Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
může te mi poradit o jakej zákon se opírat a kam se obrátit, jestli to vůbec jde? Náš soused v obydlené oblasti má místo zahrady skládku svých bagrů, náklaďáků, apod... Je to jeho živnost, ovšem mimo jiné nám už několikrát poškodil obrubník u zahrady, nebo keře. Ničí příjezdovou (nezpevněnou) cestu, má plot postavenej až na obecní pozemek, na cestě jsou skvrny, občas stíkají i do lesa a co je nejhorší: Ve dne i v noci, o svátcích i pracovních dnech přesypává hromady štěrků a písků, strartuje, mlátí, atd... Prostě téměř pořád nějakej nepříjemnej nárazovej hluk. Je všem na obtíž. Starosta proti němu nic nedělá (jak kdyby z něj měl strach) Jeho pozemek vypadá jak staveniště, ovšem už asi 18 let v kuse a to mezi potokem, lesem a slušnými rodinami.
Děkuji za jakoukoliv radu,
s pozdravem, Jakub Wolf
co městská policie? Pak jedině občansko právní soud a nějakého slušného právníka...Ale když už to tak má 18 let ...to bude asi těžké...Ale bojujte...držím palce...Nejlépe vše dokumentovat...
Jestli bydlite v rodinne zastavbe, tak by nemel mit na zahrade zadny bagry. To by na to musel mit nejake povoleni. Ovsem jestli bydlite nekde na vesnici, tak s tim asi nic moc neudelate
I na vesnici potrebujete stavebni povoleni, abyste tam mohl neco provadet... teda doufam, jinak by to bylo pekne na houby. A zakon o ruseni/neruseni sousedu a okoli plati vsude.
Prvne bych se zkusila se sousedem domluvit, pak az bych podnikala pravni kroky. Neni mozne, aby Vam den co den za hlavou hucely bagry, traktory a kolem tekly ruzne sra.ky.
doplněno 27.06.11 22:20:V rozporu se zakonem je i to, pokud dela hluk v noci. O svatcich by to melo platit take, kdyz je zakazana cast dopravy prave kvuli hluku.
Ale pořád nevím, mám se tedy obrátit na policii s nějakýma záznamama? Nebo se mám třeba obrátit na hygienu? Ta myslím taky řeší hluk. A hlavně mám obavy aby mi potom třeba omylem nenabral auto vydlicí... sice je jasný, čí by to byla práce, ale na druhou stranu to nikdy nedokážu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.