Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Od kolika let mužu zamestnat

Od: brigadnik* odpovědí: 14 změna:

zdravim. lidičky poradte prosim .schanim brigadniky na sezoni prace.mužou pracovat dle zakonu 14lete děti?. od kolika let muže vzniknout pracovni pomer. diky

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

michal958*
hodnocení

0x

pokud ti není 15 let, tak tě nikdo oficielně nezaměstná.

michalkolesa*
hodnocení

0x

Od 15 let a po ukončení školní docházky až po prázdninách.

buss
hodnocení

0x

nebuď námezdník, podnikej ...

drahosica

Vždyť podniká a shání na práci děti. Jenom, aby to nebyl zase nějaký Kulinský. Dneska si musí člověk dávat pozor, i když děti posílá na šichtu :)

hop®

Kulínského nechte bejt, ty holky se určitě moc nebránily, pak z toho cejtily finanční vejvar, tak se na něm zahojily... Je to jen můj názor, nemusíte ragovat ani mne posílat třeba do horoucích pekel. To už by bylo na jiný topic...

brigadnik*
hodnocení

v tom vedru na zahradu nikdo jiny než školaci se nehlasi. a pak že je nezaměstnanost. nikdo nechce makat

hop®

Brigádníku, musím souhlasit, dělám trošku do stavebnictví a věřte, že je problém sehnat aspoň trošku šikovného zedníka, který by za rozumné peníze chtěl rozumně pracovat a ne jen ojebávat!

Ještě k tomu Kulínskému - samozřejmě raději dám práci mladému klukovi, protože si s ním většinou budu lidsky i pracovně rozumět lépe než třeba se starším chlápkem, hlavně toho mladšího si v práci lépe porovnám k obrazu svému a rád ho něco naučím, starýho psa novým kouskům...

P.S.: Pro rejpaly: stále mluvím o práci!

drahosica

Sehnat aspoň trošku šikovného čtrnáctiletého zedníka, který by chtěl za 15 Kč na hodinu rozumně pracovat, tak to je určitě dřina. To uznávám.

hop®

Drahosica: reagujete nepřiměřené, příklad se zedníkem jsem samozřejmě dal obecně. Ale již několikrát jsem zde mladým lidem od 15-ti let dal nabídku na možnost brigády a zatím to byl vždy pouhý dotaz bez opravdového zájmu. A myslím, že Milancukrar ma obdobné zkušenosti! *bzum*

drahosica

Ani se nedivím, že vám ukazovali stejně přiměřená gesta, jako smajlík na konci vašeho příspěvku určeného pro mě. Na pracáku na vaši brigádu čeká 500 000 nezaměstnaných, děti můžete klidně vynechat. Zaměstnejte raději dospělé (těm ale budete muset slušně zalatit. a to asi bude hlavní kámen úrazu :) ).

krkovicka*
Hope máme v rodině kluka,problémový,taktak vyšel ZŠ,střední školy po dvou měsících ho vyhodily,šel v 15ti dělat přidavače zedníkům,dnes je mu 24,jezdí po republice zedničit a je dostip pracovitý
michalkolesa*

Živnostenský list, lze získat až od 18ti

hop®
hodnocení

0x

Za určitých podmínek oficiálně snad od patnácti, pokud se to nezměnilo. Ovšem pouze ve dne, maximálně na šest hodin...

Anebo neoficiálně jakkoli. Ovšem, je v tom určité riziko...

leonora43*
hodnocení

0x

hezký den myslím že od 14 let není správně viz,všude nejlépe od 17let a to s problémy ,nejlepší věk je od 18let, ale je to na každem, jinak ,ale vím jistě že 14leté ne, ahoj lenka

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]