Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Majetkove vyrovnani po rozvodu

Od: dave* odpovědí: 5 změna:
Dobry den, moji rodice se rozvedli, maji ve spolecnem vlastnictvi rodinny dum (puvodne matcinych rodicu), k majetkovemu vyrovnani nedoslo, nebot otec odmita komunikovat a s rozvodem nesouhlasil. Otec v dome dale bydli, ale neprispiva nijak na naklady, prestoze ma prijmy vyssi nez matka. Matka se rozhodla odstehovat, a chce dum prodat. Muzete mi prosim nastinit, jak nejlepe postupovat v majetkovem vyrovnani, aby doslo k prodeji domu? Dekuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

al bunda*
hodnocení

1x
A čí je vlastně ten dům? Dnes je běžné, že když dědím po svých rodičích, tak tot dědictví NENÍ součástí "společného jmění manželů" a tudíž není co vypořádávat. Jak je to u vás?
dave*
hodnocení

Dum je bohuzel ve spolecnem vlastnictvi manzelu.
al bunda*
Tak to řešte přes právníka - obávám se, že v tomto případě nelze dosáhnout dohody. Pana otce bude nutno vyplatit.
Hodně zdaru.
dave*
No to chapu.
Zajimalo by mne, jestli lze alespon pouzit, to ,ze se nepodili na nakladech. Jestli to zahrnout do zaloby na majetkove vyrovnani, nebo podat zalobu zvlast na tohle.
dave*
a co je moje nejhorsi nocni mura, jestli je mozne, ze v pripade otec zustane obyvat dum, mu muze soud naridit vyplacet matku splatkama. Mnohokrat diky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]