Nejste přihlášen/a.
Když se v noci probudím, tak zjišťuji, že mám v ústech úplně sucho a jakoby nahořklo. Je to příznak nějaké nemoci?
Bez urážky, ale tohle taky můžou být špatně vyčištěné zuby, popř. zánět v zubech, který sám neodhalíte (pouze zubař). Sucho v ústech může být způsobeno i nevhodnou volbou zubní pasty/ústní vody. Nevěřila bych, kdybych neměla vlastní zkušenost. Začala bych od nejjednoduššího - líp čistit zuby, zkusit změnit pastu a ústní vodu. Když to nepřejde, tak začít obíhat lékaře.
doplněno 11.07.11 01:04:Oprava: zánět v ústech/dásních, nikoliv v zubech, to byste asi poznal... Ale může být mezizubní malý zánět, popř. kolem krčků... no jak říkám, nejdřív zlepšit ústní hygienu a potom zkusit dál
Chyba-nechyba, to záleží asi na každém člověku (je chyba nemydlit se při sprchování?). Já jsem si na ústní vodu zvykla tak, že mám dojem, jako bych si nevyčistila zuby, když ji nemám... No a používám Listerine, nedám na něj dopustit. Kupuji vždy v akci (dobrá cena je 150,- za litr), ten litr mi vydrží cca 4-5 měsíců (ta voda je tak ostrá, že stačí fakt malinko). Doporučuje se taky na paradontózu Corsodyl (z lékárny) - chuť nic moc, ale stahuje dásně perfektně. No a pokud s ústní vodou začnete, tak se doporučuje aspoň čtvrt hodiny po čištění zubů, ať není sklovina rozedraná od kartáčku... Držím pěsti, tohle je fakt nepříjemné - člověku vlastně nic není, ale život mu to otravuje dostatečně...
Rýmu nemám, ale chrápu. Manželjka koupila nějakou lahvičku s aromatickým olejíčkem, který když se prý nakape na polštář, tak se nechrápe) Ještě jsme to ale nevyzkoušeli, máme to v Praze a teď jsme na chalupě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.