Nejste přihlášen/a.
Zdravíčko, opět bych se zde ráda poradila
Poslední dobou mi téměř nic nevychází a připadá mi, že jde vše od deseti k pěti. Zdraví, škola, ubývá kšeftů v práci... ještěže přítel mě má pořád stejně rád Problém je, že poslední dobou si připadám maximálně vystresovaná, napnutá jak na špagátku, který se taktak drží, aby nepraskl. Hodně tomu napomáhá škola (VŠ), kde si z nás většinou dělají legraci, hážou nám klacky pod nohy, způsobují na poslední chvíli všemožné komplikace - ke všemu jsem včera o bod nedala zásadní zkoušku. Ve škole jsem posledních měsíc takřka denně, abych něco řešila, a býváme tam od rána do večera, jak se to komu hodí. Protokoly, které máme zadané, nám jeden profesor vrací třeba nasedmkrát, přičemž přepracovat je trvá třeba dvě noci, jako posledně, na což prostě není čas
A pak, když přineseme opravené části, nám poškrtá to, co se mu předtím líbilo a můžeme zase opravovat pořád dokola. Nepřipadám si jak na VŠ, ale jak v blázinci a rozhodně nejsem sama...
Jsem z toho všeho tak unavená, že už to nechci řešit, nechci se učit, nechci nic. Celé dny jsem roztěkaná, vytočí mě maličkosti, mám tiky, bezdůvodně rečím. Na sport teď nemám kdy, pokud přístí pátek nedá opravnou zkoušku, vyhodí mě... jenže já už prostě nemám sílu řešit toto všechno znovu, místo učení surfuji po netu a nenacházím sílu se učit. Pořád ze stresu klepu nohou, nejím, skoro nespím...
Poradí někdo bylinky na uklidnění nebo nějaký jiný relax? Po procházce nebo sportu se vratím domů, kde zase hned propadnu skepsi...
Děkuji všem, kdo se dočetli ke konci
Martinoo, já Ti bohužel neodpovím. Jen vím, že jsem na tom stejně. Sice už mám teď všechny zkoušky za sebou, ale přesto se neumím uvolnit, odpočinout si a relaxovat. Prostě na nic nemyslet. Pořád něco řeším a dělám si starosti z běžných věcí. Taky mám práci a k tomu školu, jako ty. U mě to ale už hraničí s úzkostí.
Když jsem byla v situaci jako ty vždycky jsem si řekla, že musím zatnout zuby a jít do toho a pak budu mít volno. No a když tu zkoušku neudělám, tak se taky nic nestane. Nejde o život. Nemůžeš si to třeba přesunout do dalšího roku? To byla pro mě vždycky taková psychická podpora.
Jinak bylinky jsou určitě dobrý nápad. Mě taky pomáhá určit si nějaký režim. Třeba, že teď se budu dvě hodiny učit a pak budu za odměnu prouzdat po netu. A taky to zní možná jako totální kravina, ale koupit si třeba nové zvýrazňovače, šešit apod. a měla jsem trochu větší chuť k tomu učení sednout. Nebo jsem si řekla, že vlastně můžu být ráda, že mám možnost studovat. Že někdo by třeba rád, ale nemá možnost.
Až budeš mít více času zkus vyjet někam uplně pryč. Do jiného města, čím dál, tím lépe. Já nejvíce uvolním a odpočinu v úplně neznámem prostředí. Procházky po okolí mi nestačí.
doplněno 02.07.11 20:12:Omlouvám se za ty překlepy. Myšlenky byly asi moc rychlé
Ted jsem ke vsemu jeste mluvila s benzinkou, kam jsem mela v pondeli nastoupit na cervenec. Chtela jsem se omluvit, ze nastoupim az 10.7. kvuli zkousce. Bylo mi receno, ze jsme byli domluveni na cerven (nebudu si zamlouvat cerven, kdyz vim, ze mam skolu!), a pry jsem mela zavolat drive a potvrdit to, pry se mnou slecna mluvila jednou (trikrat, naposled na konci kvetna, kdyz jsem tam volala, jestli brigada plati), protoze uz je obsazeno... takze ke vsem tem problemum se jeste prida akutni nedostatek financi
Ja uz nemam chut na nic...
