Nejste přihlášen/a.
prosím poraďte, co mohu dělat, když místní rozhlas hraje 3x denně a budí nám dítě. Máme rozhlas kousek od domu ale namířený přímo na okno. Děkuji za radu
byli také lidé, kteří třeba utrhli drát vedoucí k amplionu, byli i tací, co přes dráty přehodili kus dalšího drátu, aby je zkratovali, byli tací, co dokázali hřebíkem poškodit membránu nebo přímo amplion utrhnout a zcizit... v naší praxi jsme se s tím dost často potkávali...
ovšem tady na poradně Vám to nikdo neporadí, naopak to všichni odsuzujeme! zkuste proto rady výše nebo přesvědčit provozovatele rozhlasu... budete novodobý Sizyfos...
snad nechat dítě spát v místnosti na druhé straně domu, případně ho nechat zaspat až po chr chrrr, f f f, jedna, jedna dva tři..pozor, hlášení místního rozhlasu...
rada zavěsit na okno nějakou těžkou látku tlumící zvuk je zvláště v létě dost pofiderní, já vím...
Na druhé straně domu máme kuchyň a koupelnu, tam se asi moc nevyspí. A navíc mu přece nebudu předělávat postýlku z tama kde je zvyklý kvůli tomu, že musí hlásit každou kravinu. A několikrát už sem ho trápila a dávala schválně až po tom co dohlásili a jakmile nakonec usnul, tak za půl hodiny hlásili znovu. Už na to opravdu nemám nervy. Trpělivá sem byla 10měsíců. Ať se na mě zlobí kdo chce, ale takhle malé dítě spánek potřebuje a nikomu by nebylo příjemné, kdyby nám hlásili 3x v noci, když spíme.
Hlaseni je samozrejme otravne a neprijemne, a to i pro me, nejen pro spiciho mrnouska... jenomze dnes je spousta ruchu, ktere obtezuji obyvatele - ja bydlim vedle kruhaku a pod pokojem mam prujezd do SS, kde jezdi zasobovaci dodavky, chodi tudy lidi na ruzne sporty, vecirky aj. K tomu rvani, co nadelaji, se jeste prida silna fotobunka primo naproti memu oknu:D Nekdy me to stve, ale co s tim nadelam? Nekdo bydli v panelaku, kde je slyset kazde slovo Kamaradka hraje v orchestru a kvuli svemu hrani na ni sousede podali stiznost... jiny zase bydli u velke mestske krizovatky, dalsimu pod oknem kazdym pet minut cinka salina...
Ucte mrnouska, at si trosku zvyka na hluk, jak zde bylo napsano.
A pujccte si od kohokoli dlouhy zebrik, abyste mohli amplion natocit jinam, u znamych se snad nekde nejaky jeden zebrik najde
Uz od narozeni je nejlepsi naucit dite spat pri beznem hluku, zadne pst, dite spi. Kdyz mi spi syn, klidne mu vyluxuju kolem postylky a nevzbudi se, stejne tak mame pustenou hudbu, televizi, zapnute spotrebice.
Je to pouze na domluvě s úřadem. Ale sama jsem u nás upozorňovala, že by mohli trošku ztlumit vysílání místního rozhlasu, ale marně. Mně šlo spíš o to, že to tak řve, že ani není rozumět, co hlásí. Navíc chudáci psi v okolí začnou děsně výt. A to je ode mne rozhlas vzdálený přes jeden dům. Zkuste požádat, aby ho minimálně nasměrovali od vašeho domu.
To bych nejradši taky udělalaale zaprvé je to vysoko
a za druhé bych se asi pak nedoplatila
Sousedům je to asi jedno, nevím neptala sem se. Mně by to bylo taky jedno, kdyby sme to neměli namířené na okno a nebudilo to pořád malého. Jenže je zvyklý spávat ještě dopoledne od 9.hod a to zrovna začínajíKdyž ho dám i o hodinu pozděj(a to ho už chudáka trápím)tak stejně pak je něco "neodkladného" a hlásí znovu. Navíc to hrozně řve a než odehrají dlouhou písničku, pak to musí ještě zopakovat..a malý je vzhůru..Volala sem na obecní úřad, zrovna když podruhé hlásili, jestli jako míní hrát co dvě hodiny a řekla mně, že to semnou nebude řešit, tak kde sme
Psala sem ještě starostovi, tak uvidíme
Jestli se k tomu nevyjádří, tak tam ještě zajdu. Každopádně už mně to pěkně...
