Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejim zeleninu - je to psychika?

Od: seba* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den

Můj problém je že nejím zeleninu v syrové podobě (pouze kukuřice, mrkev, hrášek). Jím ji však v polévce (celer, mrkev ... etc). Ovoce jím normálně, tento problém začal když mi byli 4 roky. Nyní je mi 17 a nic se nezměnilo jakmile dostanu zeleninu na talíř odmítám a když jsem se jí pokusil ochutnat okamžitě se mi zvedne žaludek a je mi na zvracení :/ Má rodina si myslí že je to nějáký psychický blok. Prosím poraďte co dělat a na jakého odborníka se obrátit děkuji Seba

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krkovicka*
hodnocení

0x
V čem je tedy problém?Když se mi z něčeho zvedá žaludek,taky to odmítám.Nechápu kde hledáte odpověď...
doplněno 09.07.11 22:25: Nechte se zaměstnat jako prodavač v zelenině.Tam Vám to pomůže...

hodnocení

0x

Seba, netrapte se tím... je to těžké, dnes, kdy je každý talíř v restauraci okrášlen hromádkou syrového zelí, mrkve a zdechlým salátovým listem. Ale každý z nás něco nejí. Můžete se pokusit promluvit s nějakým odborníkem na poruchy příjmu potravy, na netu určitě najdete kontakty v místě Vašeho bydliště, ale já bych to až tak neřešita. Pokud jíte zeleninu aspoň tepelně upravenou, o nic nejde.

naihonn*
hodnocení

0x

Hrášek v syrové podobě? Tak to bych tedy rád viděl. *smich* Ale jinak to asi opravdu není důvod řešit. Pokud jde o vitamíny, tak někdy nedávno jsme tu došli k tomu, že podle toho, jestli je ten konkrétní vitamín rozpustný ve vodě nebo v tuku, tak je dobré tu přípravu přizpůsobit. A logicky asi nejlíp vychází vaření v páře nebo dušení. :)

ewa*
hodnocení

0x

Tak se k tomu nenuťte a nejezte jí, ne? Nebo si zkuste dělat domácí kvašenou zeleninu (pickles), já taky syrovou zrovna nemusím, ale pickles mám ráda.

eulalie*
hodnocení

0x

A jako proč byste se měl obrátit na odborníka? No tak nejíte syrovou zeleninu, no a co? Já bych do sebe pro změnu nenacpala sushi, různou mořskou havěť, škeble, šneky, žabí stehýnka (ačkoliv Francouz či Japonec by se po tomto jídle utloukl). a pod. Mám se jít také léčit? Netrapte se, každý jsme nějaký, váš problém opravdu není na odborníka.

Ahoj "eulalie", máš na 100% pravdu. Neznám nikoho, kdo by snědl úplně všechno. Já třeba zbožňuji špenát, který spousta lidí odmítá, ale nepozřela bych dušenou mrkev. Syrová mi nevadí, ale zase silně protestuje můj chatrný chrup. Pokud člověku nechybí nějaké důležité látky či nemá zdravotní problémy, myslím, že je zbytečné, aby zahříval židli v čekárně u doktora. Ať si prostě dá to, co mu chutná a bude to spokojený člověk.;) Jaga.

Suši jsem ochutnala a nic moc s tou syrovou rybou, taky krevety a škeble, ale ty byly hrozně tuhé a působily na mě, jako bych žvýkala kousek uvařené gumové holínky a ne a ne to spolknout. Takže mi to stačilo jednou provždy. Řízek z krkovice je prostě řízek z krkovice.

eulalie*

No právě, řízek je holt řízek. Navíc já např. mám odpor k syrovému masu. Nechutnám ani domácí sekanou, když ji doma dělám. Jen přivoním, a když to má ty své grády a já tam cítím všechny vůně, tak je dobrá i po upečení. Jo jednou jsem jedla maso z klokana, ale upečené, ale tož nic moc to nebylo. A pořád jsem při každém soustu toho klokana viděla. No jo, moc jsem si nepochutnala. Tazatel by se měl "vyprdnout" na názory svého okolí, že má v sobě nějaký psychický blok, a rady, aby se obrátil na odborníka. Ten by ho ještě nakonec tak "zblbnul", že by pak nevěděl, kým je.

krkovicka*
Jasně,řízek z krkovicky :D no nic,já se taky nepozastavuji nad tím,že čokoládu v tabulce sním,ale čokoládovou pěnu,krém,polevu nikoliv,dokonce i nanuk si radši oloupu.Prostě je to tak a ne jinak.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]