Nejste přihlášen/a.
Všechny zdravím . No, tak ja bych začala. Nedávno mi přítel mé sestry a můj kamarád napsal, zda se může zeptat, jestli je mi můj partner věrný. Zprvu jsem koukala co je to za otázku, ale poté pohldně odpověděla, že samozřejmě protože mu věřím. Kámarád odpověděl, že být mnou, tak by si tak jistý nebyl, neboť prý můj přítel spí s jinou. Nebrala jsem ho vážně, řekla jsem si, že je to další "kec" jak je v našem městě oblibou. Pak mi to nedalo a napsala jsem mu, od koho to zjistil atd. A odpověď zněla, že se ta dotyčná s tím chlubí mezi kámoši a že se to mělo stát, když já byla 10 dní mimo ČR ( což je asi měsíc zpět ). V tu chvíli jsem myslela, že omdlím. Druhý den jsem se sešla s přítelem, abych si to s ním vyříkala.
Ano, přiznal, že s ní spal, ale už jsou to 3 roky zpět, kdy jsme spolu ještě nebyli a teď s ní poměr nemá. Vím, že mě miluje a já jeho. Ale mám takový ten "divný pocit". Bojím se zklamání, protože mě můj bývalý přítel podváděl rok. Vůbec nevím, co mám dělat dál... Přítel mě pořád přesvědčuje, že to není pravda. Na jednu stranu mu opravdu věřím a doufám, že je to jenom "kec". Ale na druhou stranu je tu ten divný pocit. Nikomu bych ho nepřála...
Je na čase udělat rozhodnutí. Buď se s přítelem rozejděte ihned, protože mu prostě nevěříte, a to by se nezměnilo, ani kdyby vám řekl cokoli. Nebo zprávu o možné nevěře ignorujte, vůbec ho s tím neotravujte a žijte dál. Je to váš problém, nikoli jeho. Pokud vám nevěrný byl, projeví se to a v tu chvíli podle toho můžete jednat, pokud nebyl, nezaslouží si být neustále obviňován.
Může to být pravdou, ale i nemusí. Nezapomeňte, že některé dívčiny dokážou být velmi vynalézavé, aby docílily toho, co chtějí. A co když se té osobě, se kterou váš přítel měl mít před měsícem poměr, zachtělo vašeho přítele a touží vás rozeštvát. A co by bylo jednoduššího, než vypustit do éteru takovou malou lež? Vy máte už špatnou zkušenost z předchozího vztahu a z toho pramení vaše nynější obavy. Víte, lidé dokážou být někdy k druhým velmi zlí. Ve vašem případě vám nezbývá nic jiného než příteli věřit, že vám říká pravdu. Lustrovat ho nemůžete, prohlížet mobil, poštu, PC apod. také ne. Mně osobně to vážně spíš připadá jako "kec" závistivé holky.
Nevím zda je to váš kamarád,který vám toto zdělil,a asi pěkně za tepla.A bud vašeho přítele trochu znáte a věříte mu,nebo mu nevěříte a rozchod nebude na sebe dlouho čekat,Také je možné,že ta dívka jen vás chce nějak ranit,protože třeba sex sama vašemu příteli nadhodila a on odmítnul,ale stydí se vám to zdělit,aby jste nezačala pochybovat a tak se chce jen pomstít i příteli,nebo ho chce ulovit sama.A jestli mu důvěřujete,tak se v tom neštourejte.Jestli vám byl přesto nevěrný,tak to poznáte dříve než,si myslíte.Ale jestli máte pochybnosti a budete je stále přiživovat,tak ten rozchod bude jediný východisko,budete přítele stále podezřívat,třeba i neprávem.
