Rozměry chrámu jsou 58x124 metrů, hlavní věž je 96,5 metrů vysoká (před dostavbou bylo uváděno 99,3 m), čelní věže 82 metrů, výška klenby 33,2 metru (pro srovnání: nejvyšší gotická klenba v katedrále Notre-Dame v Remeši má 38 m, klenba kostela Panny Marie Sněžné na Novém Městě Pražském je vysoká 34 metrů). JABRAKA
786151378
Děkují za informací ale není to co jsem chtěl vědět.Katedrála se začala stavět v roce 1344.To znamená,že plán půdorysu byl vypracován nejméně v roce 1343.V žádném případě délková jednotka nemohla byt metr což znamená,že rozměry půdorysu nemohou být 58 x 124m. ale o něco více nebo méně uvedených rozměrů.Potřeboval bych vědět míry ale bez zaokrouhlení. Jestli Vás otravují -zapomeňte na to... Děkují i za to co jste mi poslal!
Nemohu souhlasít s Vámi,že je tám všechno!Co všechno?Je tolík různých rozměr katedrály,že si můžete klidně hodít minci které platí!Chtel bych vědět o zdrojí kterému lze věřít! Víte o takovém?...
al bunda*
Vlastní oči, vlastní měření. Obejdi si to s nějakým GPS a změř. O čemkoli ostatním stejně budeš pochybovyt. Něco mi dokonce říká, že budeš pochybovat i o vlastním měření.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.