Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Financování dostavby domu

Od: xixao odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, máte někdo zkušenosti s financováním dostavby (výstavby domu) na hypotéku, bez větších vlastních prostředků? Chceme koupit rozestavěný dům, vlastní peníze budou tvořit část kupní ceny. Jenže v bance kde jsem se informoval mi řekli, že peníze na dostavbu uvolňují na základě odhadu. Když budu počítat, že odhad bude odpovídat kupní ceně, nic navíc nám nedají. Takže bych musel začít dostavovat ze svého, pak znovu odhad a pak by teprv vyplatili peníze. Jenže já prostě nemam peníze, které bych tímto způsobem točil. Obejdu ještě jiné banky, ale zajímalo by mě, jak a s kterou bankou jste to vyřešili vy? Děkuji za rady

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

cyril*
hodnocení

0x

Nejspíš jste špatně pochopil co v bance říkali, nebo jste se špatně zeptal. Takto to určitě nefunguje. To by vlastně zájemce o výstavbu domu musel nejprve dům postavit za své a pak by měl dostat úvěr? Podrobnější informace poskytnu vnitřní poštou.

xixao
hodnocení

Pochopil jsem to velmi dobře. Nemyslel jsem to tak, že bych musel dostavět všechno, ale část - pak nechat udělat odhad a o kolik by stoupl oproti předchozímu, tolik peněz by banka uvolnila. To bych prostavěl a znovu... Je to i logické, peníze předem nedá nikdo a když ručím tou nemovitostí, musí mít cenu odpovídající úvěru. Takže jak stoupá hodnota domu, tak se může úvěr navyšovat. Jedině bych musel ručit ještě něčím jiným. Tento způsob se mi ale nezamlouvá, proto mě zajímá, jak se to dá ještě řešit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]