něco lahodného, úžasného. A ono to takový smrad štíplavý. Vzpomněla jsem si, jak to ten člověk popisoval, úplně stejně. Že v polovině cigarety to nedobré se změní v příjemnost a jsem v tom znovu. Žváro jsem vrátila a už nikdy po něm ani nezatoužila. :D Nejvíce mě žralo, že už nikdy nesmím. Pak se to povedlo otočit, ne že nesmím, ale že nechci. Je tolik věcí, které nechci a kouření patří mezi ně.:D Omezování a postupování po troškách k ničemu nevede. Je potřeba sebrat tělu nikotin a hlavě obřad. Po týdnu máte půl průšvihu za sebou a po měsíci jste z toho věnku celý! Buďte pyšný, na to, že jste takové rozhodnutí udělal a vydržte! Co to je měsíc v životě člověka! Ne že NESMÍM, ale NECHCI! *hej*Držím palec. Nedejte se!

venacz*
hodnocení

2x

Já kouřil krabičku denně a skončil jsem ze dne na den. Nejdůležitější je mít pevný přesvědčení, že to opravdu chceš a opakovat si všechno to dobrý, co ti to přinese (např. co si budeš moc koupit za ušetřený peníze, že vyjdeš schody aniž by si vyplivnul plíce apod.). První týden je nejtěžší. Pokud přežiješ první týden, pak už to půjde samo. Je hodně důležitý, vyvarovat se činností, při kterých si zvyklej kouřit. Já byl např. zvyklej si vždy po obědě v práci dát kafe a k tomu si zapálit. Od tý doby sem se nesměl ke kafi ani přiblížit, jinak sem začal šílet. Taky celkem pomáhá sport. Pokud si zaběháš (nebo zaklikuješ atd.) a trochu se zadejcháš, nebudeš mít tak velkou chuť. Jde to, ale člověk musí chtít.

Hodně štěstí.

hodnocení

většinou si zapálím když na něco čekám nebo když stojím nečinně venku a s někým si povídám (obvykle s kuřákem), tak to mě nedá a zapálím si taky.. nebo když sedíme u piva... když hodně přemýšlím nebo když mám hodně práce a pak si chci odpočinout.. to jsou většinou situace, kdy si zapálím.

venacz*

Za ušetřený peníze si kup PSP na zabití dlouhý chvíle, pár víkendů nechoď na pivo a snaž se najít nějakej jinej relax ;). Dobrý je ze začátku hodně jíst. Moje teta baštila oříšky a prej jí to pomohlo.

hodnocení

2x

Kouřili jsme s manželem oba. Jednou dostal silnou angínu. Stonal v posteli a když mu trochu otrnulo, začal chodit kouřit do koupelny. V bytě jsme nekouřili, tak jsem se zlobila, všude ve vońavé koupelně najednou smrad. Vyhradila jsem mu balkón. Ale bylo to v zimě a nechtělo se mu tam. Tak nekouřil vůbec. Když nemoc asi po 10 dnech odezněla, řekl, že když už to vydržel bez kouření tak dlouho, už se k tomu nevrátí. A nevrátil.

Mně to zničehonic přestalo chutnat. Smrdělo to, kašlala jsem, netěšila se na to. Tak jsem si řekla: Kouřit s nechutí a ještě za tolik peněz, to nemá cenu. A prostě to skončilo. Nijak jsem o to neusilovala a ono to nakonec přišlo samo. Tělo už asi mělo dost.

Udělejte si nějakou motivaci. Kamarádka prokouří za rok tolik, že by za to měla nádhernou dovolenou u moře. Nebo si za to můžete třeba koupit kolo, lyže, či po čem toužíte. Zpočátku nechoďte raději moc do hospody, ten uzený vzduch tam kuřáky velice ponouká, aby si taky zapálili. A uvidíte, že to půjde. Jen chtít. *placni*Jaga.

hodnocení

1x

Prostě přestat...;)

Vše okolo sou jen fígly jak se vyhnout cigaretě,možná i jakási pomůcka např.e-cigarety,ale i te se budeš muset vzdát a absťákem si prostě musíš projíd.Ten tě prověří jak si na tom ze svou vůlí.;)A zde je zakopaný pes,vůle a trpělivost.

