Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak opravit/otevřít akordeon?

Od: iu odpovědí: 4 změna:

Netuším kam zařadit tento dotaz, rubriku hudební nástroje nevidím :)

Přišel mi poštou akordeon, Delicia Carmen XIII., krásná *srdce* , ale bohužel při transportu zapadl vnitřní panýlek s basy dovnitř :(

Co s tím? Tušíte, jak kryt basů otevřít a nepoškodit? Děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Řekla bych, že se to otevřít (neodborně) nedá. Jedině z té strany přes měch, nebo pokud máte šroubky u levé ruky (u popruhu). Ale nedělala bych to. Skvělým odborníkem na akordeony je pan Píše z Olomouce.

jambus*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Já nemám Carmen,ale mám juniora a tuším,že to bude obdobné.Na té levé straně pod řemínkem je dole i nahoře takový posuvný zámek.Ten posuňte a je to.Nic nasilím-všechno v pohodě a s citem.Jo a ještě předtím budete asi muset ten řemínek uplně uvolnit.To se dělá tím kolečkem nahoře harmoniky.Hodně zdaru při práci.A jak jsem psal-opatrně,je to nástroj :)

doplněno 08.07.11 19:34:

oprava:teď jsem si uvědomil,že na té straně jsou jen táhla a vy musíte z té druhé strany.Ale i to jde docela dobře.Po obvodu jsou mezi měchem a oběma stranama takové zasouvací kolíky.Vy uvidíte jen jejich ,,čočkovité,, hlavičky,tak je třeba je opatrně podebrat a za pomocí např.plochých kleští vytáhnout.a jste tam.

iu
hodnocení

Měli jste pravdu, moc děkuji!

Otevírání je opravdu nalevo pod páskem.

Otevřeli jsme to a klávesy jsou totálně přeházené a vzpříčené, až je panel vyboulený :(

Snad to postupně nějak srovnáme. Někdo s tím na poště praštil o zem a máme o zábavu postaráno.

lidus*
hodnocení

0x

Mám akordeon Melodia Lignatone a když mi zapadne jen jeden basový knoflík volím opraváře co tomu rozumí aby té škody nebylo neodborným zásahem ještě víc. Rozdělat to není problém, horší je to zase složit přesně jak má vše být. Přeju mnoho krásných chvil při hraní.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]