Nejste přihlášen/a.
Dobry den, moji rodice se rozvedli, maji ve spolecnem vlastnictvi rodinny dum (puvodne matcinych rodicu), k majetkovemu vyrovnani nedoslo, nebot otec odmita komunikovat a s rozvodem nesouhlasil. Otec v dome dale bydli, ale neprispiva nijak na naklady, prestoze ma prijmy vyssi nez matka. Matka se rozhodla odstehovat, a chce dum prodat. Muzete mi prosim nastinit, jak nejlepe postupovat v majetkovem vyrovnani, aby doslo k prodeji domu? Dekuji
5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení
al bunda*
1x
A čí je vlastně ten dům? Dnes je běžné, že když dědím po svých rodičích, tak tot dědictví NENÍ součástí "společného jmění manželů" a tudíž není co vypořádávat. Jak je to u vás?
al bunda*
Tak to řešte přes právníka - obávám se, že v tomto případě nelze dosáhnout dohody. Pana otce bude nutno vyplatit.
Hodně zdaru.
Hodně zdaru.
dave*
No to chapu.
Zajimalo by mne, jestli lze alespon pouzit, to ,ze se nepodili na nakladech. Jestli to zahrnout do zaloby na majetkove vyrovnani, nebo podat zalobu zvlast na tohle.
Zajimalo by mne, jestli lze alespon pouzit, to ,ze se nepodili na nakladech. Jestli to zahrnout do zaloby na majetkove vyrovnani, nebo podat zalobu zvlast na tohle.
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]