Pár dnů,týdné potrvá fyzicka závislost,ktera brzo přejde a pak zůstane psychická závislost v podobě myšlenek a chutí si zápálit...Zde to může trvat i rok.Ale jakmile se objeví chuť a myšlenka tak si musíš podvědomě pomocí sám...Třeba si řekni,že si nikdy nekouřil tak proč máš takove myšlenky,proč začít?...Musíš svou mysl obalamutit...A jakmile tuhle energii tva mysl nebude dostávat,brzo zjistí,že přestava mít nad tebou moc a tím se začnou vytrácet i chutě a myšlenky si zápalit.

Nejdůležitější je si vyvinout takovou vůli,kterou neotřese nic.Taky sem kouřil a přestal a když sem přestával,tak sem míval pocity,že to prostě nejde,že to nedokážu.Dnes už vím,že to prostě jde.*smich*

Takhle sem přestal JA...:)

doplněno 28.12.12 13:44:

Hodně lidí kteří přestavaji kouřit se vyhýbají návštěvám hospod...Konzumace alkoholu zvyšuje chůť si zapálit a posiluje mysl,aby vás přinutila si zapálit...To jsou slabé chvíle kdy taky hodně lidí začne kouřit...To ale ma svou špatnou stránku,kdy člověk se připravuje o přijemnost si pokecat s přáteli *vtip*

Má i pozitiva jak posilovat svou vůli si znovu nezapálit...Vyhledávej tyhle situace...Jsou to situace jak se ověřit svou vůli...Buď silny uvnitř,je to boj sám ze sebou a jakmile jednou svůj absťák překonáš,získáš krasny pocit vítězství sám nad sebou a tělo ti bude vděčné,kterak si to přestal trávit...*afro*Uvidíššššš...

Je třeba to brát pozitvně a mít stále na paměti a stále se podvědomně posilovat myšlekou,že kouřit nechceš nebo jak sem psal,že si nikdy nekouřil...Stále dokola lhát sám sobě...

Hodně zdaru...*frajer*

zwiki*
hodnocení

1x

Dobrý den.Nekouřím jeden rok.Přestal jsem a ani silnou vůli nemám.Prostě už mě nechutnají a kouř mě vadí.Minule jsem nekouřil devět let :).Začínat při dnešní drahotě nemíním.Co nabízejí na odvykání stojí hodně peněz tak to nezkoušejte.

doplněno 25.05.14 06:51:

zkuste místo cigaret cucat bonbóny :)

hodnocení

0x

zkus e-cigaretu , nebo nikotinove zvykacky

tonyg*
hodnocení

tu jsem zkoušel, ale prý je to víc škodlivé než cigareta - chemie

jirkak*
hodnocení

0x

Taky mám ten samý problém, ale teď už mám týden pauzu. Jsem nemocnej a potřebuju se rychle vyléčit do Silvestra, tak moc neriskuju.

hodnocení

je fakt, že když jsem nemocnej, tak mi ty cigarety nechutnaj, ale po nemoci během pár dní to je zase ve stejných kolejích :/ zkoušel jsem cucat bombony, ale u toho moc dlouho nevydrzim. je jich tam malo a jak jsem na sladke, tak je sežeru za pár hodin :D

olaf71*
hodnocení

0x

já má zvláštní dar, občas si dám cigaretu, z hecu a skoro pokaždé je mi zle

raduz*
hodnocení

0x
Navstivte poradnu pro odvykani, muze vam napsat lek champix, uspesnost co jsem se bavil s pani doktorkou cca 90 procent. Od osmeho rijna nekourim, stale beru jednu tabletku denne, ale doufam, ze uz budu koncit, neni to zrovna nejlevnejsi, ale je fakt, ze uz jsi na cigaro ani nevzpomenu a to ani v celkem dost vypjatych situacich jako kdyz mi vcera umrel pejsek, jsem po cigatete nesahl. Zkuste, treba to pomuze i vam. Kouril jsem asi 18 let cca krabicku denne

jardino555*
hodnocení

0x

já přestal ze dne na den...kouřil jsem krabičku denně a ted už 2 měsíce bez cíga a žádný absťák jsem neměl...prostě jsem si tu cigaretu zhnusil...někdy stačí se podívat na netu fotky zahulených plic...nádorů apd.

