Nejste přihlášen/a.
Zajímalo by mne, když mám v SJM s bývalým manželem dům a najde se kupec za určitou cenu (vyšší nez odhad) a on zmaří prodej s tím, že mne vyplatí z odhadu, tak jestli mohu požadovat po něm rozdíl o který mě svým jednáním připravil.
Jistě že můžete, zkuste to u soudu.
Ale uvědomte si že jde o zisk, podíl z podvodu..., to se soudci uchechtají
z jakýho podvodu to si jako myslíte že bych to nahrála? to je blbost. je mi jasný že bych to musela dokázat. Vy jste právník?
tak joo, až to prodá za cenu vyšší než odhad a vám dá jen z odhadu, tak jděte k soudu že chcete polovinu z toho, za co to ve skutečnosti prodal, aspoň se mu pomstíte...
tak taková kravina by mě opravdu nenapadla. Zřejmě nechápete vůbec na co se ptám tak nevím proč se snažíte odpovídat. Nicméně už jsem zjišťovala i jinde .. u lidí kteří naštěstí pochopili o co mi jde, takže díky za vaše rádoby chytré odpovědi, už se nesnažte.
doplněno 14.07.11 15:36:a nejde mi o pomstu ale o hlavně o děti který mám s ním ale to většina chlapů absolutně nemůže svým mozečkem pobrat, vy budete jeden z nich.
S bývalým manželem nemáte v SJM již nic, protože vaše SJM zaniklo rozvodem manželství. Pokud do 3 let od zániku manželství (právní moci rozvodového rozsudku) zaniklé SJM nevypořádáte dohodou, nebo v uvedené lhůtě alespoň nepodáte návrh na vypořádání SJM soudu, tak po uplynutí těch 3 let nastoupí zákonnmá právní domněnka, že nemovitosti máte nadále v podílovém spoluvlastnictví (každý 1/2).
Nevím jakým způsobem by Vás měl exmanžel "vyplatit" - buď budete souhlasit s vypořádáním SJM dohodou (když souhlasit nebudete, nebude dohoda, že...), nebo rozhodne pravomocně soud.
Návrh k soudu jsem podala hned po rozvodu, dohoda s ním nebyla možná, nejraději by mi nedal nic, takže soud to momentálně řeší. Šlo mi o to, že u jednoho soudního stání podepsal souhlas s prodejem domu, za půl roku sundal ceduli z baráku protože si to rozmyslel, schválně zdržuje a maří prodej, měla jsem zájemce ale on je vyhodil že nic neprodává, chová se prostě jako debil a dělá naschvály. Bohužel je mi jasné, že právní řád je postaven tak že proti tomuto jeho chování odvolání není. Takže bude soudní odhad a od toho se to bude odvíjet. Kdyby se ex nechoval jako ublížený děcko, mohli jsme mít vše dávno za sebou. no jo no...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.