Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Krevní skupina vs přenos na děti

Od: naiki* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,

může mi někdo poradit, jakým způsobem se přenáší krevní skupina z rodičů na děti? Když matka má 0-/+ a otec A-...může mít dítě AB+?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

4x

doplněno 04.07.11 17:28:

Jsou tedy tyto kombinační možnosti:

• Pokud mají oba rodiče krevní skupiny (jsou fenotypicky) A a A, pak má jejich dítě buď krevní skupinu A nebo 0.

• Pokud mají rodiče krevní skupiny A a B, pak má jejich dítě buď krevní skupinu A, B, AB nebo 0.

• Pokud mají oba rodiče krevní skupiny B a B, pak má jejich dítě buď krevní skupinu B nebo 0.

• Pokud mají rodiče krevní skupiny A a 0, pak má jejich dítě krevní skupinu A nebo 0.

• Pokud mají rodiče krevní skupiny B a 0, pak má jejich dítě buď krevní skupinu B nebo 0.

• Pokud mají oba rodiče krevní skupiny AB a AB, pak má jejich dítě buď krevní skupinu A, B nebo AB.

• Pokud mají rodiče krevní skupiny AB a A, pak má jejich dítě krevní skupinu A, B nebo AB.

• Pokud mají rodiče krevní skupiny AB a B, pak má jejich dítě také buď krevní skupinu A, B nebo AB.

• Pokud mají rodiče krevní skupiny AB a 0, pak má jejich dítě buď krevní skupinu A nebo B.

• Pokud mají oba rodiče krevní skupiny 0 a 0, pak má i jejich dítě krevní skupinu 0.

naiki*
hodnocení

Mockrát děkuji...stále víc to vypadá, že asi vážně "táty " nejsem. No...moc hezký. Ale nehodlám nic měnit, jen jsem to prostě chtěla vědět. Nejhorší na tom všem ale je, že pokud by táta onemocněl, nemusím být ta, která mu bude moci pomoci. Nikoho jinýho nemá *nevi*

martinaa*

Tata je ten, do miluje, stara se, pomaha, vychovana, nikoli ten, kdo daroval jednu spermii:)

S tou pomoci to je bohuzel pravda:( Ale existuje plno darcu se shodnymi skupinami, nebojte:)

j9

Pěkně děkuji. Takový názor může mít snad jen matka, která je vždy jistá. Chápu, že jste chtěla povzbudit a že to dítě je v tom nevinně, ale každý muž chce předat své vlastní geny další generaci a ne vědomě investovat čas a zdroje k výchově cizáka. Takových, kteří toho jsou zcela nezištně schopni, běhá po světě hodně málo.

martinaa*

Tak muj tata ma presne doma me, cizaka:) Prisel, kdyz mi byl rok. Dikybohu, ze investoval svuj cas a nezistnou namahu k me vychove a ze jsem od nej nikdy neslysela vety "ses jako tvuj otec, ...stejne nejses moje" a podobne.

Vite, kolik "cizaku" by umrelo, bylo tyrano atd atd, kdyby si je nevzali milujici rodice? Ale beru, ze nekteri chlapi proste nezkousnou, ze dite nepochazi z jejich spermie. Take mam pro ne oznaceni sobec.

Taky jsem měla nevlastního otce. Vzali se s mojí maminkou, když mi byl asi rok a půl. Vždycky tady byl pro mě, když jsem potřebovala pomoc nebo radu, když jsem měla problém (rozvod apod.). Byl mým otcem víc než jím kdy byl můj biologický otec.

krkovicka*
Nebuďte smutná,jak to mají dělat adoptivní děti?Doufejte že nikdy Váš otec pomoc nebude potřebovat.

hodnocení

2x

Jsem laik a urcite nekdo poradi lepe, ale pokud antigen B neni pritomen v krvi matky ani otce (toho biologickeho samozrejme), tak se nemuze vyskytnout ani u potomka.

Stejne tak, pokud by oba rodice byli RH -, nemuze byt dite RH +.

Takze je na case zacit hledat sve prave rodice...

naiki*
hodnocení

Je mi 34 a myslím, že na hledání pravého otce je už celkem pozdě *plac* S matkou jsem nežila, vychovával mě "táta". Budu asi muset svou biologickou matku najít a narovinu se jí zeptat. Jen ji najít...ale snad se mi to podaří. Moc děkuji za odpověď.

reeve*
hodnocení

2x

Když už po tom pátráte, jste zřejmě připravena na jakoukoliv odpověď. Potom vězte, že v případě krevních skupin, které jste uvedla, matka s krevní skupinou 0 nikdy nemůže mít dítě s krevní skupinou AB. Opravdu nikdy.

Než začnete cokoliv podnikat, doporučuji zvážit, zda vaše povědomí o krevních skupinách rodičů je opravdu správné. Skutečně má vaše matka krevní skupinu 0? Jakým způsobem byla tato krevní skupina změřena? Pokud to byl podrobný test na hematologii nebo křížová zkouška před náročnější operací, výsledek by měl být spolehlivý. Pokud to však byl jednorázový test u "obvoďáka", stoprocentně spolehlivý být nemusí. Někteří lidé mají na povrchu erytrocytů tak nízkou hustotu antigenů (například antigenů B), že při nedbale provedeném testu se staršími séry nemusí být příslušná reakce (aglutinace na testovací destičce) dobře patrná. Pak by vaše matka mohla mít třeba i skupinu B a v takovém případě krevní skupiny rodičů i dítěte naprosto sedí.

kosak*
hodnocení

0x

mám pro tebe špatnou zprávu :)

hodnocení

0x

musela by jsi mit A nebo 0

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]