Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, v práci jsem se na lýtku říznul o plech a vytvořila se mi ranka (viz foto), která se nechce zavřít. Uzdraví se to samo? (na fotografii je ranka stará dva dny, po celou dobu jsem na ní měl náplast)
okaz na foto - 2i.cz/...
děkuji za odpovědi
Je to dost rozšklebené, možná by to chtělo steh. Jinak bych si na to dával asi jodovou mast (Betadyn lekynainternetu.cz/...), tedy pokud nejste těhotný . A tu cukrovku můžete mít a ani o tom nevědět, ale špatné hojení je jen jeden z celé řady příznaků a sám o sobě zas tak moc neznamená. (Další příznaky: hubnutí, žízeň, nadměrné pití a močení, únavnost, nevýkonnost)
Betadine doma mám, tak to budu mazat, možná i heřmánkovou mastí. Cukrovku doufám nemám, chodím na kontroly a vše v pořádku. Podle mě není zahojená, protože jsem ji jen zalepil. Děkuji za rady
Tim, ze jste to nenechal sesit a ani nejak svepomoci nestahl - (lze pouzit i rozumne mnozstvi sekundoveho lepidla), tak se to rozsklebilo a zajizvi se to. Nechte to volne na vzduchu, nenamacejte to, ani bych to nicim nenatiral. Zustane vam patrna jizva, ale myslim, ze tohle zadnej chlap neresi.
Omlouvám se ale vteřinové lepidlo může radit jen úplný blb! Podle fotky to vidím tak na 3-4 mašličky pokud to není moc hluboké, jinak by bylo lepší šití. Opatrně to vyčistěte a zamašličkujte-líp když vám to někdo udělá a dostatečně stáhne k sobě, pokud by to kolem rány červenalo nebo dokonce začalo hnisat tak raděj volte lékaře.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.