Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jaké jsou v tomto případě možnosti? Mám nabídku na nové místo-od září..obávám se, že současný zaměstnavatel nepřistoupí na dohodu. Uvažovala jsem, že zkusím výpověď ze zdrav. důvodů..jelikož chci ze současného místa odejít co nejdříve (2 měsíční výpovědní lhůtu už bych nemohla naplnit, jelikož mě v nové práci chtějí už od 1.9. a bylo to narychlo) a mít aspoň trochu dovolené. Současná práce je velmi psychicky náročná já už i nějakou dobu marodila.. Má to pro zdrav. posudek nějakou hodnotu? Záleží na konkrétním lékaři nebo je nutné situaci ještě řešit přes zdravot. komisi? Jak dlouho tohle může trvat? Řešili jste někdo podobnou situaci? Děkuji
Není jiná možnost než dodržet zákoník práce, čili buď se pokusit se zaměstnavatelem dohodnout, nebo dát výpověď a přečkat dvouměsíční výp.lhůtu. Možná že by se zam-tel nechal ukecat, kdybyste argumentovala, že do 31.8. jsou to skoro 2 měsíce - a jestli jste měli až dosud dobré vztahy, mohl by přistoupit na dohodu... jinak by to očividně udělal naschvál. Ani byste nemusela slevit z požadavku dovolené - prostě si koncem srpna vyčerpáte poměrnou část nároku (pokud s tím bude zam-tel souhlasit a to by byl pitomec, kdyby nesouhlasil: stejně by Vám ji musel proplatit, tak proč ji nenechat vyčerpat, je to levnější).
Jestli to není průchozí, nezbude než podat výpověď a pokusit se s nastávajícím zam-telem domluvit, aby ještě měsíc počkal.
Pokud to budete chtít přece jenom zkusit podle § 56 písm. a) ZP (tedy: Zaměstnanec může pracovní poměr okamžitě zrušit jen, jestliže podle lékařského posudku vydaného zařízením závodní preventivní péče nebo rozhodnutí příslušného správního úřadu, který lékařský posudek přezkoumává, nemůže dále konat práci bez vážného ohrožení svého zdraví a zaměstnavatel mu neumožnil v době 15 dnů ode dne předložení tohoto posudku výkon jiné pro něho vhodné práce), musíte mít opravdu velmi dobré známé na těch správných místech. Já bych do toho nešla.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.