Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mohlu poslat doporučený balík, když je mi 14?

Od: sammy odpovědí: 8 změna:

Chtěl bych se zeptat, jestli můžu poslat doporučený balík, když je mi jen 14?

Děkuji za odpovědi.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olaf71*
hodnocení

5x

jestli umíš vyplnit podací lístek, tak určitě

krkovicka*
hodnocení

0x
Ano i cvičená opice to zvládne,když jí někdo vyplní podací lísatek a dá peníze. :D jo,mužeš.
sammy
hodnocení

Ptal jsem se proto, jestli by po mě nechtěli nějaký doklad, ne aby mě tu někdo urážel...

krkovicka*
Ne nebudou chtít žádný doklad.To nebyla urážka a jestli jste to takhle pobral,omlouvám se.bylo to řečeno že přepážce může jít kdokoliv.Podací lístek může vyplnit babička se svou odesílatelskou adresou a k okýnku jít uplně někdo jiný.

hodnocení

0x

Koneckonců podací lístek lze vyplnit i vymyšlenými údaji, pokud mi nevadí, že tím ztrácím případnou možnost domáhad se náhrasy.

doplněno 29.06.11 23:52:

domáhat se náhrady

buss
hodnocení

0x

Už od narození ...

Nezletilí mají způsobilost jen k takovým právním úkonům, které jsou svou povahou
přiměřené rozumové a volní vyspělosti odpovídající jejich věku.
michalkolesa*

Bussy, kdyby to byla pravda, tak by mohli 17 letí volit, pokud by se to bralo podle vyspělosti a nemuseli by čekat na 18 narozeniny.

Poslat balík můžeš, to doklad nikdo po tobě chtít nebude, ale s příjmutím by asi nastal problém. Pokud příjde pošťačka k tobě domů tak pokud to není vyloženě do vlastních rukou tak po tobě občanku taky nechce. Na pošte ji po tobě chtějí skoro vždycky

buss

Ono to pravda je, to je citace z OZ. My ovšem víme, že toto je velmi obecné a jinak konkrétní vztahy upravují další zákony (co není zákázáno ...). Takže si děcko může i to auto koupit ... Toto by mělo být v z. o poštovních službách a v Poštovních podmínkách.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak poslat balík

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]