Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Existuje půjčka pro bezdomovce?

Od: bupo odpovědí: 20 změna:

Dobrý večer přátelé. rád bych tentokrát požádal o radu a pomoc z jiného soudku. Myslíte si,že bych mohl někde požádat o půjčku,nejsem-li zaměstnaný na smlouvu,nevlastním vlastně nic a nemohu doložit příjem? Existuje vůbec taková společnost,nebo jakákoli možnost? Dělám si asi zbytečné naděje,že? Děkuji za radu,pomoc. Váš kamarád Pavel.

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

obávám se, že ne. Každý vám půjčí, pokud si bude jistý, že máte nějaké majetek, o který vás ideálně oškube a vydělá... i když pokud se jedná o malou částku, tak to možná někdo prubne. Vám to nedoporučuji, můžete přijít o vše, co jste pracně budoval, o peníze jim jde až na prvním místě!

lidka*
hodnocení

2x

Zdravím Pavle! Je to vaše rozhodnutí a asi i vážné důvody, proč sháníte půjčku. Ale moc si to rozmyslete. Protože ten, kdo půjčuje bez doložení výdělku nebo jiného zajištění - tomu jde jenom o to, jak dlužníka oškubat. Ten by vás zase dostal tam, kde jste už byl. A to by byla ohromná škoda a zklamání, to mi věřte. Nevím, jak vám to mám rozmluvit. Myslím, že mi můžete věřit, že se vám snažím radit tak, aby vám to zase nějakým způsobem neublížilo a nesrazilo dolů. Zkuste to nějak vyřešit bez toho, aby vás nějací vyděrači zničili. *vezen*

bupo
hodnocení

Zdravím Vás Lidko. Snažil jsem se této situaci opravdu vyhnout. Nicméně bohužel i já ted musím řešit vážnou situaci. Ubytovna,kde v současné době bydlím,k poslednímu červenci končí a já se budu muset zase nejspíše vrátit na ulici. To opravdu nechci. Ubytoven je sice opravdu hodne,nicméně se musím ohlížet na vzdálenost k mému zaměstnání. Téměř každá má plnou kapacitu. Našel jsem si pronájem bytu 1+ 1 naprosto ideální lokalita a zařízený. Bohužel pán ale požaduje 3 měsíční nájmy předem. Proto ta půjčka. Stačí mi 20 000kč s měsíční splátkou do 2000kč měsíčně. Hledám,hledám na internetu ale bohužel zatím mě to jen stálo 3000 kč na poplatcích předem a lidé,jenž mi půjčku přislíbyli,se už neozívají a nezvedají telefon. Napadlo mě proto,že tady možná máte přehled o firmách a lidech,jenž půjčku hledali a našli.

hanka11*

Já bych to zkusila opět s nějakou ubytovnou . A až si našetříte trochu peněz, tak si jděte do nějakého podnájmu. A ty tři platby předem, to je neobvyklé, nedávno jsem vyhledávala pronájem a byla řeč o jedné platbě předem.

bupo
hodnocení

Děkuji za radu. Bohužel ne všichni bydlíme v Praze nebo v Brně,že? Nemůžu se jednoduše přesunout o půl kilometru blíže,nebo dále. Rozhodně jsem nad tím uvažoval,nebojte se,že ne. Ale práci,co momentálně mám,už jen tak jednoduše nenajdu. Samozřejmě mám všude možně spousty inzerátů na práci i z ubytováním. Nezahálím. Udělám vše pro to,abych zas nespadl na ulici. Ona zmíněná platba 3 měsíců předem je bohužel realita.

lidka*
Pavle, možná že si to představuji moc jednoduše. Ale co zkusit získat ŽL na pomocné zednické práce nebo zemní práce? OP už máte, tak snad by to nebyl problém. Nevím, zda by nebyl problém s FÚ a nebo pojišťovnami. Zavolejte si na živnostenský úřad, co k tomu potřebujete. Potom jsem ještě našla kreditku, kde nevyžadují potvrzení o výdělku u úvěrového rámce do 50 tis. : online-kreditka.cz/... Doufám, že společně něco vymyslíme. *placni*doplněno 04.07.11 12:37:Vůbec nemám zkušenosti s firmou Cofidis, ale třeba někdo zkušenost má a poradí. U půjčky zaplatíte sice za tři roky asi 30 tis., ale pokud by to řešilo bydlení, tak by to možná stále za to o ní uvažovat. Snad lepší, než neznámí finanční dobrodinci? *nevi* mega-pujcky.cz/... a ještě zde: cofidis.cz/... 04.07.11 14:10: @freebird *tuc*přesně tak, to je ta o které píši výše. Ta se mi zdála nejlepší, z toho co jsem zatím našla.
bupo
hodnocení

