Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
z internetu jsem se dočetl o institutu zaručené mzdy. Zatím jsem se s ničím takovým nesetkal. Nyní bych měl nastoupit do zaměstnání na pozici recepčního fitness centra. Zaměstnavatelem by byla organizační jednotka občanského sdružení. Zajímalo by mne do jaké skupiny prací resp. platové třídy by moje práce spadala. Dovolím si stručně popsat pracovní náplň: evidence vstupů, výdej klíčů od šatních skříní, příjem plateb za vstupné, prodej občerstvení, práce s PC - informační systém, dohled nad dodržováním provozního řádu...
Existuje pro tento institut nějaká výjimka? Všude se mluví především o minimální mzdě, alepřijde mi, že prací, které by spadaly do 1. skupiny prací je minimum.
Děkuji za odpověď.
Zadejte si do vyhledávače "zaručená mzda"
Např.:
tam jsou uvedeny "Skupiny prací pro účely stanovení nejnižší úrovně zaručené mzdy"- jsou tam ale uvedeny obecné charakteristiky, nikoliv příklady prací, takže je to hůř pochopitelné.
Nebudete mít plat, nýbrž mzdu - ve výši, jakou si dohodnete. Odhadoval bych zaručenou mzdu za Vámi uvedenou náplň do 2. skupiny prací, tedy minimálně 8900 Kč hrubého měsíčně při plném úvazku, příp. do 3. skupiny prací 9800 Kč.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.