skye*
hodnocení

0x

Mně pomohla akupunktura. Jedna aplikace za 500 Kč a už nekouřím skoro rok. Nevím, jestli to je tak super placebo nebo to má nějaký skutečný efekt, ale pomohlo to. A to jsem před tím zkoušela přestat snad stokrát, s champixem jsem to vydržela asi 4 měsíce, ale znovu jsem začala.

petan86*
hodnocení

0x

Já jsem přešel na e-cigaretu, zpočátku jsem to měl v puse jak dudlík ale čím dele ji kouřím tim méně mi chutná. prvni pokus nevyšel kouřil jsem ji cca měsíc. Po roce jsem se rozhodl koupit si ji znova, hlavně kvalitnější větší zasobu naplní i žhavicich tělísek abych neběžel pro cigarety do trafiky kdyby mi došla naplň nebo něco odešlo na cigaretě (baterka nebo žhavici čast). už je to dva roky a krabičku jsem si nekoupil sem tam mi někdo nabidnul cigaretu v hospodě po par tazích jsem ji hasil protože mi prostě smrděla a nechutnala. Při el. cigaretě nepocituji žaden dopad na zdraví. přestal jsem mít kuřácky kašel citím se lépe. v naplních je obsažen propylen glykol či rostlinný glycerin tyto latky nemají žadne negativní učinky na zdraví aspon co jsem se dočetl- takže žadná nezdravá chemie akorát nikotin ten sám o sobě je jed a navyková latka ale lze zakoupit i naplně bez obsahu nikotinu. Náklady na e kouření jsou pro mě nyní cca 200 korun za měsíčně

frantisek*
hodnocení

0x

I já jsem kouřil hodně, krabička mě už nestačila. Jednoho dne jsem přišel do práce otevřel skřínku na šatně, vzal cigarety a položil, abych na ně vždy když jsem šel do práce nebo z práce viděl, mněl jsem je tam několik let až jednou při noční kolegům došel tabák, tak jsem ty cigarety obětoval. Můžu Vám říct, že začátky byly kruté. Hlavně když jsem si dal kavu, to byly muka. Nakonec jsem vše ve zdraví přečkal, věděl jsem, že jak si jednou zapálím, tak v tom jedu znova. Dnes je to víc jak třicet let co jsem přestal a jsem rád, že jsem to vydržel a na víc mě vadí kouř z cigarety jako všem odnaučeným kuřákům. Tak s chutí do toho a věřte, že to zvládnete. Přeji hodně sil.*stop*

jardino555*
hodnocení

0x

já si myslím, že nepomůžou žádné prášky, akupunktura a jiné medikamenty. Nejdůležitější je vůle a vydržet...nic víc neexistuje...

artik*

přesně tak, prostě nekoupit krabičku a je to

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Je to jen a jen o pevné vůli. Pokud chcete přestat opravdu, pak přestanete. Přesný a účinný návod na tento nešvar není, je to jen na Vás. Kouření je svým způsobem životní styl, který tedy musíte změnit. Zapálení cigarety a její vykouření není jen o návyku na nikotin, je to obřad, berlička, způsob, jak se uklidnit. Vyhýbejte se situacím, při kterých obvykle kouříte. Nahraďte je něčím jiným, změňte obvyklý denní režim. Vím, že to nejde úplně, ale alespoň částečně. Pomozte si nikotinovými náplastmi, kupte si žvýkačky, bonbony, sušené ovoce nebo slané brambůrky. Peníze, které byste denně utratil za cigarety si odkládejte do krabičky. Uvidíte, kolik v ní za pár týdnů bude peněz. I to je dostatečná motivace. Přeji pevnou vůli.

pleska*
hodnocení

0x

Přesně jako petan86.Kouřil jsem 40 let,pak3měsíce e-cigaretu,postupně snižoval obsah nikotinu až na 0.A najednou jsem zjistil,že nemám chutˇ kouřit ani ke kafi,ani k pivu.Přeji úspěch!

nickola
hodnocení

0x

Tak ja nekourim rok a pul, predtim tricet let krabicku denne.Jak jsem to dokazal, zasel jsem k doktorovi a nechal si napsat Champix. Pokud ja vim tak uspesnost je 40 procent, nikoliv 90, jak tu nekdo taky psal. Doporucuju procist toto diskuse.vitalion.cz/... Hodne stesti preju.