Záleží jen na tom jak jste spolu dlouho a jaký k sobě máte vztah. Být to můj "přítel" kdo mi to příjde za tepla říct tak mu "poděkuju", já bych ho nejraděj liskla přes hubu, plete se do věcí po kterých mu zhola nic není. Ale můj pohled po 30ti letech manželství a mém hendikepu je trochu jiný jak už jsem sem mockrát psala.
trošku něco z praxe-máme podonou "pochybnost" doma,ne že by nějaký jakože přítel "dbající dobra" našeho manželství manželce příšel něco nadhodit,ale v zimě,během prvoligového ročníku hokeje jsem na zdejším zimáku dělal pořadatele(což bylo spojení příjemného z užitečným,vstup i pro syna grátis a i nějaká kačka)no a byli jsme tam parta pohodových lidiček,spolu s obsluhou stánku občerstvení,no á já se běhěm zápasu vybavoval s jednou dívčinou,krom jiných(právě obsluha přilehlého stánku)-ale čistě nezávazně(manželku miliju,nechtěl jsem nikdy nikde nic bokem řešit a ani nikdy neřešil-podotýkám),ačkoli z její strany to bylo jinak,(což jsem se i tak nějak zpětně dozvěděl)no a jednoho dne nás manželka viděla(v tu chvíli jsem i dotyčné půjčil zrovna bundu-přiběhla na tu chvíli ,mrknout hokej a pokecat,jen v tričku nebo haleně,to není podstatné)...No a byl prolém-bohužel se marně snažím "naznačit",že prostě pokec-bez ohledu na cíle druhé strany(ona dívčina je tak trošku "vyhlášenou",což jsem předtím nevěděl a preventivně bych ani nějaké tlachání neřešil vůbec-právě aby nebyl takovýhle problém) a bundu jsem jí prostě půjčil(jakože slušňák,ale vážně prostě i zcela cizím ženám přidržím dveře v krámě,sousedce vynesu tašku s nákupem atd.),protože jsem za tím nic víc neviděl,a ani vidět nechtěl...No zkrátím to-od té doby to jaksi visí ve vzduchu,je holým faktem,že věrnost se dokázat nedá-narozdíl od nevěry-tu pokud k ní dojde,dokázat jde...Navíc se mnou jde i tak trošku má minulost(dávná historie mých-nácti),kdy jsem byl trošku kur...vník...(se ženou se známe od svých 19 a 18let,právě z tohoto obdoí -no a od 25 spolu žijeme)...Takže tak nějak přesně vím co vám běží hlavou a pokud vám na příteli fakt záleží a nikdy vás nezklamal-což považuji ve vztahu za jednu z priorit(moci důvěřovat a spoléhat)-věřte mu a i když se to bude asi občas vkrádat-neřešte to-na případnou nevěru(a zklamání) byste přišla,většinou se to asi nějak proflákne,ale to že vám "nezahnul" fakt nemá jak dokázat...-a vím přesně o čem mluvím...
U mě asi spíše také přetrvávají pochybnosti z předchozího vztahu . Ten kdo to zažil určitě ví, jaký je to pocit, když si myslíte, že vám je drahá polovička nevěrná.
Příteli věřím, takže se s tím už nebudu zaobírat . A kdyby to byla náhodou pravda a já to zjistila, letí pryč ...
Nevěru nesnesu, takže tímto děkuji všem za pomoc a přeji Vám věrné polovičky . Hezký večer
@erikch : tak to je videt, ze tohle psal sam zivot, ale evidentne mu uz dochazi napady, protoze to same v blede modrem sem prozil rovnez ale aspon uz vim, ze takove veci nemusim "resit" jen ja
Dobrý den,na tohle je každá rada drahá,Váš kamarád u Vás zasel semínko pochybnosti a to Vás bude užírat a svírat.tohle si musíte ujasnit v hlavě sama,jestli mu věříte nebo ne a jestli byste případnou nevěru odpustila.Podvědomí člověka působí u každého jinak,pokud mu věříte a cítíte to tak vnitřně,hoďte to za hlavu. Pokud váháte,hlavně ho nezačínejte sledovat,kontrolovat meily a lézt do telefonu.Tím ho ztratíte na dobro.Co Vám poradit?Já opravdu nevím,zažil jsem to také a hodil jsem to za hlavu,ikdyž jsem také dlouho váhal.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.