Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaká jistota je?Smlouva je, peníze zatím ne!

Od: karel44® odpovědí: 5 změna:
Ještě jednou si dovoluji od Vás radu.
Pěkný den.Potřeboval bych radu.Dne 15.6 2011 jsem podepsal v jedné firmě pracovní smlouvu.Protože ale firma nemá podmínky pro vykonání práce,nemá založené telefoní linky,jsem od 15.6 doma s tím že každých 14 dní mi volají že bohužel ještě mám být doma,že nemají to hotové,nakonec mi bylo dáno emailem vědět , že to vypadá až v pluce srpna vše hotové.
Teď se ptám,dostanu zaplacené sociál.zdravotní?Také zda dostanu mzdu?Mám dnes 8.července.měl bych dostat okolo 15 července peníze za červen.Smlouva je platná podespaná a ve smlouvě se píše zaměstnavatel je povinen ode dne kdy vznikl pracovní poměr platit zaměstnanci za vykonanou prácu dohodnutou mzdu.Ptám se -je to tedy tak,že musím dostat peníze?Zatím se netváří,že ybch něco měl dostat.Takké sr dočítám,že práva a povinosti ve smlouvě se řídí zákoníkem práce a dalšími právnímu předpisy.Určitě prosím o radu jak dále postupovat.tvrdí mi po mém zepátní,že se nemusím bát výpovědi ukončení atd.Ale jak se říká,na co doma smlouva,když nemáte peníze.Každý máme závazky.Díky Karel.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zkrat*
hodnocení

0x

Jestli máte podepsanou pracovní smlouvu (jako zaměstnanec) s konkrétním datem nástupu, jste od toho data zaměstnán. To, že firma nemá vaše pracoviště v provozuschopném stavu je její problém - vy máte nárok na mzdu za flákání se doma (říkalo se tomu překážky v práci na straně zaměstnavatele) a vaše pracovní povinnost se smrskla na být na telefonu a čekat, až vás zavolají a řeknou UŽ. A firma by měla by za vás odvádět zdravotní a sociální pojištění. Ale na výplatu nečekejte žádný zázrak, bude to znatelně míň, než kdybyste pracoval. Ten e-mail si pečlivě uložte a namažte ho, pokud by firma zkoušela dělat nějaké problémy - třeba tvrdit, že jste vlastně absentér, co do práce vůbec nenastoupil, budete ho potřebovat.

hodnocení

Velice dobře napsané,moc děkuji.Bude se mi lépe spát.

paaja*
hodnocení

0x
hodnocení

Vím vím,jsem už ale po sobotě a nedělu tak vynervavanej jak to v pondělí dopadne,že si to ověřuji všude..prostě člověk se bojí o vše v dnešní době paaja:(

paaja*

To se dá pochopit, ale jestli hledáš ještě nějaké jiné rady nebo povzbuzení, je lepší oživit původní příspěvek nějakou novou poznámkou ať máme přehled o historii problému a rady se dokola neopakují

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]