Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Otevřená ranka se nehojí

Od: koubaxxx odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, v práci jsem se na lýtku říznul o plech a vytvořila se mi ranka (viz foto), která se nechce zavřít. Uzdraví se to samo? (na fotografii je ranka stará dva dny, po celou dobu jsem na ní měl náplast)
okaz na foto - 2i.cz/...
děkuji za odpovědi

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jaksi se na odkaz nemohu dostat, ale zeptám se: nemáte cukrovku? To se projevuje mimo jiné špatným hojením.

lidus*
hodnocení

0x

Odkaz na foto mi nefunguje. Aniž bych to viděla, osobně se k lepení nepřikláním, pokud je to rozřízlé tak udělejte z náplasti jen mašličky a nechte na vzduchu a když ani tak se nebude hojit navštivte lékaře, divím se, že už jste to neudělal je to přece pracovní úraz.

koubaxxx
hodnocení

ona je to jenom malá ranka, a práve mašlička nefungovala, jinak jsem zdravý a netrpím žádnými nemocemi

Otevřená ranka se nehojí

hodnocení

0x

Je to dost rozšklebené, možná by to chtělo steh. Jinak bych si na to dával asi jodovou mast (Betadyn lekynainternetu.cz/...), tedy pokud nejste těhotný ;). A tu cukrovku můžete mít a ani o tom nevědět, ale špatné hojení je jen jeden z celé řady příznaků a sám o sobě zas tak moc neznamená. (Další příznaky: hubnutí, žízeň, nadměrné pití a močení, únavnost, nevýkonnost)

koubaxxx
hodnocení

Betadine doma mám, tak to budu mazat, možná i heřmánkovou mastí. Cukrovku doufám nemám, chodím na kontroly a vše v pořádku. Podle mě není zahojená, protože jsem ji jen zalepil. Děkuji za rady :)

myse*

určitě je to tím lepením. nechte to na vzduchu, udělá se strup a pod tím se to zahojí...

jen hlídejte jestli to nehnisá, jinak nemusíte dělat nic, to je v pohodě

m
hodnocení

0x

Tim, ze jste to nenechal sesit a ani nejak svepomoci nestahl - (lze pouzit i rozumne mnozstvi sekundoveho lepidla), tak se to rozsklebilo a zajizvi se to. Nechte to volne na vzduchu, nenamacejte to, ani bych to nicim nenatiral. Zustane vam patrna jizva, ale myslim, ze tohle zadnej chlap neresi. :)

lidus*

Omlouvám se ale vteřinové lepidlo může radit jen úplný blb! Podle fotky to vidím tak na 3-4 mašličky pokud to není moc hluboké, jinak by bylo lepší šití. Opatrně to vyčistěte a zamašličkujte-líp když vám to někdo udělá a dostatečně stáhne k sobě, pokud by to kolem rány červenalo nebo dokonce začalo hnisat tak raděj volte lékaře.

martinaa*

Taky ziram jak zjara... vterinove lepidlo do otevrene rany? To je snad jen hloupy zert:(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]