hodnocení

nechci užívat žádné prášky. Musím mít silnou vůli jak tu všichni píšou. k doktoru taky nepůjdu, protože se jich bojím. Nikdy neříkají nic pozitivního. Poslední 3 cigarety z krabičky jsem dokouřil do půlky a zahodil. přestává mi to chutnat a vytvářím si na cigarety averzi - hnusím je sám sobě. Dnes ráno jsem si dal kafe a chuť na cigáro neskutečná, ale za celý den ani cigareta. :) Nesmím koupit krabičku a nějak se s tím zžiju. Za těch 5 let jsem už musel vykouřit strašný peníze :( 365*5*86 = pěkné auto. Já jsem vůl... Takovejch peněz.*blee*

Takovejch peněz, já vůl...Výborna inspirace,to je vono...*palec*

Ještě k tomu pár dnů,měsíců a maš vyhráno...to zas není tolika věci co by se nedali zvládnout,co...*smich*

To dáš...

hodnocení

musím to dát *bum* - jináč to nejde! :D spíš nesmím pít ani kafe nebo se z té chuti na cigáro zblázním. Ale co, černej čaj je taky dobrej a chutnej :) A pak mám ještě jednu takovou menší závislost. Ale té se nějak nechci zbavit - piju kolu po hektolitrech *fn*

pt®

Nechcete kouřit? Tak nekuřte, típněte cigaretu, krabičku zahoďtě, nabízenou cigaretu odmítněte a je to. Přece jste chlap a umíte si poručit. Máte cíl, chcete být nekuřák. Myslím, že se jednou tady na poradně také domluvili rádcové, že přestanou kouřit a podporovali se zde denně. Tak napiště, až tu poslední típnete a napište sem denně, jak jste vytrval, příští Vánoce ze sebe budete mít radost, budte nekuřák. - pt

nickola

Nechces prasky tak holt budes vic trpet, pravdepodobnost, ze to vyjde je podstatne mensi. Vybral sis sam. Nejdulezitejsi je rozhodnuti, ted jeste najit zpusob.kus to teda bez prasku. Hodne stesti preju.

lucka321*
hodnocení

0x

MÍT SILNOU VŮLI A CHTÍT OPRAVDU PŘESTAT! Takových způsobů jak přestat je x! Ale nejdůležitější je chtít přestat. Nevím třeba si místo toho dejte žvýkačku!

tomasgulas
hodnocení

0x

Já si myslím, že to bude jako s chlastem. Takže - přestat hned kouřit, vyházet cigára, žádné čekání na nějaké novoroční předsevzetí a podobné kraviny. A taky nemyslet na to, že to má být na celý život, to je hrozně důležité. První prostě jen na pár dnů, po pár dnech že na týden, dva týdny, měsíc atd.

hodnocení

Jsem rád, že tu je tolik odnaučených kuřáků. Ani nevíte, jak mi pomáháte s psychikou. Cigarety žádné nemám, takže se uklidňuji tím, že trafika je daleko a že tady je tolik lidí, co přestali, takže já to musím zvládnout taky. Dobrá motivace přestat je www.kurakovaplice.cz to je vážně hnus, jak tam řeže ty orgány a z nich vytéká černá krev.

Bude to znít asi divně,ale užívej si ten absťák...*smich*

Den za dnem bude slábnout a problém se bude otáčet na spravnou stranu.Tělo se bude čistit a bude ti dávat své díky,kterymi bude pocit s toho,že vyhráváš nad nějakou chemickou látku,ktera tě mate v mozku.*ee*

Jestli opravdu chceš přestat tak přestaneš,to mi věř...*palec*

Tělo ti bude dávat parádni pocity na ktere si dávno zapoměl,tímto ti bude děkovat,že je už netrávíš...*ee*

A samo i penízky domec zůstanou na nové auto...*vtip*

doplněno 29.12.12 09:56:

Proč uživat si absťák?Kouření je o psychice...

