Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vietnamci - proč přezdívka rákosníci

Od: petr® odpovědí: 18 změna:

Dobrý večer.

Nemyslím to nějak hanlivě, ale zajímalo by mě, proč se někdy Vietnamcúm říká rákosníci.

Děkuji

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Asi proto, že oni ve své vlasti a v pradávnu, bydleli v takových přístřeších z rákosí. Ti zemědělci, co pěstovali tu rýži. Je to to první, co mě napadlo. A teď čekám, jak se do mne pustí naši vědátoři. Ale to neva, snad jsem někoho touto hlopou odpovědí vyprovokovala k tomu, aby Vám odpověděl adekvátně. ;)

martinaa*

Ja chtela odpovedet stejne:D:D

Tak to už jsme dvě. Asi budeme mít pravdu, viď Martino. *placni*

martinaa*

Ja bych rekla, ze je to celkem logicke, ne?:D

hop®

Já bych se k tomuto názoru připojil také! Vzhledem k chudobě většiny vietnamců neměli jen rákosové chýše, klobouky, obuv a kdoví, co ještě...

raadek*
hodnocení

4x
Protože jsou menší než rákos, takže byli ve válce neviditelní. :)

lerak*
hodnocení

3x

Na vojně jsme vojákům malým vzrůstem říkali, že jsou to vojáci pro boj v trávě. V době když jsem byl na vojně se bojovalo ve Vietnamu. Protože se převážně bojovalo v rákosí kolem řeky Mekong, tak se tento výraz přenesl i na vietnamské vojáky, že jsou vhodní na boj v rákosí a tím vznikl název pro vietnamce, že jsou rákosníci.

atreus*

Spíše: "vojáci pro boj ve vysoké trávě"

:)

hodnocení

2x
V neposlední řadě je důležité vnímání vzhledu. Tak jako pro nás jsou všichni Asiati
" stejní", rovněž Asiaté nás nerozeznávají. Naše oproti nim robustní postavy a ochlupení
pro ně můžou být zrovna tak "směšné", jako jejich vzezření pro nás (díky jejich malému
vzrůstu se velmi vžilo označení "rákosníci", málokdo si uvědomuje, že tato nevkusná přezdívka vznikla za americko-vietnamské války).
zdroj: varianty.cz/...

Však já to tušila! A je to tu. Díky za odbornou odpověď. Tedy správně by Vám měl poděkovat zakladel otázky. Ten ale mlčí. ;)

Poděkování zasloučí strýček Google. Po pravdě mne samotného ta odpověď uspokojue tak na deadesát procent, sám bych rád slyšel podrobnější vysvětlení. Ale ono asi není.

hodnocení

Nemlčím,už jsem zpět,všem samozřejmě děkuji.

jabraka*
hodnocení

1x

U nás se objevili v šedesátých letech.Vychovávali jsme odborníky v různých odvětvích.Byli vždy na vysoké kulturní úrovni,pilní,pracovití a slušní.Někteří líní naši flákači jim u piva vymysleli hanlivé jméno.Asi proto,že vylezli z rákosí a dali americkým okupantům jejich země na prdel.

JABRAKA

olaf71*

Myslím, že k tomu pilní a pracovití je třeba doplnit ještě hodně přídavných jmen, aby jsme je popsali přesně. Psát to tady nebudu, každému to určitě dojde.

pt®
hodnocení

0x

Petře, možná proto, že se jejich klobouky vyrábějí z mořské trávy. Když začali po válce ve Vietnamu létat do naší republiky, měli na hlavách právě klobouky z mořské trávy. Je to jen můj názor. - stařenka

ondranoel*
hodnocení

0x

Řekl bych že to vzniklo tak, že jsou z oblasti bambusu a rákosí a jsou drobní, napohled slabí (původně) takže rákosníci (z rákosí).

monkeyking*
hodnocení

0x

To když byla válka Amerika vs. Vietnam a vietnamci se skrývali kdekoliv to šlo ( tráva ,na tromě atd.) a práve i v rákosu!

buss
hodnocení

0x

Výteční bojovníci pro boj ve vysoké trávě, oni mají rákos...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]