Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer.
Nemyslím to nějak hanlivě, ale zajímalo by mě, proč se někdy Vietnamcúm říká rákosníci.
Děkuji
Asi proto, že oni ve své vlasti a v pradávnu, bydleli v takových přístřeších z rákosí. Ti zemědělci, co pěstovali tu rýži. Je to to první, co mě napadlo. A teď čekám, jak se do mne pustí naši vědátoři. Ale to neva, snad jsem někoho touto hlopou odpovědí vyprovokovala k tomu, aby Vám odpověděl adekvátně.
Já bych se k tomuto názoru připojil také! Vzhledem k chudobě většiny vietnamců neměli jen rákosové chýše, klobouky, obuv a kdoví, co ještě...
Na vojně jsme vojákům malým vzrůstem říkali, že jsou to vojáci pro boj v trávě. V době když jsem byl na vojně se bojovalo ve Vietnamu. Protože se převážně bojovalo v rákosí kolem řeky Mekong, tak se tento výraz přenesl i na vietnamské vojáky, že jsou vhodní na boj v rákosí a tím vznikl název pro vietnamce, že jsou rákosníci.
Však já to tušila! A je to tu. Díky za odbornou odpověď. Tedy správně by Vám měl poděkovat zakladel otázky. Ten ale mlčí.
U nás se objevili v šedesátých letech.Vychovávali jsme odborníky v různých odvětvích.Byli vždy na vysoké kulturní úrovni,pilní,pracovití a slušní.Někteří líní naši flákači jim u piva vymysleli hanlivé jméno.Asi proto,že vylezli z rákosí a dali americkým okupantům jejich země na prdel.
JABRAKA
Myslím, že k tomu pilní a pracovití je třeba doplnit ještě hodně přídavných jmen, aby jsme je popsali přesně. Psát to tady nebudu, každému to určitě dojde.
Petře, možná proto, že se jejich klobouky vyrábějí z mořské trávy. Když začali po válce ve Vietnamu létat do naší republiky, měli na hlavách právě klobouky z mořské trávy. Je to jen můj názor. - stařenka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.