Nejste přihlášen/a.
Prosím vás co máte osvědčeného proti klíštatům, chci koupit dětem takové plastové náramky je to vůbec účinné.?A mám prosbu co se stane když jsem u psa vytrhávala klíště a utrhla jsem pinzetou-hlavička zůstala zakouslá-naroste nové?
Použijte repelenty, poměrně dobré je i užívání B-komplexu, jistotou je očkování... Problém u psa je vyřešen smrtí klíštěte bez těla. Je možné, že se vytvoří bulka se strupem, která časem zmizí.
Teda tím nechci hanět očkování proti klíšťovce, jenom jsem chtěla upozornit, že to není jediná nemoc, kterou klíšťata roznáší.
Ale no jistě máte pravdu! je to stejné jako tvrzení, že na chdníku jste v bezpečí... i tam občas vjedou auta, navíc občas padají balkony, římsy či jiné současti domů. Jinde se naopak propadá terén neptajíce se, zda po něm někdo právě kráčí... Navíc je zde i hrozba ze strany utlačovaných menšin, které Vám mohou předat kudlu či žiletku nebo jehlu čímkoliv nakaženou tak vroucně, že Vám uvízne v těle...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.