To tedy pěkně radíte
(1) Kdo úmyslně poškodí obecně prospěšné zařízení nebo ohrozí jeho provoz nebo využívání, bude potrestán odnětím svobody až na tři léta nebo zákazem činnosti.
(2) Odnětím svobody na jeden rok až šest let nebo peněžitým trestem bude pachatel potrestán,
a) zničí-li, odstraní-li nebo učiní-li neupotřebitelným obecně prospěšné zařízení,
b) způsobí-li činem uvedeným v odstavci 1 poruchu provozu obecně prospěšného zařízení, nebo
c) způsobí-li takovým činem značnou škodu.
Vzal bych mrnouska strčil do kočárku a už bych se nakvartýroval na obecný uřad,že se dítě potřebuje vyspat a za toho hluku to nejde.Jistě to tam nemají tak nahlas puštěný.Ještě bych je poprosil pěkně o kafíčka,a mezi tím pěkně po kanceláři jezdil s kočárkem a ještě broukal nějakou písničku.Nebojte se že vás vyvede ochranka.Oni samy budou z toho tak vyvedeni,že vás potom vyslechnou.Jo a kafe jim neplatte!
Já to nemyslel jen jako nějaký vtip.Ale opravdu toto funguje.A ještě hodně dlouho se potom, až odejdete, budou tomu smát.Nikdo se na vás nebude ani potom zlobit.U nás totiž jednou dělali nový chodník.když skončili,tak technické služby neodklidili starou dlažbu ,kterou položily těsně vedle vchodu ke mne do domu,ale i u jiných sousedů.Několikrát jsem tam jménem svým i ostatních sousedů volal kdy to odvezou.Řekli mi že další den.Ale bylo to další týden a nic.Tak jsem na tůčko naložil co jsem uvezl a jel jsem to technických.Tam jsem to složil pěkně v klidu přede dveře a sedl si na tu hromadu a čekal.Jo podotýkám,že jsem si vybral dobu kdy se chodí na oběd.No a pak se otevřeli dveře a chtěli jít kukačky a jeden řidič na oběd.Koukali a co to prý znamená, at to hned odklidím.A proč jsem to tam složil.Tak jsem jim to vysvětlil,že nám to také zavazí před domem,že lidé do toho potmě narážejí a bojím se ,aby se někdo nezranil.Zavoli vedoucího, společně jsme to dali stranou a odcházel jsem se slibem,že to do konce pracovní doby uklidí.Ale řekl jsem,že za ten odvoz chci koupit jeden čibuk.Odpoledne vše bylo pryč a dostal jsem i ten čibuk.A pak jsme se jednou s vedoucím potkali a s chutí jsme se tomu opět zasmáli,nejdříve prý chtěl na mne poslat záchranáře s kazajkou.
doplněno 30.06.11 11:14:Jo nesmíte se nechat vyprovokovat k nějakým hádkám.Prostě v klidu s uměvem a ženskou grácií.Lepší takto ,než chodit jen prosit,nebo si postěžovat.
Nevím, jestli mají u nás na obecním úřadě takový smysl pro humor:Dzvlášť náš "pan starosta"
Ale dík za radu, popřemýšlím o tom,protože jak sem zjistila, po dobrém to nejde. Bylo mně řečeno, že to prostě nebudou semnou nijak řešit a rozhodně neuvažují o přemístění reproduktoru. Prý šak mají určený čas pro hlášení jen od 9.-11.45hod a pak od 14-16.45hod
Takže mám asi 10měsíčnímu kojenci vyhradit čas na spaní, jen v době oběda. Vždyť po nich chci jen aby pootočili reproduktor, aby nám nešel přímo do okna. To chcu tak moc?
Chápu vás, na chalupě hlásí každou blbost 3x, vždy hrají 5 minut před hlášením a 5min. po něm. Kolotoče stávaly přímo u naší chalupy vůbec se nedalo projet do garáže a když jsme tam bydleli a holka byla malá stále jsem si stěžovala a bylo to prd platné. Místní starousedlíci na nás koukali přez prsty co si to dovolujeme.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.