Martino, bohužel neporadím, ale třeba vás uklidní, že na tom takhle nejste sama. Já mám tak hloupé období, že se mi nedaří, začaly mi padat vlasy, mastí se mi obličej, zhubla jsem, jsem vzteklá, ubrečená, nervozní. Když jsem řekla, že skočím pod vlak, tak zrovna měli stávku. Ani sem teď moc nechodím, došel mi dech. Je zvláštní, že to samé má ségra. Taky mi psala, že je nesnesitelná už i sama sobě. Jiná kamarádka mi psala, že prý jsou nějak postavené planety a má to tenhle špatný vliv. Já na to moc nevěřím, ale je fakt, že "tenhle způsob léta zdá se mi poněkud nešťastným".
Hlavu vzhůru, bude líp. Doufám.
Jinak mě pomohl hodně B komplex.
Dekuji, marenko Mozna je vazne neco spatne, vic lidi se ted potyka s tezsim zivotnim obdobim. A presne, jak pisete - mam prisernou plet, padaji mi vlasy, ale pribiram
jsem nervni jako sanky v lete. Dikybohu jsem nikdy na sebevrazdeni moc nebyla, nikdo a nic nestoji za muj fajn zivot
Ja prave relaxuji tady, az to nekterym leze na nervy Sedim a cucim na poradnu, tri, ctyri hodiny v kuse. Cteni pribehu, bolistek a pomahani s nimi - to zase pomaha me.
Dame si tedy B komplex a budeme verit, ze nas za rohem konecne ceka nas lepsi zitrek. Protoze mi zas nefunguji smajliky vyjma tech, ktere si pamatuji jako zkratku, davam se takove ty dva, co si navzajem placaji po ruce
Pritel se snazi mi pomoct, je mily (a ja na nej casto hnusna). Bohuzel v praci, kterou ma pres prazdniny, manualne pracuje, a doma si taktez neodpocine (tripatrovy dum, zahrada, pomaha i babickam atd.), tak se vraci navecer unaveny, nechci ho porad otravovat, kdy se mi bude venovat, kdy uz mi udela masaz atd...
To je prave problem, ze se proste musim ucit Je to pomerne hodne obtizna zkouska, vynechavam i treninky...
Já jsem asi bláznivá babka, ale mi pomáhá pracovat. Když zuřím nebo mě něco trápí nebo jsem zdrchaná, očistím okna. Je to fakt blbé, ale mi to pomáhá. Asi je to tím, že dříve jsem si obula kecky, pískla na psa a běžela jsem ven. Bydleli jsme na konci města a tak šup šup a byla jsem v polích. Občas jsem si tam pobrečela a domů jsem se vracela s úsměvem. A pod sprchu a nová ženská. No, ale teď s tím běháním je to horší :D Ale s padáním vlasů je to malá tragedie. Už se vidím s parukou nebo holou hlavou. Fix! A nepomáhá nic! Děvčata, je to třeba přežít. To je heslo při takovém stavu. Přežít!
Tohle počasí je vrah. Šílené! Nedejte se ani planetám, ani dešti, ani nikomu. Za pár dní vysvitné sluníčko a bude dobře.
Martino, já bych řekla, že to chce, se pořádně vyspat, meduňkový čaj s medem a spát. Sklidnit nervy a jít na procházku ven. Buď do zeleně a vnímat přírodu, nebo do města a prohlížet výlohy, prostě se odreagovat a vyspat. Jste před cílem, tak musíte doběhnout do cíle a pak budou prázdniny se vším, co si budete přát. Držím palečky. - stařenka
Martino, jsme na tompodobně.Dělám VŠ při zaměstnání. A náladu mám poslední dny taky pod psa - spíš teda z osobních důvodů, ale ty ostatní věci tomu nepomáhají, protože je to všechno náročné, i když to jde dobře, natož když se něco začne sr... . Proto jsem taky dnes vlezla sem, abych přišla na jiný myšlenky. Dopoledne jsem se snažila zabavit prací - stihla jsem sundat, vyprat a pověsit záclony, odmrazit lednici a přerovnat celou skříň. A to nepočítam vysáváni, nádobí a podobný drobnosti. Jako relax je fajn si uvařit čaj, zapálit svíčkum pustit si fajn film. Ale když má člověk plnou hlavu starostí, tak to až tak moc dobře stejně nejde Na to lepší soustředění při učení si dávám ginko bilobu. Ale sama vím, co je to za problém se do toho učení dokopat, takže s tím ti moc neporadím. Jen tě uklidním, že nejsi sama
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.