Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co dělat proti hluku a ničení okolí od soused

Od: wlk91* odpovědí: 8 změna:

Zdravím,

může te mi poradit o jakej zákon se opírat a kam se obrátit, jestli to vůbec jde? Náš soused v obydlené oblasti má místo zahrady skládku svých bagrů, náklaďáků, apod... Je to jeho živnost, ovšem mimo jiné nám už několikrát poškodil obrubník u zahrady, nebo keře. Ničí příjezdovou (nezpevněnou) cestu, má plot postavenej až na obecní pozemek, na cestě jsou skvrny, občas stíkají i do lesa a co je nejhorší: Ve dne i v noci, o svátcích i pracovních dnech přesypává hromady štěrků a písků, strartuje, mlátí, atd... Prostě téměř pořád nějakej nepříjemnej nárazovej hluk. Je všem na obtíž. Starosta proti němu nic nedělá (jak kdyby z něj měl strach) Jeho pozemek vypadá jak staveniště, ovšem už asi 18 let v kuse a to mezi potokem, lesem a slušnými rodinami.

Děkuji za jakoukoliv radu,

s pozdravem, Jakub Wolf

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

volvomen*
hodnocení

0x

co městská policie? Pak jedině občansko právní soud a nějakého slušného právníka...Ale když už to tak má 18 let ...to bude asi těžké...Ale bojujte...držím palce...Nejlépe vše dokumentovat...

wlk91*
hodnocení

S policií je to těžký, protože ten hluk je nárazovej a těžko se to dokazuje. Nějakou dokumentaci už mám. Řeším to až po osumnácti letech, protože mě je 19 a otec to neměl čas řešit

volvomen*

dokumentujte ten hluk a pak to ukažte policii...

nikl*
hodnocení

0x

Jestli bydlite v rodinne zastavbe, tak by nemel mit na zahrade zadny bagry. To by na to musel mit nejake povoleni. Ovsem jestli bydlite nekde na vesnici, tak s tim asi nic moc neudelate*zed*

martinaa*

I na vesnici potrebujete stavebni povoleni, abyste tam mohl neco provadet... teda doufam, jinak by to bylo pekne na houby. A zakon o ruseni/neruseni sousedu a okoli plati vsude.

Prvne bych se zkusila se sousedem domluvit, pak az bych podnikala pravni kroky. Neni mozne, aby Vam den co den za hlavou hucely bagry, traktory a kolem tekly ruzne sra.ky.

doplněno 27.06.11 22:20:

V rozporu se zakonem je i to, pokud dela hluk v noci. O svatcich by to melo platit take, kdyz je zakazana cast dopravy prave kvuli hluku.

wlk91*
hodnocení

Ale pořád nevím, mám se tedy obrátit na policii s nějakýma záznamama? Nebo se mám třeba obrátit na hygienu? Ta myslím taky řeší hluk. A hlavně mám obavy aby mi potom třeba omylem nenabral auto vydlicí... sice je jasný, čí by to byla práce, ale na druhou stranu to nikdy nedokážu.

wlk91*
hodnocení

Boužel žijeme na vesnici, ale i tak je to prostě obydlená zóna... Máme něco kolem 2000 obyvatel a zas taková díra nejsme, tak snad máme právo na něco ve smyslu oddělení obytné zóny a průmyslové zóny

buss
hodnocení

0x

Vážený, na to pamatuje občanský zákoník, popř další normy.
Už jste podal oznámení na úřad, písemně? Žádal jste po něm náhradu škody? Pokud jde o hluk, bude třeba jednat s hygienou. K tomu musíte mít nějaká podklad. Vydala obec nějakou svoji vyhlášku?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]