Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dilema - kamarád nebo rodina?

Od: klima® odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

chystám se na jednu akci, na kterou jezdím už mnoho let. Jezdí tam i můj bratr. Nyní jsem vyhrála v jedné soutěži volňásky na tuto akci pro dva lidi. Chtěla jsem jeden z volňásků dát svému kamarádovi, který by jinak nejel, protože bydlí daleko a celá akce by pro něj byla finančně neúnosná. Nyní se to ale dozvěděla mamka a vyčetla mi, že dávám přednost "cizím lidem před rodinou" a je naštvaná, že jsem druhý lístek nedala bratrovi (který má ale jinak poloviční vstupné a už to má zaplacené). Teď nevím, jak se mám rozhodnout - dát lístek kamarádovi, se kterým se kvůli vzdálenosti zas tak často nevidím nebo bratrovi, jen proto že je to můj bratr?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

3x

Vyhrála jsi je ty, tak je na tobě, koho si ssebou vezmeš. Pozval bych kamaráda a pro klid v rodině bych řekl, že pokud je to takový problém, tak bratrovi tu vstupenku zaplatím.

hodnocení

Problém ani tak není v penězích, ale v tom, že jsem "zrádce rodiny". U nás totiž bylo vždy vše děleno rovným dílem a když někdo udělal něco pro sebe (např. jednou jsem šla do kina s kamarádkou - slavila narozeniny - a bratra jsem ani nepozvala, tak na mě byli všichni hodně dlouho naštvaní). Nevím, jak jim to říct, abych bratra nenaštvala (ještě jsem mu to neřekla).

tlapka*
hodnocení

2x

A jak se k tomu staví bratr? Vadí to jemu, nebo dělá tlaky jenom mamka? :)

Jestli má váš bratr už zaplacený svůj lístek, navíc za polovinu, je i ekonomičtější dát lístek kamarádovi. Jako kompezaci nabídněte bratrovi, že ho třeba vezmete do auta, pokud jedete autem. :)

Jinak je vaše věc, komu dáte vámi vyhrané lístky. Že chcete vidět kamaráda, kterého často nevídáte, je logické a přirozené. Jednala bych stejně... ;)

hodnocení

Tak jsem to bráchovi řekla, je mu to celkem jedno a moc to neřeší (alespoň to nedal najevo). Mamka se mnou však nemluví a je naštvaná.

martinaa*

Beru, ze rodina je dulezita... ale aby Vam matka diktovala, co smite a nesmite delat se svou vyhrou? Nezlobte se, ale mam docela prehani, a navic to vubec neni jeji vec. Nastvana byt muze, ale to je asi tak vsechno, co s tim udela. At si nemluvi, ja tento styl "boje", kdy je clovek urazeny a mlci, nemam rada.

cibuk*
hodnocení

1x

Dal bych to kamarádovi.Vyhrála jste to vy.Přece celý život se nebudete dělit se vším s rodinou!Nebo kupte panimámě také jeden. At jde také a nebo at prožívá to samé dilema co vy.Zda půjde sama,nebo koupí i manželovi,nebo lístek dá jemu a ona sedí za pecí.Aby poznala jak na vás hloupě, tlačí komu ten lístek dát.Určitě kdyby váš bratr vyhrál lístky,tak by ho dal také přítelkyni a né sestře.Nebudte na maminku nazlobená,mluvte sní dál,jako by se nic nestalo,ale nenechte se stále někam strkat jen kvůli rodině,když to není nic špatného.Bylo by to možná něco jiného,kdyby šlo o nějakou finanční půjčku.Např:bratr potřebuje od vás půjčit 200000 a kamarád také.Zde bych upřednostnil bratra.Nevím kolik vám je,ale jednou budete mít přítele a třeba vyhrajete zájezd do ciziny pro 2 osoby.Přeci nepojedete s bratrem,když si to budete chtít užít s přítelem.

doplněno 01.07.11 08:33:

Maminka asi tedy bude naštvaná,ale ono to zase přejde.Vysvětlete jí potom ,že se nesmyslně hněvá,začínáte již mít také svůj,život.A ještě ji řekněte,že kdyby se jednalo o něco základnějšího,že by jste nikdy rodinu nepotopila,ale vždy podržela.Pěkně si to užijte ,at máte vzpomínky.

naihonn*
hodnocení

1x

Bratr tam jezdí a pojede tak či tak ne? Tak pokud by kamarád jinak nemohl, tak není co řešit. Inu, jak se říká, rodiče si nikdo nevybere. Pokud tomuhle rozumnému vysvětlení odmítne máma rozumět, nedá se nic dělat. Teď čtu, že už to má dokonce bratr zaplacené a to ještě za poloviční vstupné. Ne, není co řešit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]