Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřebovala bych poradit v poslední době mám pořád hlad nebo mam na něco chuť. Např jsem snídala asi v půl 8 a ted je 10:15 a mam zase hlad včera jsem měla na oběd řízky a za hodinu jsem zase hledala něco k jídlu , pak jsem normálně večeřela a v půl 9 jsem zase pociťovala hlad ale nějak jsem to vydržela. Předevčírem po obědě jsem si dala půlku čokolády, za chvíly misku brambůrek a pak jogurt a banán a pak jsem dojedla tu druhou půlku čokolády :D už nevim co s tim pořád hledam něco k jídlu. A teď asi tři dny mam nějakej tlak dole na žebrech první den jsem myslela že je to tim že jsem se přejedla ale jak říkam trvá to už to tři dny. Je mi 15 nevíte čímto všechno je? Připadam si jak těhotná ( i když to fakt nejsem) :D ráno se mi i trochu zvedal žaludek a včera mi nějak kolísal tlak nebo co že jsem se vždycky zvedla a zatočila se mi hlava a před očima se mi na pár sekund zatmělo a cejtila jsem jak mi jde tlak do hlavy tohle se mi stává ráno ale včera se to dělo pokaždý když jsem se zvedla.
Dobrý den,
podle toho co popisujete s tím jídlem a k přihlédnutí k Vašemu věku si nemyslím, že je to něco neobvyklého - ani by mě nepřekvapilo, kdyby jste napsala, že to s vaší váhou ani nehne ať toho sníte kolik chcete.
Ovšem ten druhý problém s motáním hlavy, je signál pro návštěvu lékaře a změření tlaku. Máte ho nejspíše nízký a zrovna mě nenapadá čím by jste si ho mohla zvednout - já si dám buď kávu, nebo slivovici - to u Vás nehrozí =) tak se poraď te s lékařem.
doplněno 04.07.11 10:38:ještě k tomu jídlu.
Zkoušela jste cereálie? tmavé pečivo?
ano je pravda že nepřibírám i když se toho dost bojim takže se pořád vážim :D jinak s tim tlakem- nedávno jsem byla u doktorky na endrokrinologii a ta mi tlak měřila a nic neobjevila...
Rizky, bramburky, cokolada. Potraviny naprosto nevhodne na nejaky hlad, tudiz se nemuzete divit, ze se citite hladova. Cokolada ani bramburky Vas nezasyti, naopak jeste vice podrazdi zaludek a chutove bunky, ktere zacinaji byt pekne rozezrane.
Zkuste misto cokolady treba dve jablka s rohlikem, misto bramburku treba sypane musli s jogurtem a medem. Mejte po ruce vzdy nejaky baan, jablko, kedlubnu, rajce. Musite sve chute trochu ukocirovat, jinak Vas po case muzou zcela ovladnout.
Jeste si dovolim otazku. Hledate jidlo, protoze mate skutecne hlad, nebo proste jen mate chut a "vyzirate"? Kdybyste totiz mela hlad, nehledala byste cokoladu ani bramburky, ale skutecne neco na zasyceni. Tohle ja delam, kdyz jsem obcas doma, nudim se a nemam do ceho pichnout. Pak kazdou chvili chodim do kuchyne a "vyziram" z nudy.
na sladký mam vždycky chuť, hlavně když jim slaný jídlo tak si pak musim dát ještě něco sladkýho. Když mam hlad tak je jasný že si nebudu dávat čokoládu nebo tak ale to si dám normálně rohlík atd
Tak zkuste vymenit rohlik za chleba, nemusi byt ani celozrnnny. A sladke si dat nemuste, zkuste prekonat svoje chute. Zrejme mate na sladkem zavislost, ktera Vas nuti vyjidat a kdyz nenajdete nic sladkeho, tak se aspon spokojit s nejakou nahrazkou.
Urcete si, jake potravny jist budete a jake ne, sladke jde nahradit medem, kvalitni horkou cokoladou, jogurtem... radila bych vyhazet ze spise vsechny sladkosti, aby Vas to nesvadelo. Je to vsechno o vuli, musite bojovat.
zrejme neco vasemu telu chybi,nasadte mineraly a vitaminy.Nekde jsem cetla,ze neustaly pocit patri kdyz neco chbi,ale nemuzu si vzpomenout co,take to ted resim.nechte si udelat krevni rozbor i na vysetreni stitne zlazy atd.Jinak jist za 2 hodiny neni tak nenormalni,jde o to co,energeticky a vyzivou.kazdy redukcni lekar,pokud svemu oboru rozumi,vam rekne,ze by clovek mel jist kazde 2-3 hodiny,ikdyby jedno jablko.Zhodnotte svuj jidelnicek dle obsahu a rizky se davejte jen svatecne.Podle kombinaci jidel jste pekne rozhazena,potrebujete sestavit jidelnicek a jist zdraveji.V dobe hormonalnich vykyvu se ale chutim nebrante.taky rada mlsam.Jste zrejme hyperaktivni clovek ne?Muj kamarad ji jako kyselina a je hubeny,kdyby jste videla porce neuverite.Je takovy upovidany,vsude je ho plno,jen na tom povidani musi spalit energie..
Podle toho, jak Váš jídelníček popisujete, se živíte samými vysokoenergetickými potravinami Čokoláda, nebo miska brambůrek Vám rychle dodají energii, o to rychlejší je ale POKLES, a s tím související HLAD.
Uvědomte si, že tělu trvá cca 20 minut, než zjistí, že je nasycené. Můj přitel kdysi sežral oběd, na to chleba, jogurt, jabko a tabulku čokolády, protože měl pořád hlad. Všechno rychle sežral a pak se odvalil, jak byl přejedený.
Takže moje rada: Jíst vícekrát denně malé porce, počkat s dalším "přídavkem" alespoň těch 20 minut, hodně pít (hlad je převlečená žízeň, říká moje mamka) a hlavně jíst KVALITNÍ POTRAVINY. Vsadím se s Vámi, že tabulku 85% čokolády na posezení nesníte!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.