Jsem přesvědčený,že absťákem si člověk musí projíd za každou cenu,protože že jen tak se z psychiky vyrovna a nastálo vymaže závislot a myšlenka na cígáro se nadobro vytratí.Pokud bude absťák potlačen nějakou tabletkou,je téměř sto% že uživatel po neurčitu dobu začne kouřit znova nebo alespon semu bude o cigaretách zdát ve spánku..*smich*

kejmilos, mooooc dobrý postřeh s tím prožíváním! *palec*Ano je to tak. Dokud si člověk něco nevydře, neváží si toho. Ani té abstinence. *palec*

hodnocení

To jsem zvědavej, v jaké míře ten absťák přijde. druhý den bez cigarety a zatím nemám potřebu si jít zapálit.

hodnocení

Jsem naivní hlupák, že přestanu kouřit. už jsem tam poslal od rána dalších 6 cigaret *zed**zed**zed*Kde seženu ty kouzelné prášky? Jsou jen na předpis nebo mi je prodají v lékárně?

askmenow*
hodnocení

0x

Prožila jsem odvykací období s blízkou osobou. Není od věci zajít za obvoďkem, pokud je jen trošku osvícený, něco ti doporučí. Případně pokud máte známého třeba v lékárně, konzultovat to tam...

Pokud ne, načtěte si něco na internetu a určitě zvol jeden z podpůrných prostředků při odvykání, žvýkačky, cigarety... Dobře to ale prostudujte, abyte si do těla nedostával nakonec více nikotinu, než předtím. No a pak už postupujte podle návodu/doporučení. Zbavit se závislosti jen tak, že přestanete, je těžké, tohle hodně pomůže. Navíc je příjem nikotinu, nakterém je tělo závislé, naučit překonávat situace, které má kuřák s kouřením v hlavě spojené - například pauzu, cigárko s kolegy po práci, čekání na autobus, pití kávy, posezení v hospodě atd.

Za ne moc dobrou radu považuji přechod na elektronickou cigaretu. Teda takhle: pokud byste chtěl dál kouřit, jen by vám to takhle vyhovovalo víc, je to vaše věc... ale někdo to doporučuje jako přechodné stádium. Zkusilo to několk mých kamarádů... Nikdo přestal, prostě jen přestali kouřit klasické a už třeba rok vykuřují elektronické.

Hodně štěstí.

hodnocení

nechci kouřit vůbec. Nevidím v tom nic pozitivního. přestává mi to chutnat. nebaví mě kupovat krabičku za krabičkou, vrážet do toho peníze, furt vdechovat nezdravý kouř. Podívám se na internet a zkusím se zaměřit na ty žvýkačky nebo nějaké prášky.

cocinkamichalka*

Jiří, zkuste prozatím ty žvýkačky. Ale pozor na dávkování! Bratranec si takhle vzal celou tu žvýkačku, najednou se mu rozbušilo srdce, začal se potit... normálně myslel, že má ve 30 infarkt. Pak si přečetl návod, že si má vzít třeba čtvrtku žvýkačky. Pomáhá mu to, drží se.

hodnocení

děkuji za radu :) zkusím žvýkačky a uvidím.

iz*
Jak pokračujete? Podařilo se Vám přestat?

Jiří, když to nedokážete ze dne na den natvrdo, dejte si splnitelné cíle: dnes dopoledne si nezapálím. Když jsem to vydržel dopoledne, tak ani dnes odpoledne nebudu kouřit. Tak po částech překonáte pár dní a pak už to bude jednodušší. Prostě zkusit v krizi třeba po hodinách: do 10 si nezapálím. V 10: tak do oběda vydržím. A tak dál. Mělo by to fungovat.

Já sama jsem po asi 22 letech přestala ze dne na den - dala jsem si tím dárek ke 40. narozeninám. Protože jsem to rozkecala jak doma, tak v práci, a nechtěla jsem před dětmi ztratit tvář, zvládla jsem to, už je to dýl než 13 let, co jsem nevzala cigaretu ani do ruky. Občas se mi zdávalo, že jsem si zapálila, to jsem pak cítila úplnou paniku, co jsem to udělala... naštěstí to byl vždycky jenom sen. Ale dodnes mám velký respekt. Jsem přesvědčená, že bych jednou potáhla a vezla bych se znovu. Jako odnaučený alkoholik.

Držím palce. Podle mě je naprosto podstatný motiv. Ten musí být tak silný, aby Vás přenesl přes ten těžký začátek. Pak už se to dá.

suplup

ordinace.cz/... Nech si předepsat Champix a prostě už nehul funguje to .

