Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se odpoutat od bývalého manžela?

Od: xy164* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, hledám radu jak se "odpoutat" od bývalého manžela? Je to tři roky co od nás odešel. Byla to z mé strany velká láska, dýchala bych za něho... A najednou po 15 letech sms...Odcházím. Jsme rozvedeni a já pořád nějak nemůžu ho ze sebe dostat...myšlenkově a tím pádem nejsem schopná navázat jiný vztah. Mám ho v myšlení...proč to udělal, jaká byla k tomu příčina, co jsem dělala špatně atd... Má někdo taky takovou zkušenost? Prosím poraďte...

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

3x

Je třeba se přestat dívat do minulosti, ale všechny síly věnovat tomu, co je teď a co bych chtěla, aby bylo. Člověk (a pánové prominou) především ženy jsou silné osobnosti, které vydrží hodně. Neprobírejte proč se tak stalo. Stejně se těžko pravé příčiny dopátráte. Vůbec to nemusela být vaše vina, ale třeba jenom jeho úlet, kterého třeba již dneska lituje. Další váš vztah může být úplně jiný. Já sama třeba i dnes na svého exmanžela zavzpomínám. Nebylo všechno špatné, ale toho špatného nejednou bylo nějak moc. Také jsme byli spolu 15 let, ale náš vztah se bořil postupně. Myslím si, že vina je vždycky trochu na obou stranách. Vezměte to jako fakt, že jedna etapa vašeho života skončila. Bez emocí a hledání viny se smiřte s tím, že jste váš vztah nezvládli - oba. Přeji hodně štěstí do další etapy! *placni*

hodnocení

2x

Jak se říká: Pro jedno kvítí slunce nesvítí. Život jde prostě dál, ať se stane cokoliv. Bylo to mezi vámi hezké, ale pak se to najednou pokazilo. Možná, že byste to lépe rozdýchala, kdyby Vám manžel vysvětlil, proč odchází, co bylo mezi vámi špatně. Ale na to už je dneska pozdě a nač se nimrat v minulosti. On má možná /spíš určitě/ už nový vztah a Vy stále vzpomínáte, přemítáte, co a jak...

Změňte image, buďte veselá, milá, upravená, zajděte do společnosti. Nemusí to být bar, klidně do kina, divadla, na výstavu, na výlet . Podle toho, co Vás baví. A abyste nebyla sama, jistě máte nějakou dobrou kamarádku, která Vás ráda doprovodí. A myslím, že od toho už je jen krůček k nějakému seznámení. Zapomeňte na to co bylo, ještě kus života máte před sebou a bylo by smutné promarnit ho fňukáním po tom bývalém někde doma v koutku. Nezaslouží si to. *mala* Jaga

sebod*

xy. Já mám něco podobného za sebou. Po dvacetiletém manželství. Musím podotknout, že po velice pěkném manželství. Ze dne na den - konec. Myslím si, že se trošku vyznám v lidech, že jim "vidím" do duše. A vidíš to. Neviděla jsem nic. Vůbec jsem netušila, že se blíží konec *sok*. První tři roky jsem prožila jako ve snu. Prostě jsem byla v jakémsi uzavřeném akvariu a život plynul tam venku, mimo mě. Stále jsem hledala odpověď : Proč? Ale tu odpověď nikdy nenajdeš! A i když Ti ji náhodou dá Tvůj bývalý manžel, tak nemusí být pravdivá. Bude třeba záměrně (nebo i nevědomky) zkreslená.

Mnoho z nás tady ví moc dobře, jak Ti je *plac*. Někdo to zkousne rychleji, jiný se trápí déle. Ale jak Ti radí Ti nademnou : Začni žít! Uvědom si, kolik lidí ví, že má před sebou kvůli nemoci, jen pár týdnů života. Řekni jim o svých pocitech a oni Ti poví o svých! Zjistíš, že Tvůj zármutek je nic oproti tomu, co prožívají oni.

xy. Je škoda každého dne, který neprožiješ naplno. Je to Tvůj život, který se nedá nikdy vrátit ani o jeden jediný den. To si uvědom. Jestli Ty budeš smutnit nebo ne, Země se bude stále otáčet stejně rychle. Kvůli Tobě se nezastaví. Tak se koukej otáčet s tou Zemí *mala*

hodnocení

1x

Asi vás chápu. Jsem už rozvedená nějakých 30 let, přes jeho odpor. Vím co se mi a dětem, v alkoholu naubližoval, jak byl sobecký, jak já jsem měla bolavé srdce a duši. Všecko vím. A když na něho pomyslím, krásně ve mně zatrne, motýli v břiše se zatetelí. *modla* A vidíte, nevyléčil to ani ten nejlepší lékař. Čas. Milovala jsem ho, ale neměla jsem ho ráda. *sok* Takže má rada: neotáčet se, neohlížet, koukat se dopředu. Vyhnat ho jinými myšlenkami z hlavy. Kráčet vpřed se vztyčenou hlavou! Nedovolit, aby vám bydlel v hlavě a řídil váš život. Najít si něco, na co se budete těšit, na co budete vzpomínat. Prostě začít si žít svůj, svůj život. Bez něho *bum*Hodně štěstí*slunce*

buss
hodnocení

0x

Je to jen pocit, odehnat ..., prostě si žít po svém, na co se trápit?

krkovicka*
hodnocení

0x
Chybí Vám vysvětlení.Do té doby se stím nesmířite.15let je dost aby Vám dal důvod.
amadeus*

Vysvětlení není u rozchodů žádoucí. Z toho si nic pozitivního vzít nelze. Musí se s tím smířít bez toho. Prostě to uzavřít a spálit most. Ani 25 let by tomu pánovi nedávalo za povinnost podávat "vysvětlení"

eulalie*
hodnocení

0x

Ale to je přeci jednoduché, musí uběhnout nějaký čas od rozchodu. Tři roky zase nejsou tak dlouhá doba. Někomu to trvá i podstatně déle. Jediné je jisté, že toto hned tak nezlomíte. Přestaňte se však v myšlenkách jím zaobírat, tím ničemu nepomůžete. Bylo to jeho rozhodnutí, měl nějaký důvod. Když proběhl rozvod, tak v rozhodnutí soudu určitě máte také důvod, proč jste byli rozvedeni, takže tak úplně bez informací, proč se rozhodl od vás bývalý manžel odejít, být nemůte, viďte. Dokud si v sobě tento rozchod nezpracujete, budete pořád jakoby na půl cesty k dalšímu životu. Toto chcete? Váš bývalý muž si možná už užívá s novou rodinou a vy se trápíte. Máte toto zapotřebí? Hlavně se nerochněte v minulosti, tím si ji jakoby pořád přivoláváte. Nyní jste rozvedená žena a máte před sebou spoustu jiných možností života než jste měla se svým bývalým mužem. Tak se na to těšte, co vám další život přinese. Není to hezké pomyšlení?

hodnocení

0x
Mám něco hodně podobnýho, ale v obráceným gardu za sebou. Taky mě ex po 9 letech napsala Končíme. Netrap se tím co bylo, to se již nikdy nevrátí. Koukej dopředu co bude a vůbec nejlepší bude když si najdeš přítele. Přijdeš na úplně jiný myšlenky a snáze zapomeneš na to co bylo a budeš se těšit na každý další den co bude. Vlastní zkušenost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]