Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dobropis - kde najít ten správný

Od: janulka* odpovědí: 8 změna:

Dobrý večer, objednala jsem si z netu plesové šaty, jenže mi nesedí, tak bych je chtěla vrátit v době 14 dnů jak píší, jenže chtějí poslat kompletně vše a dobropis k tomu. Hledala jsem na netu, ale pořádně nevím, co to pesně je, poradil by mi někdo? Jinak mejlem jsem je už informovala, že bych je chtěla vrátit, a zítra bych právě chtěla poslat ten balíček stím dobropisem. Děkuju

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ohneta*
hodnocení

1x

žádný dobropis posílat nemusíte, přiložte jen doklad o zaplacení.

doplněno 27.12.12 22:28:

Apropo vy ani žádný dobropis poslat nemůžete, ten posílá dodavatel svému zákazníkovi. Je to vlastně taková faktura s minusem, kdy dodavatel z nějakého důvodu snižuje fakturovanou cenu.

iz*
hodnocení

0x

Jaký dobropis? Při nákupu přes e-shop máte 14 dnů na odstoupení od smlouvy. E-shop si nemůže měnit zákony a odstoupení od smlouvy podmiňovat nějakým dobropisem.

Vrátit samozřejmě můžete pouze zboží v původním obalu, ...

janulka*
hodnocení

co to znamená v původním obalu? Balíček jsem samozřejmě robalila, šaty vyzkoušela, ale zjistila jsem jak mi nesedí...takže už je rozbaleno, stačí když to dám zpět do té obálky, ve které to přišlo, i když je to otevřené a ještě to zabalím do nečeho jiného?

honzs*
hodnocení

0x

Jak píšou kolegové, pošlete jim šaty s dokladem a popisem situace (že využíváte 14denního práva vrácení zboží). Oni vám pak pošlou dobropis (což je obrácený doklad k faktuře).

hop®
hodnocení

0x

Dopropis je jakékoli potvrzení, že Vaše peníze byly přispány k "dobru" jejich účtu. Tedy kopie bankovního příkazu, kopie ústřižku od poštovní poukázky, Pozor, originál si pečlivě uschovejte...

janulka*
hodnocení

no já jsem je platila na dobírku, takže od nich mám jen tu fakturu, to by teda mělo stačit?

ohneta*

Ano faktura stačí, s dobropisem si nelamte hlavu.

janulka*
28.12.12 11:21
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]