Nejste přihlášen/a.
Ahoj.Mám dotaz.V náj.smlouvě mám uvedeno že k bytu patří sklep,velikost a platím za něj.Lidé co mají byt nad tím sklepem si vymysleli že ke mně dají kotel a chtějí si udělat v bytě ustř.topení.Má majitel právo mi ten sklep sebrat?Rozpůlit?Mám tam uskladněné dřevo na vytápění,přeci tam nemůže být kotel a půlmetru od toho sklad dřeva!Děkuji za odpověd.
co takto vyměnit Váš sklep za sklep těch, co chtějí do toho Vašeho kotel... pokud má přibližně stejnou plochu... na sklep máte nárok podle smlouvy, takže by Vám nějaký měl zůstat... dohodněte se s těmi topiči, budete mít zachované dobré sousedské vztahy... ovšem můžete operovat u majitele i s požární bezpečností... a to je dvojsečná zbraň...
nepíšete, jaký kotel, plyn, tuhé palivo... plynový si mohou dát i do bytu...
Mají na dvoře kůlnu ,Ono je to složité.Když jsem se stěhovala do bytu tak sklep který patří k tomuto bytu byl zabraný od jiných tady v baráku.V jejich bytě zatím nikdo nebydlel tak majitel povolil že si ten sklep můžu vzít.Pak se tam nastěhovali tihle a ten můj sklep patří zrovna jim(původně).Plocha obou sklepů je stejná.Napadlo mně že když oni si budou trvat na svém tak v tom případě zas já budu požadovat po tamtěch aby uvolnili teda ten můj sklep,je to snad logické ne?
Kotel na tuhá paliva.Ani si neumím představit až chytne avie dřeva!
Mlada slecno, videla jste nekdy sklep? To je dira v zemi. Chodby tak a tak. Penezenku Vam muzou vzit, kocar Vam muzou vzit, ale dul? Ten se muze zasypat, zatopit, ale nikdo Vam ho nemuze vzit...
...alespon do doby, nez Vam vypovi smlouvu a ubehne vypovedni doba.
doplněno 14.07.11 13:24:Pardon. V druhem radku ma byt samozrejme take sklep
Myslím, že pokud nebudete souhlasit tak nemůžou, a nedejte se. Přesně nějak podobně jsme přišli v obecním domě o kočárkárnu, jeden nájemník si z ní udělal pokoj ke svému bytu a stačil mu souhlas nadpolovoční většiny obyvatel, názor nás ostatních nikoho nezajímal. Tři roky jsme se odvolávali, že svítí v bývalé kočárkárně na společnou elektřinu a my všichni to platíme, na obci to bylo asi jedno, hlavně, že je zaplacené. Po jeho smrti jsme chtěli aby bylo vše uvedeno do původního stavu a bylo nám řečeno, že právě nyní to nelze, že se do bytu stěhuje rodina s dítětem a 2 + 1 je víc než 1+1. Rodina už má děti dvě a tak jsme asi o kočárkárnu definitivně přišli, no aspoň že už elektřina je přepojená.
Pokud máte sklep ve smlouvě, nemůže s tím ani majitel (a už vůbec ne nájemce) bez Vašeho souhlasu nic moc dělat. Snažte se dohodnout, jalékoliv násilné jednání povede ke zhoršení sousedských vztahů a ty je dobré udržovat v pohodě i za cenu určitého kompromisu.
Jde to ještě jinak.Více nájemníků se domluvilo a udělali kotelnu v kočárkárně.Je to 6ti bytovka a je tam 6kotlíků 13kw.Odtud mají rozvody po sklepě chodbou do patra,ke každému bytu.Není v ničem problém.Pokud trvá touha nového nájemce mít kotel pod vámi,směňte sklep s ním.Ono šachovat s několika lidmi ke klidu nepřispěje.
Pokud je majitel bytu, který chce dělat kotel, zároveň majitelem a pronajímá byt nad dotčeným sklepem. Tak s tím samozřejmě může dělat co chce. Vyprší smluvní vztah, ze smlouvy odejme sklep a pak si s ním může dělat co chce. Samozřejmě, že se vám to nemusí líbit, že nemáte sklep, ale nic s tím nenaděláte.
Všem vám děkuju za odpovědi.Sklep v suterénu rozhodně nemíním měnit s kůlnou venku .Sousedi jsou noví nájemníci,je to jen jejich výmysl,nic víc,všichni tady mají kotle u sebe v bytě,oni si to vymysleli sami,majiteli je to jedno,je to super člověk.Jde mi jen o to jestli se můžu případně nějak bránit!Prostě sklep mám ve smlouvě a patří k bytu
.
Jsem tu zas...ach jo...nejhorší na tom že ty sklepy nejsou označeny...prostě si každý vzal co chtěl takže oficiálně není k jakýmu bytu jaký sklep patří.Sklepy jsou dělány jako vchod a tam jsou dvě místnosti bez dveří,přeci kdyby se ty sklepy půlili a mně přidělili třeba tu přední místnost tak ti co dostanou místnost za mnou budou courat vlastně přes moji místnost?A mám tam palivo takže mi můžou klidně i krást?Ve smlouvě je že k bytu patří sklep o rozloze blablabla.To si majitelé opravdu můžou dělat co chtějí?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.