Možná by nebylo na škodu,aby ti,kteří opravdu chtějí přestat kouřit mohli jít pár dní zadarmo dělat pomocné práce na oddělení,kde umírají - většinou kuřáci na rakovinu plic,hrtanu...Můj otec na to v 56 umřel a není to nic veselého.3 roky léčení,operace,ozařky,chema a k ničemu to není,jen se člověk trápí a trpí bolestmi.Můj muž přestal kouřit před 7 lety na Silvestra po půlnoci a to jen proto a to si nechce přiznat,že jeho otce-velmi silného kuřáka, skolila 3 mrtvice,zůstal na půl těla ochrnutý,málem byl ležák a je rád,že si zajde sám na WC. On teda kouřil i po 1 a po 2 infarktu dál,takže si může za svůj stav vlastně sám. Teď sedí jenom doma,nikam nechodí,jen občas na kontrolu k lékaři,je naštvaný na celý svět,žena mu musí pomáhat s hygienou,oblékat,obouvat,krájet jídlo...to není už život,ale jen přežívání.Tak jestli takto chcete dopadnout,jen kuřte dál. Jinak bych radila místo cigarety bonbón nebo malou oplatečku,pokuď máte rádi zeleninu,tak nakrájet na kousky a ,,zobat,,místo sladkého a zabavit se jinak,než žmouláním cigarety.Manžel to tak ze začátku taky řešil, sice asi 10 kg. přibral,ale to neva,zase něco shodil a hlavně že nekouří.Při dnešní ceně cigaret si za ušetřené peníze můžete dovolit se ženou každý rok létat k moři.

hodnocení

0x

Proste si to velke utrpeni bez cigaret vytrpet a mit na pameti,kdyz se odola,ze se musi trpet od znova a ten zacatek je vzdycky hrozny.Hlavne si nedavat nejake novorocni predsevzeti,to je k nicemu.Musi se clovek rozhodnout svobodne,kdykoliv,ze uz to svinstvo,proste nechce.Nasledne si clovek musi prochodit vsechny situace,pri kterych si zapaloval.Kdyz je zvladne nekolikrat,je to velka nadeje,ze se to povede.Hele,byla jsem tak zavisla,ze se to neda ani povidat a rekla jsem si uz nechci.Drzim palce kazdemu,aby zvitezil.Jsou to muka,ale ta odmena,hreje,ze to clovek dokazal,to je pocit k nezaplaceni.

doplněno 31.12.12 16:22:

Ja jsemsi treba pomahala hlubokym nadechem,vydech,nejlepe cerstveho vzduchu.Proste jsem to zamenila za vdechovani cigaret.Jak jsem mela chut,tak hned,umet se uvolnit,nadech,vydech.a ze zacatku doporucuji se vyhybat stresum,delat jen co zvladnete.

hodnocení

0x

1.Přestat chodit do míst kde se kouří (když jsem přestával,tak jsem taky přestal chodit do hospody!)

2..Najít si něco jiného místo cigaret,(manželka denně spořádala misku salátu z cca 0,5kg mrkve! já 1-2 krabky Tic-Tac)

3.Vystříhat se (nejde vše,ale jen částečně) činností při kterých si běžně zapalujete.V inkriminovanou dobu jsem změnil také zaměstnavatele.

X let předtím než jsem přestal kouřit,taj jsem to zkoušel s různámi přípravky-vše jen zbytečně vyhozené peníze,nic nepomohlo,ale možná to někomu pomůže.Kdo ví?!

Ale HLAVNĚ to chce PEVNOU VULI! A taky přesvědčení že chci přestat -což splňujete!

huba
hodnocení

0x

Žádné prášky, žvýkačky, e-cígo..., blbosti! Za chvíli jseš v tom znovu. Prostě si řekneš, že končíš a jdi do boje! Jsi posera? Nejsi! Tak to dáš! /Pomoci může kniha, co ti doporučuje Tonyg 28.12., zkus ji, najdeš ji i volně na netu/.

huba-muzu potvrdit.tak to presne je.Zadny nahrazky,hajcani,proste si to vytrpet a pak dobry.Naopak,dokud si clovek neprochodi,vsechny situace,pri kterych si zapaloval,nema vyhrano.Ja jsem si nedovedla predstavit,sednout si nekde do restaurace bez cigarka.Tak jsem si to sla zkusit a vytrpet a zvitezit nad tim.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]