Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se zbavit oparu v nose?

Od: krkovicka* odpovědí: 11 změna:
Prosím hrozně to bolí.Někde jsem se nachladila a udělal se mi opar,či co v nose.Je jakoby na sliznici,po straně vnitřní stěny v nose.Mám nos jak bramboru.Praská to,nedokážu si ani umýt obličej,když se dotknu.co B-komplex?Už polykám.Jiná pomoc?...Děkuji za pomoc...

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

3x

Krčko.použij borovou mast.Už na vojně nám tím léčili úspěšně opary!

JABRAKA

krkovicka*
hodnocení

Znám jen vodu,ona je i mast?Letím do lékarny,dík.

marenka*
hodnocení

2x

Genciánku. Tzv. fialku. Namočit štětičku, kápnout na bolavé místo. Vysuší, vydesinfikuje.

hodnocení

2x

Krkovicko,nekdy pri velkem oparu a takto bolestivem,musi lekar napsat tablety -Herpesin,pomuze.Jinak urcite berte vitaminy skuipiny B,ale i C,na chripku jak se rika pusobi minimalne a na pojivove tkane,sliznice,stavbu bunek take dulezity.

krkovicka*
hodnocení

Děkuji.Jako dítě jsem trpěla na opary,teď už maximalně 1x ročně.Pod nosem snad jen po silné rýmě,ale v nose vzadu,snad poprvé.Zakápla jsem to gencialkou a stejný.Říká se léčený nelečený-týden.Achjo.bolí to jako čert,zvlášť po ránu.
martinaa*

Pokud je to dostupne misto, zkuste tam nalepit naplast na opary. Bude to ovsem hure drzet, kdyz je sliznice vlhka, ale naplast opar prikryje, takze te tolik neboli, nepraska a neroztira se po okoli. Ja mam vzdy s naplasti do tri dnu pokoj:)

krkovicka*
hodnocení

Ne je vzadu jakoby na straně uvnitř nosu :( Takže Herpesin?Je to na recept? To musím čekat do pondělka.Na pohotovosti 90kč,2h čekání mezi nemocnými.Pak aby si neťukali na čelo,že tak velká holka letí pro něco na opar v nose...Muj obvodní je mladý chlap,tam já ráda ;)
doplněno 02.07.11 18:17: Ok.musím do centra do lekarny tam maji do 22h.V osm do práce.achjo...ani Titanik neuvidím.Snad to zabere.
martinaa*

Ja herpesin nikdy na recept nemela, normalne jsem ho koupila:)

To verim,ze to musi bolet.Ja jsem nedavno mela takovy opar,ze kdyz jsem prisla do lekarny,zpohledu lekarnice bylo zrejme ,ue se me lekla.poslala me k lekarce,ze na tohle jsou kratky a ta mi dal herpesin.ja jsem sice pro nesnasenlivost vsech leku snedla asi polovinu,ale pomohly.Zajdete tam,proc s tim zbytecne trpet.

juldab*
hodnocení

0x

Já měl opar ted těsně pod nosem.A ýpaloval jsem to vodou po holení. Ale opravdu po holení a né nějakou voňavkou. V ní jsou látky co dezinfikují a léčí. I když lečí lékař a příroda uzdravuje.

ann*
hodnocení

0x

Na praskající opárky doporučuji zinkovou mast! a nejlepší je vážená do kelímečku v lékárně! ta je vynikající i na případné uhdy, vlka, osypané paže, boláky na zadečku, ... a mazat a mazat. Je mastná ale i tak vysušuje a léčí!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]