Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém se sny-nevyspání

Od: sleepeazy odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,

mám problémy ze sny.

Téměř celou noc bez přestávky se mi něco zdá (hlouposti atd.)- skoro vůbec se nevyspím, i když spím déle tak stejně nic. Zkoušel jsem spoustu věcí, jako stopnout si přesně 8 hod, více pohybu , zdravá jídla, atd., ale nic nepomáhá.

Zkoušel jsem nechodit na PC, nedívat se na televizi, trávit více času venku (nejsem krysa, myslím tím procházku v lese). V životě nemám žádné problémy ani nejsem ve stresu nic. Jenom posledních pár týdnů sem jako zrůda (z nevyspání) Postel mám pohodlnou, vzduch v místnosti je super, vážně nevím čím to je, ale je to hrozné.

Je mi 17 let.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lentilkao*
hodnocení

0x

A byl jsi s tím někde? U psychologa nebo lidí, kteří se na to specializují?

sleepeazy
hodnocení

po novém roce se tam chystám, ale nevím k jakému doktorovy, nejspíš půjdu za praktickým a uvidím kam mne pošle

hodnocení

0x

Možná, že se Vám to bude zdát jako blbost, ale zkuste si ty sny zapisovat. Podle mého názoru v noci "řešíte" nějaké své problémy, které ve dne nechcete nebo nemůžete řešit. Když si ty sny budete zapisovat, možná přijdete na to, co Vás trápí nebo co byste měl udělat. Můžete si také najít na netu nějaké stránky, kde se píše o práci se sny... Sny jsou totiž dobré k sebepoznání, můžete se něco o sobě dozvědět...

doplněno 27.12.12 22:25:

Našla jsem kontakt: Výklad snů, PhDr. Jana Benešová, Holubice 71, 252 65 Tursko, benesoja@gmail.com

sleepeazy
hodnocení

děkuji mhokrát, kontaktuju ji

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

S tímto mám problém před některými zkouškami, honí se mi dokola vzorce a hlouposti, nemůžu spát. Co pomáhá jsou prášky na spaní. Z přírodních věcí můžete vyzkoušet třeba meduňku.

Myslím, že doktor bude stačit praktický a nějaké slabší prášky na spaní. Taky to může být psychické - už uléháte s tím, že se určitě zase nevyspíte a takto si to vsugerujete. Tak držím pěsti.

sleepeazy
hodnocení

problém je v tom že, já před žádnou zkouškou nemám a že vy přemýšlíte a nemůžete usnout, kdežto já spím celou noc v kuse, ale když se ráno probudím, tak nejsem vyspaný

pohanka*
hodnocení

0x

Zkusil jste se před spaním napít piva, nebo vlažného mléka s medem?

Též něco malého sníst před spaním dobře uspí. Není dobré chodit spát hladový.

Zkuste spát pouze 5 nebo 6 hodin. Třeba nepotřebujete spát tolik, každý jsme nastavený na něco jiného.

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Určitě se Vám sny nezdají celou noc, je to jen Váš pocit. Jste unavený, nevyspalý. Může to být způsobeno neurózou, vyčerpáním, nedostatečným spánkem. Je to začarovaný kruh. Zkuste před spaním vypít zklidňující čaj. Návštěva lékaře by také byla na místě, předepsal by Vám slabé prášky na spaní, vyloučil zdravotní problémy.

sleepeazy
hodnocení

ano, je možné že se mi nezdají celou noc, ale jak sem psal život mám v pohodě, vše mi hodně dobře vychází

ještě jsem zapomněl zmínit že sny se mi sem tam prolínají se skutečností-když třeba ve škole koukám na tabuli (nejspíše usínám), ale vnímám, jsem vzhůru a vidím co se mi zdálo tak živě až mám strach

ty sny jsou si dost podobné- Jsem v místnosti a je tam žena (podobná mé učitelce), mám v ruce zbraň a kolem nás něco (cítím že je to zlé) pobíhá, snažím se ji ochránit, ale vždy to skončí stejně, když se ji snažím zachránit a už to téměř je, zazvoní budík...

Přiznávám že ta učitelka je hezká a líbí se mi, ALE ta ženaje jí podobná jen vzdáleně a nevím proč se ji snažím zachránit- nikoho jsem neztratil, nerozešla se mnou přítelkyně nic...

cobrak*
hodnocení

0x

Myslím si, že bys měl pátrat po příčině, proč se Ti zdá tolik snů. Jsou přímo lidi, co se tím zabývají. Může to být podle proto, protože jsi mladý a poznáváš nové věci a probádáváš svět a pořád nad něčím podvědomně přes den myslíš. No a potom se Ti o tom zdají v noci sny. Nebo máš třeba nějaké nevyřešené problémy v životě nebo ve škole třeba. Vztahy se spolužáky a tak. Takže se zkus zamyslet a zkus tyhle věci napravit. Občas si můžeš podle lékaře vzít prášek na spaní, ale pozor. Je to návakové a potom už nebudeš moc usínat nez něho, ač bys jinak normálně nez něj usnul.

jack*
hodnocení

0x

Nevím sice o čem se ti přesně zdá. Ale mozek se v době spánku "nudí" tudíž se chce zabavit blbinama. Je zvláštní ale že jsi ráno nevyspalý (sny vznikají v nejhlubší části spánku). Hele k tomu alkoholu- zkus prostě na noc panáka něčeho tvrdšího. A nebo si dej během pořádně do těla- já po tréninku padnu jako mrtvej a proberu se nadruhej den tak v poledne.

jirkak*
hodnocení

0x

Myslím si, že zachvilku přestane snít. Taky jsem měl takový období. Snažte se nějak uvolnit před spánkem svou mysl. Vyzkoušejte meditaci nebo nějaké cvičení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]