Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Boj proti akné

Od: sobul1989* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, chci se zeptat, zda mi proti akné pomůže psyllium? že prý to pročístí celé tělo a hlavně střeva. Děkuji za odpověď

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pavla*
hodnocení

0x

Promin, ale tohle je pěkná hlopupost. Ten kdo ti to řekl, o tom nemá ani páru.

Vyčistí ti to střeva, ale proč do toho plete akné?

Na akné ti pomůže jen a pouze kožní.

Mám s tím bohaté zkušenosti! Napřed jsem brala ATB, ty nepomohly na pořád, tak jsem šla do nemocnice na Unnovou masku a pak rok brala Roaccutane - jediné co ti na silné akné zabere.

martinaa*

Nezlobte se, ale nemate pravdu. Studuji lidske telo a akne skutecne souvisi nejen s vnejsimi vlivy (ano, pak je na vine plet), ale tez se stravovanim a stavem organismu. Nemusi to tak byt vzdy, nekomu nepomuze ani svecena voda, ovsem cista streva a pohodove traveni jsou zasadnimi kroky k procistene zdrave pleti. Na plet totiz zevnitr pusobi prave vnitrni prostredi. Proc myslite, ze se akne zhorsuje po cokolade, alkoholu...? Protoze je to zmena v jidelnicku, tudiz zmena v zazivani,

Psyllium bych urcite zkusila, osobne si ho na radu mamky ted taky zkusim koupit. Nepijte slazene mineralky, spise vodu, omezte tuky, sladke a uzeniny. Traveni se procisti a pokud nejste v tezjke fazi pubertalniho akne, na ktere toto nezabere, vysledky by se mely objevit.

des*

Akne je dědičná zátěž,nepomůže na to nic.

martinaa*

Opet rikam jak co. Pokud to ma nekdo dedicne, nepomuze ani svecena voda. Pokud ma nekdo zanesene telo, spatne zazivani a spatny zivotni styl, bude mit samozrejme i horsi plet.
doplněno 07.07.11 16:43:
Vědci stále zkoumají proč někteří jedinci jsou náchylnější ke vzniku akné a u některých se akné neprojeví. Mezi faktory, které mají vliv na výskyt akné patří například:
Hormonální aktivita (zejména v době menstruačního cyklu a puberty)
V době menstruace a v pubertě dochází ke zvýšení produktce mužských hormonů (adnrogenů), což vede k větší aktivitě mazových žláz, které produkují více mazu a zvyšují tak riziko vzniku akné.

Dědičnost
Sklony k akné jsou u rodinných příslušníků podobné

Podráždění kůže
Časté škrábání poškozuje kůži a zvyšuje riziko vzniku akné
Stres
V důsledku stresu dochází ke zvýšení hladiny adrenalinu v krvi což zvyšuje riziko vzniku akné. Nicméně podle posledních vědeckých studií je význam vlivu adrenalinu na vznik akné poněkud přeceňován.

Nahromadění odumřelých kožních buněk
Odumřelé kožní buňky ucpávají póry a přispívají ke vzniku akné

Baktérie v pórech
Za vznik akné je zodpovědná baktérie Propionibacterium acnes (P.acnes).

Používání léčiv
Nekterá léčiva obsahující amfetaminy, barbituráty, androgeny nebo lithium.
Stravovací návyky
Na vzniku akné se podílí také špatné stravovací návyky, zejména konzumace čokolády, sladkostí a dalších potravin obsahující cukry. Jde totiž o to, že akné je způsobeno hormonální aktivitou, kterou přímo ovlivňuje také hormon inzulín, který má v těle na starosti odbourávání cukru. Proto byste měli omezit přísun cukrů v potravě a jíst zdravěji.
Kromě toho se na vzniku akné podílí některé hormony, jako například androgenní testosteron,dehydroepiandrosteron sulfát (DHEAS), dihydrotestosteron (DHT). Na vzniku akné se také podílí faktor inzulinového růstu 1 (IGF-I).

stoffi*
hodnocení

0x

Já měl s akné problémy a mám doteď. Hlavně na zádech. Mastičky z kožního to akorát zhoršovaly, nějaké prášky taky nezabíraly a jediné co mi pomohlo byl zelený Nestea čaj; litr a půl denně a za týden bylo akné z 80% pryč. Ale mělo to i ten druhý zažívací a tudíž hubnoucí efekt, což mi za to nestálo... Potom je taky důležitý jak spíš, jestli se v noci trochu potíš nebo ne, od tý doby co mám dům a mám v ložnici 16 stupňů místo panelákových 25 je to taky o něčem jinym... zdar

pauli*
hodnocení

0x

Mě na akné hodně pomohl zinek v tabletách. DDD je 15 mg teda byla ted vysla nejaka nova vyhlaska v legislative a uz je DDD jen 10mg. Ja teda beru 1 15mg tabletu trikrat denne a akne se mi zlepsilo. Doporučuju přečíst: home.bodytest.cz/...

triceratops
hodnocení

0x

Dobrý den,

pravda je, že akné je vždy příznakem znečištění organismu, jakkoliv je lze ovlivnit například hormonálně, základem je vždy pročištění. Jenže každý vám doporučí něco jiného, a také u každého něco jiného zabere.

Jako úplný základ doporučuji hodně pít, nejlépe čistou vodu - asi 3 litry denně. Dalších doporučení by bylo na celou knihu - možná nejen jednu :)

Nevím, odkud jste a jaké máte možnosti. Všimla jsem si, že moji klienti, kteří docházejí pravidelně na masáž - ani nemusí být nutně lymfatická - se často, jako "vedlejší" efekt, zbavují různých kožních defektů, mj se tedy výrazně zlepšuje i akné. ... tohle není reklama, ale napište mi, jestli chcete. impulse1366@gmail.com

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]