Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plastové náramky proti klíštatům?

Od: mahulena odpovědí: 6 změna:

Prosím vás co máte osvědčeného proti klíštatům, chci koupit dětem takové plastové náramky je to vůbec účinné.?A mám prosbu co se stane když jsem u psa vytrhávala klíště a utrhla jsem pinzetou-hlavička zůstala zakouslá-naroste nové?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Použijte repelenty, poměrně dobré je i užívání B-komplexu, jistotou je očkování... Problém u psa je vyřešen smrtí klíštěte bez těla. Je možné, že se vytvoří bulka se strupem, která časem zmizí.

Očkování rozhodně není jistotou, proti borelioze se neočkuje a ta je taky prevít *nevi*

Teda tím nechci hanět očkování proti klíšťovce, jenom jsem chtěla upozornit, že to není jediná nemoc, kterou klíšťata roznáší.

Ale no jistě máte pravdu! je to stejné jako tvrzení, že na chdníku jste v bezpečí... i tam občas vjedou auta, navíc občas padají balkony, římsy či jiné současti domů. Jinde se naopak propadá terén neptajíce se, zda po něm někdo právě kráčí... Navíc je zde i hrozba ze strany utlačovaných menšin, které Vám mohou předat kudlu či žiletku nebo jehlu čímkoliv nakaženou tak vroucně, že Vám uvízne v těle... ;)

hodnocení

0x

Z utržené hlavičky rozhodně nové klíště nenaroste. Z největší pravděpodobností se místo s kusadýlky zanítí a následně vyhnisá. Normálně bych ránu vydesinfikovala a sledovala, pokud by se nechtěla odhojit, šla bych k veterináři na vyříznutí.

Náramky nevím, nikdy jsem je nepoužila.

marwei*
hodnocení

0x

s otázkou to moc nesouvisí ale zajímalo by mě jak se jmenují ty potvurky co vypadají jako klíště ale mají křídla v lese jich je taky celkem dost... jsou nějak nebezpečná?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]