Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, nemám moc zkušeností (zatím) s jednaním na úřadech a potřeboval bych poradit.
V půli června jsem si "podal" žádost o územně plánovací informaci na místní stavební úřad. Ve skutečnosti jsem ji vlastně nepodal, protože jsem ji odeslal přímo mailem referentovi, který má na starosti tu část města, kde je i můj předmět zájmu. Což asi byla chyba. O někoilk dní později (v pondělí) jsem tomu referentovi z tohoto důvodu volal a ten mě ubezpečil, že ji na podatelně zaevidoval a že žádostí se bude v právě probíhajícím týdnu zabývat a do pátku mi pošle vyjádření. Od té doby uplynuly týdny již dva a nic. Jak dál postupovat, abych infomaci získal co nejdříve a nebo abych ji získal vůbec? Nějaká řešení mě napadají, možná mi je potvrdíte možná vyvrátí, jen jsem dost netrpělivý a nechtěl bych čekat dalších 14 dní a to v případě že bych si např. žádost podával znova, tentokrát přes podatelnu, abych měl aspoň odtud potvrzení, že jsem ji podal v ten a ten den a že úřadu běží nějaká lhůta, ale o které taky nevím jak je dlouhá. Jinak žádost splňovala všechny náležitosti podle zákona.
Děkuju.
Dobrý den, 14 dní je příliš krátká doba, ze zákona má úřad na odpověď 30 dní, v případě komplikovenajších záležitostí se doba prodlužuje. Pokud referent Vaši žádost zaevidoval v podatelně, muselo být přiděleno číslo jednací, pod kterým bude Vaše záležitost dále vedena. Tedy v první řadě získejte toto číslo buď od referenta,nebo přímo v podatelně. Projednávání případů, týkajících se územního plánování bývají vypsány na webových stránkách města, tam byste to podle č.j. měl najít.Já bych ale mimo to ve Vašem případě znovu kontaktovala příslušného referenta a prostě se ho na stav věci zeptala. Pokud je to možné,byla by nejlepší osobní návštěva v úředních hodinách, nebo po předchozí domluvě. Patronka
Je povinností všech referentů zapsat přijatou poštu do spisové evidence úřadu. Přesně jak to popsala kolegyně. Je pravda, že jste trochu netrpělivý, ale jistě k tomu máte své důvody. Ovšem úředník by měl dodržet slovo a alespoň se ozvat, že se projednávání sice pozdrželo, ale bude vyřízeno ve stanovené lhůtě. To je pro něho pár minut, napsat email a odeslat. Takže klidně zaurgujte. Já bych si asi počkala, až bude končit doba 30 dnů na vyřízení vaší záležitosti, případně na žádost úřadu, že potřebují doplněnit vaší žádosti.
Ale číslo jednací si určitě na podatelně vyžádejte, i datum přijetí žádosti. Referent to nemusel zapsat hnedka po obdržení.
e-mail má dnes stejnou váhu a je stejně nezpochybnitelný(a dohledatelný)jako klasická korespondence-a co se věci samotné týče-je mnohem konstruktivnější řešit info ohledně územních plánů na krajském úřadě-jednak KÚ plánuje až 10 let dopředu,co se území,jeho rozvoje apod.týče,a hlavně krajské územní plány jsou nadřazeny obecním,městským atd. Čili zřejmě je v plánu nějaký převod užitkového pozemku na stavební-z vlastní zkušenosti to řešte přes příslušný kraj...Mnohem lépe se jedná z městem o věci již schválené nadřazeným orgánem,než jaksi dotazováním na možnosti apod.-ono totiž z praxe čím menší úřad a menší pole působnosti,tím větší pocit nenahraditelnosti a důležitosti vlastních rozhodnutí...Tím se vyhnete jednání zda lze,ale rovnou jaksi informativně oznámení,že dle KÚ (čili direktivně)lze vy to jenom zrealizujte...Stejné to je,když se jdete na úřad na něco zeptat jak to či ono(proste ten duch vlastnictví nezbytného razítka stále od komančů přežívá,a tím ona rádoby nenahraditelnost) a když příjdete a víte-už si nebudou moct tak "vymýšlet"...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.