Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč mám pořád rýmu?

Od: blesk1996 odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, nevím čím to je když du do školy bez mikiny tak ve škole mám rýmu a občas i kašel ale když si vezmu mikinu tak nic, ale v tričku chodím třeba když je venku 20C a víc ostatní spolužáci taky chodí v tričku a vubec nejsou nemocný jenom já prosím poraďte. A ještě když spím z bráchou (ne spolu :) ) tak on spí jenom v trenkách a máme otevřený okno tak on není nemocný ale já spím i v tričku a taky ráno mám rýmu. Čím to je? díky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

2x

U mě např. existuje něco jako alergie na zimu. Prostě, když je chladno, spustí se mi rýma. Dost možná můžete být alergik na cokoliv.

blesk1996
hodnocení

Dík tak mám zajít k doktorovy?

eulalie*

Co se alergie týká, tak vyšetření na ni se dělají většinou brzy na jaře, nebo pak zase na podzim, když už nic nekvete. A tato vyšetření se dělají na alergologii u odborného lékaře. Tam je ale většinou třeba se objednat dopředu a mít asi taky žádanku na vyšetření od praktického lékaře. Jinak ale alergie na zimu - ta moc léčitelná není. Ale jste-li alergická/ý na cokoliv jiného (pyly, roztoče apod.), tak se to většinou léčí léky - antihistaminika jsou to. Nebo kapičky do očí, případně do nosu na odpuchnutí sliznice.

hodnocení

1x

Myslím,že to s alergií nemá nic společného,spíše bych řekla,že se jedná o oslabený imunitní systém.

blesk1996
hodnocení

Taky si myslím ale co mám dělat abych ho osílil? Dík

Echinacea, rakytníkový olej - to posiluje imunitu. Jsou to spíše potravinové doplňky než léky, dostanete je ale i v lékárně nebo v různých bylinkářstvích či v obchodech s přírodními produkty; prohledejte web.

Hlody hlody do svačiny, cpát se vitamíny...ve formě zeleniny a doma se otužovat v koupelně ledovou vodou..uplně ideální je se mýt jen a pouze ledovou vodou... měl jsem obdobný rýmoproblém a 5 minut ledovky denně to rychle vyřešilo...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]