Nejste přihlášen/a.
Ták už se pomalu chystáme na dovolenou (konečně) do středozemí. Mám si asi brat nákou lekárničku nebo něco ale co si do ní hlavně dát? Asi nákou dezinfeckci ale jakou? Náplasti a aktivní uhlí?
S tou slivovicí je to pravda, jde o dezinfekci organizmu. Když jsem letěla do Bulharska, poradila mi mamka becherovku a každé ráno malého panáčka. Vydržela mi tam celých 14 dní /no, skoro / a zažívání jsem měla, že bych mohla hřebíky polykat. Jinak do zahraničí k moři si beru jenom pár maličkostí: 1/ Endiaron nebo imodium na průjem. Ten se totiž může objevit nečekaně kdykoliv a dokáže zkazit pěkné dojmy z dovolené. 2/ Živočišné uhlí - uklidní žaludek /v kombinaci s těmi léky proti průjmu/. 3/ Paralen - stažení teploty, třeba po nadměrném slunění. 4/ Valetol - bolesti hlavy /třeba taky ze sluníčka/, případně bolest zubů. 5/ Spray aloe vera na případné spáleniny od sluníčka, krásně chladí. Jinak nic, náplast či obvaz mají všude, nač to tahat s sebou.
A mohu napsat, že jsme z toho mála nikdy nic nepoužili, průjem nepřišel, hlava nebolela /o dovolené taky nemá proč/, použili jsme jenom ten spray z aloe, když jsme se zpočátku trošku přiškvařili. Netahejte toho s sebou kufr, tohle fakt považuji za základ.
A krásnou sluníčkovou dovolenou a ať žádné léky nepotřebujete. Ty se užívají jenom doma!Jaga.
Obinadla, klasicke obvazy, naplasti normalni i vodeodolne, panthenolovy sprej na spaleniny, peroxid nebo jodisol, tlakovy obvaz (kdyby nahodou), ocni a usni kapky, endiaron (nebo to aktivni uhli).
V lekarnicce mam zivocisne uhli, to pomaha proti prujmu i proti nevolnosti od zaludku, Ibalgin na bolest a na snizeni teploty a hlavne nosni kapky na rymu, protoze pokud by me necekane prepadl ucpany nos, mohl by me trefit slak. Rymicka, to je svinstvo.
Jen z mé zkušenosti: kapky do nosu se převážně skládají ze slané vody. Chci říci, že jsem to někde vyčetl ve složení a proto od té doby nekupuji ty drahé lahvičky, ale do vody dám trochu soli a výsledek je stejný. No a u moře je slané vody celkem dostatek a mohu říci, že během svého pobytu u moře cítím, že mám nos nadměrně "vyčištěný"
Nechtěl jsem aby to znělo nechutně. Chci jen podotknout můj poznatek a zbytečnost kapek u moře - ovšem z mé zkušenosti. Každý jsme jiný - čili tělo každého z nás může reagovat jinak.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.