Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pokračování: smlouvu mám peníze ne.Soud?

Od: karel44® odpovědí: 2 změna:
Všem děkuji kteří mi v minulých dnech pomohl ohledně problému který pro ty kteří neví o co jde přeposílám ještě jednou níže.
Dnes nastal den tedy pondělek kdy jsem dorazil do firmy.Jistě ,že šéf není tam ke má být.A tak si mě převzala sekretářka a vedoucí v jedné osobě která mi vše řekla jak to tedy je.pro informaci: z rad které jsem od Vás dostal jsem si vše nahrál ve velice dobré kvalitě.:) Tedy bylo mi řečeno,že je jim velice líto,že musíme čekat od června a že nástup už by mohl být v srpnu..no si dělají prd...:)Ok,řekl jsem dobře,chápu problém který má vaše firma ale počitám tedy s tím,že dostanu vyplaceno 60% mzdy/náhrady.Protože problém je na straně zaměstnavatele,tedy je to překážka pro zaměstnance a proto to není zaměstnance věc...uvedená paní mi řekla,že nemůže rozhodovat za šéfa ale že sociál+zdravotní budou odvádět ale plat nedostaneme..nedostaneme..to je slovo které obsahuje 3 osoby.
Bylo mi řečeno,že dívky se rozhodl kejvnout a že souhlasí s tím,že dostanou zaplacené jen soc+zdravotní.To by mě zajímalo,že jim nevadí,že nedostanou celekm 2 měsíce zaplacené.
No tedy...šef tvrdí,že nic nedostaneme zaplacené..s tím jsem nesouhlasil a řekl,že je jasně dáno v zákoníku práce a právních před. na co máme a nemáme nárok.Je to jejich povinost.
Sama se mi přiznala,že ví,že je to velký problém a že si šéf bude případně pokud bych to předal někam jinám muset za to zodpovídat.Stručně a jasně..od nějakého 15 června do ted nemám peníze a až možná v srpnu bych mohl začít pracovat...super ne? Zaplaceno nedostanu a prý se mám emailem ozvat na šéfa...pokud se nedohodnem -vše předám úřadu práce a případně soudu.
Teď Vás prosím a žádám - máte někdo zkušenosti vše případně předat soudu?Nevím jak to chodí,budu muset něco vložit v kč kdyžto případně podám k soudu?Mám plno důkazu -emailu,nahrávky tajné atd.Vše hraje na mojí stranu.Jak případně postupovat k předání soudu,nebo je nějaká i jiná možnost?
Velice všem děkuji už teď za Váš čas který vkládáte k mé pomoci.
Níže přeposílám ještě jednou o co vlastně šlo...
*Vloženo v pátek8.7 2011
Pěkný den.Potřeboval bych radu.Dne 15.6 2011 jsem podepsal v jedné firmě pracovní smlouvu.Protože ale firma nemá podmínky pro vykonání práce,nemá založené telefoní linky,jsem od 15.6 doma s tím že každých 14 dní mi volají že bohužel ještě mám být doma,že nemají to hotové,nakonec mi bylo dáno emailem vědět , že to vypadá až v pluce srpna vše hotové.
Teď se ptám,dostanu zaplacené sociál.zdravotní?Také zda dostanu mzdu?Mám dnes 8.července.měl bych dostat okolo 15 července peníze za červen.Smlouva je platná podespaná a ve smlouvě se píše zaměstnavatel je povinen ode dne kdy vznikl pracovní poměr platit zaměstnanci za vykonanou prácu dohodnutou mzdu.Ptám se -je to tedy tak,že musím dostat peníze?Zatím se netváří,že ybch něco měl dostat.Takké sr dočítám,že práva a povinosti ve smlouvě se řídí zákoníkem práce a dalšími právnímu předpisy.Určitě prosím o radu jak dále postupovat.tvrdí mi po mém zepátní,že se nemusím bát výpovědi ukončení atd.Ale jak se říká,na co doma smlouva,když nemáte peníze.Každý máme závazky.Díky Karel.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

ono to zase tak růžové není... jste v právu, ovšem šéf si do té doby najde nějakou páku, jak se toho rebela zbavit... možností má také více, i když dáte ho k soudu, tam to může se všemi průtahy trvat i rok, do té doby se něco ztratí, něco svědci zapomenou, některé nahrávky Vám také budou na dvě věci, on si rozmyslí, aby zaměstnával někoho, kdo si nenechá skákat přes hlavu... nebo Vás dokonce zaměstná a připraví takovou habaďuru, že po vyhození ještě Vy zaplatíte náhradu škody, která mu jako vznikla...

pokud to nevzdáte a dáte k soudu, poraďte se s právníkem přes pracovní právo, určitě se to vyplatí...

doplněno 11.07.11 11:20:

ještě doplnění... pokud budete chtít další pokračování , nezakládejte další otázku, stačí pokračovat v této... už i tak to bude nepřehledné spolu s tou první otázkou...

atreus*
hodnocení

0x

Podle §208 zákona č. 262/2006 Sb. (zákoník práce) máte nárok na náhradu mzdy ve výši průměrného výdělku (ne tedy jen 60 %).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]