Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Změna trvalého pobytu manžela/ky

Od: antares odpovědí: 14 změna:

Dobrý den, chci se zeptat, jak změnit místo trvalého pobytu manželky, která se v bytě nezdržuje už 3 měsíce a zda je to vůbec možné, bez jejího svolení? Důvodem adresy trvalého bydliště je časté zadlužování.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

freebird*
hodnocení

0x

..@antares:

..myslím že Vám stačí předložit prohlášení svědků např. sousedů že se Vaše žena v místě bydliště nezdržuje a toto předložit na příslušném úřadě..případně mrkněte >ZDE<<

lidka*
hodnocení

0x

Je také důležité, zda se jedná o nájemní byt a jestli není uvedená jako nájemník ve smlouvě. Také by to nebylo jednoduché, pokud by se jednalo o byt v osobním vlastnictví vás obou. V těchto případech byste na ohlašovně neuspěl, protože trvalý pobyt získala z důvodu vlastnictví a nebo nájemního vztahu. Potom by byla nejlepší dohoda, aby se přihlásila ona sama na nové adrese, kde momentálně bydlí. To bude asi složité, že? *tuc*

buss
hodnocení

0x

Už to tu bylo řešeno, zajít na matriku a plnit zákonné pořadavky. Také by bylo dobré se zmínit, či je to byt.

stirecek*
hodnocení

0x

Není to možné.

martinaa*

Neni nejaka vyjimka, kdyz se na adrese nezdrzuje a hlavne dela dluhy? Na to prece v zakone musi byt pamatovano, nebo ne?

Ono je to vzhledem ke společnému jmění manželů stejně v podstatě jedno, jestli dělá dluhy s travlým pobytem tady nebo jinde *nevi*

stirecek*

Je to manželka, takže s tím nic neudělá. Ani kdyby byli rozvedení s tím nic neudělá. trvalé bydliště nikdo nemůže nikomu změnit jak se mu zachce. Na druhou stranu, kdyby byli rozvedení a měl výpis z katastru jen na své jméno, nějaká šance proti exekutorům by byla, teď může jen doufat, že exekutoři nepřijdou anebo vybavení bytu někam odvézt. I když exekutor klidně zajistí i celý byt nebo účet manžela.

martinaa*

A jak je to v pripade, ze trvale bydliste tam ma, ale z bytu ji nepatri papirove ani noha? Vzdyt prece rodice mohou nechat odhlasit z trvaleho bydliste sve problemove dite, nebo se pletu?

stirecek*

No jo, ale napřed ho musí vydědit.

martinaa*

Aha.. dekuji, aspon jsem chytrejsi:)

stirecek*

Martino dneska jsem byl ve zlatnitcví a na zdi tam visel nápis: Od doby, co vynalezli peníze se neděkuje!:)

martinaa*

To jsem nedavno cetla u vinarstvi:D

atreus*

"No jo, ale napřed ho musí vydědit" - to se mýlíte, nemusí.

stirecek*

Pokud dítě žije u rodičů, má tam věci,bydlí tam, zdržuje se tam, tak ho nelze jen tak papírově vyřadit. Ale pokud je to jinak, tak se nechám poučit zase já.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]