Nejste přihlášen/a.
Prosim vas,rada bych se obeznamila s moznostmi v tomto meste,co se tyka kamenickych vystav,nebo co je tam k videni celorocne z tohpoto oboru?Dekuji
Juglans, zde jsou aktuální informace z letošního sympozia, ale i další: fotogalerie, historie apod.:
symposiumhorice.cz/... Jinak město má moc pěkné stránky a myslím, že tam jsou veškeré informace, které návštěvník potřebuje:
juglans. V Hořicích je toho k vidění moc a moc. Světový unikát - hřbitovní portál. Stojí za to, projít i samotný hřbitov. Vzhledem k tomu, že v Hořicích vždy bylo plno kameníků, tak tu jsou opravdu překrásné náhrobky. Takže starý hřbitov a na novém vrchní část hřbitova . Kousek dál od hřbitova - obelisk. No a na stejném kopci, co je hřbitov (kopec se jmenuje Gothard), je plno moderních plastik (no, dá Ti práci poznat co je co :D) . Kousek dál galerie - určitě navštívit ( opravdu umělecký kousky). Sejdete kousek níž - Smetanovy sady se známým Krakonošem. Tohle všechno je pohromadě na jednom místě. Pak popojet , k Věži samostatnosti - vyšlapat pár schodů a kouknout do kraje. Kousínek od Věže je les "Cikánka" . Navštívit - pár správňáckých věcí vyřezaných ze dřeva (Are, že jsi tam ještě nebyl?). Když budete mít štěstí, tak tam bude i chlápek, co to vyřezává
Když bude hezky, tak určitě přírodní koupaliště Dachova. Jo a na jídlo si zajít "Do prdele" nebo Expivovar.
Jinak v blízkém okolí - Les království (nádherná přehrada), kousek pak je Dvůr Králové a odtamtud kousíček zámek Kuks se sochami od Brauna, určitě projít Betlém - to fakt stojí zato
No, pak Tě můžu poslat za Arem do Nové Paky - klenotnice, hrad Pecka.
Druhým směrem k Jaroměři - pevnost Josefov , vojenské muzeum (opět pěkné). na jídlo do Jaroměře U koule (to se hned tak nevidí).
No a směrem na Nový Bydžov - "malá Hluboká" - zámek u Nechanic.
Z Hořic do Prachovských skal je to taky kousek...
Jestli rybaříte - rybník Vřešťov, jídlo, ubytování, perfektní relax...
Lázně Bělohrad - Bažantnice, možnost zahrát si minigolf a tenis. Napít se "výborné" lečivé vody. Hned nad Bažantnicí kostelíček Byšička s otiskem vytlačených kolen v kameni...
Ufff... Když na něco ještě vzpomenu, tak dopíšu. Tak pa a užijte si to tady u nás
. A dej vědět, kdy tu budeš
Jo, pochopitelně nakoupit pravé hořické trubičky. Nejlepší jsou Kubištovy.. Prodejna hned vedle Benzínky. Otevřeno i so a ne.
Sakra, to by bylo, abych od všech výše jmenovaných nedostala nějakou provizi za získání klientů
D
Na "pace"ještě Suchardův dům, největší zkamenělý strom v České republice, "kostelíček"z Podkarpatské rusy, a tento víkend mistrovství Evropy v autokrosu s rekordní účastí. Krásný je i výhled z nedalekého hradu Kumburk (při dobrých podmínkách jsou vidět až Alpy)
Sebod v lesíku "Cikánka"jsem fakt ještě nebyl, když jsem tam minule kroužil na kole, neměl jsem sebou zámek.:D
S trubičkama od Kubišty nesouhlasím, nejlepší jsou Petráčkovy hořické trubičky
Jee,Sebod,dekuji za naprosto vycerpavajici odpoved.Moc se tesime,verime,ze to bude pekny vylet a synek,ktaérysi vzal do hlavy v 10 letech,ze chce byt kamenikem si bude moct popremyslet,jestli za chvili nebude chtit byt bńecim jinym,znate to..,ale je dobre,ze ma sve sny a cile uz od tedka.Sami se take radi podivame.Jen nevim,kdy nas napadne najednou kopnout do vrtule.Kubistovy trubicky i jine ochutname,vzpominam na to,kdyz byly za korunu a jako deti jsme je nejdrive oloupali snedlinejdriv napln.Byvala takova tuha,ted co nekde takhle koupime,to uz jsou jine,napln mekka.Koukala jsem jednou v tv na vyrobu trubicek,je fakt,ze tohle jen tak nekde nemaji.
Juglans. Pravý hořický trubičky taky můžeš pěkně okousat až na náplň. Škoda, že budou zrovna prázdniny. Během školního roku bych Ti domluvila exkurzi v kamenické škole. Hlavně v dílnách - to je fakt zajímavý.
U nás na sochy zakopáváte doslova na každém kroku.Na Gothardě už je skoro nemají kam dávat. Zkuste hořický web a nebo web "šutráků"(sochařsko-kamenická škola). Pokud Vás zajímají jednotlivá díla,chce to nějakou tu "brožuru" (neboť tam jsme to přece měli :D ). V hořicích a blízkém okolí je soch pod širým nebem,že to je tak několik dní,než je všechny obejdete,pokud se chcete jimi kochat.Jinak pro náročné je rovněž Galerie plastik na Gothardě,ale tam je otevírací doba.
Dekuji vsem Horicakum,musim zitra vsechno opsat a naplanovat,dnes jsem se sem dostala moc pozde.myslim ,ze to bude na nekolik vyletu,co jste toho zminili.Jsem od Rovenskapo Troskami a v Horicich jsem byla jednou pred ix lety,ale spis jen projizdela.neodpustim si poznamku,do Rovenska se jezdi zase na i s obracenymi zvony srdcem vzhuru,zvoni se slapanim.Mozna,ze jste nekdo navstivil.
Rovensko pod Troskami znám . V minulém století jsem tam dokonce byla jako prcek na táboře. Krásný vzomínky...
Juglans. To není ten "můj" tábor. Ten byl postaven jen pro nás pár malých vyklených skautíků na louce u lesa... Latrína vykopaná v lese, umyvárka u potůčku, k jídlu to, co jsme si ukuchtili... Ach jo, jen na pár dní se tam vrátit
. Pravda je, že jsme všichni věděli, že je to náš poslední skautský tábor (skaut byl zakázán), tak ten poslední večer byl i trošku smutný
. Je zajímavé, že i když jsme fakt byli prťata a vedoucí se nesnažili do nás "hustit" politiku, tak jsme to stejně všechno cítili a připadalo nám to strašně nespravedlivé
No a zítra vezu svoji šestiletou vnučku na tábor. Jasně že skautský . A moc jí přeji, aby taky baštili nedovařený brambory, v čaji měli napadané jehličí, v noci aby jim napršelo do stanu...
Prostě to musí být tábor o přežití :D. Slabí jedinci musí odpadnout
Tak to je na co vzpominat a nasledna doba,bylo to zbytecne,takove´ve zakazy.Vnucka jiste uzije krasnych chvil a take bude jednou rada vzpominat.no jo,brambory,ty jsou jine z ohynku,citim i vuni pri predstave.Jer to proste krasne dobrodruzstvi,tak at jim to hezky vyjde a tobe Sebod,jestli muzu tykat-dekuji,za velkou snahu a rady.dnes jsem byla v zoo v Liberci s detmi,trochu jsme zmokli,ale vylet se vydaril.ja mam radeji volnou prirodu,jsem k zoo trochu skeptik,ale deti byli spokojene.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.