Cofidis mi žádost o půjčku odmítnul již před 14 dny. Důvod? Trvaly pobyt na městském uřadě.

freebird*

..@bupo:

..zavolejte bezplatně 800 800 333 nebo si zajděte na nejbližší pobočku GE Money a domluvte si tu kreditku a splátky např na tu částku těch 20tis které potřebujete..pokud víte že zvládnete splácet měsíčně těch cca 2000kč tak by to neměl být problém.

freebird*

..@lidka:

..jj to je ona *placni* nicméně odkaz rovnou na poskytovatele mi připadá důvěryhodnější *palec*

pt®
hodnocení

1x

Pane Pavel, ještě mně napadlo, zkusit si zažádat o půjčku na městském úřadě, kde máte trvalé bydliště. Nevím, zda je to možné, ale za pokus to stojí. - stařenka

lidka*

Ne, ne, to je myslím zbytečné. Ale spíš mne v souvislosti s tím napadlo, jestli by neměl úřad volný sociální byt, třeba s jednou místností. To by za zeptání skutečně stálo. A nebo ještě jedno řešení, jestli nemá nějakou místnost, kterou by si Pavel dal do kupy vlastní prací. Dneska se ruší malé krámky a tak by třeba slyšeli na to, že se prázdný nebytový prostor přebuduje na malý byt. A potom ještě jedno řešení, třeba na přechodnou dobu. Jdou do dražby malé provozovny a třeba by správce přistoupil na to, že mu Pavel pohlídá za bydlení provozovnu, než ji prodají v dražbě. Díky stařenko, že jsi mne přivedla na další nápad. *placni*

pt®

Ano Lidko, s tím bytečkem je to ještě lepší nápad. - stařenka

michalkolesa*
hodnocení

0x

Jsou firmy, co půjčují komukoliv a bez zajištění, ale smlouva je pro Vás děsně nevýhodná.

bupo
hodnocení

To by mi až tak nevadilo. Jsem připraven splatit i o sto procent více. Je to malá dan za pomoc člověku,jako jsem já. Respektuji tudíž případné obavy ze strany,která by mi byla ochotna půjčit. Poradíte mi takovou firmu? Děkuji Vám.

hanka11*
hodnocení

0x

Pokud máte přístup na internet, tak to není snad žádný problém si najít v inzerátech nějakou vykutálenou firmu, která vám ráda půjčí. Dnes zrovna ukazovali v TV jaký fígl používají na lidi. Nechají si podepsat nevyplněnou směnku , bez datumu a bez částky, a pak vás mohou po zaplacení i po letech oškubávat znovu.

bupo
hodnocení

Ano. Přes internet,už to zkouším týden. Samé poplatky předem,půjčka schválena ale nic se neděje. :(

nic ve zlém, Pavle, ale už si na tom byl hůř... takže se neukvap... půjčuje se lehce, ( i když třeba v tvém případě ne) ale vrací se těžko a úroky narůstají... počkej na reakce dalších tu na poradně... jsou možná i jiná řešení...

zdraví hejkal

michalkolesa*

Zmíněná TV reportáž ct24.cz/...

freebird*
hodnocení

0x

..@bupo"

..zkuste >>TUTO<< kreditku, do 50tis je bez nutnosti potvrzení o zaměstnání..nicméně doporučuji si zvolit jen nezbytně nutnou částku ať zvládnete splátky..

doplněno 04.07.11 14:01:

..resp. >>TUTO<< přípaně porovnejte >>ZDE<<

jita*
hodnocení

0x

Pavle,nečetla jsem všechny příspěvky tak nevím jestli Vám už třeba někdo neporadil že některé realitky půjčí peníze na směnku,pokud si u nich pronajmete byt tak Vám půjčí na ty tři nájmy.Jitka

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]